SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu: “SANKO Holding olarak Türkiye ortalaması üzerinde büyürüz. Yatırımlarımızı 5 yıllık planlarız. 2015 ve 2016 hedefine ulaşırız. 2016 yılında 300 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiririz.”

 

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, SANKO Holding’in hep Türkiye ortalaması üzerinde büyüdüğüne dikkati çekerek, fevkalade bir durum olmaz ise yüzde 6 dolayında büyüyeceklerini söyledi.

Konukoğlu, Sinem Yöndem ve kameraman Güngör Yılmaz’ın hazırladığı “Anadolu Kaplanları” isimli dizi söyleşide, Türkiye ve SANKO Holding’e ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı.

Türkiye’de bütün şirketlerde sermaye kıtlığı yaşandığını ve herkesin borçla büyümek zorunda olduğunu belirten Konukoğlu, dolardaki yükselişin dövizle borçlanan işletmeleri, özellikle KOBİ’leri daha çok etkilediğine vurgu yaptı.

Risk dengesinin çok önemli olduğunu ve bu dengeyi korumak gerektiğinin altını çizen Konukoğlu, yatırımları 5 yıllık dönemleri baz alarak planladıklarını anımsatarak, 2015 ve 2016 yıllarında belirledikleri hedeflere ulaşacakları öngörüsünde bulundu.

Her gün yeni pazarlar peşinde koştuklarını ve döviz kurlarındaki yükselişin de etkisi ile 2015 yılı sonunda hedefledikleri 500 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşacaklarını anlatan Konukoğlu, “Seçimin yol açacağı durağanlığı hesaba katmıştık. Bundan dolayı bir şaşkınlık yaşamadık” dedi.

Yatırımları yurtiçi ve yurtdışındaki gelişmeleri gözeterek titiz bir araştırma ile planladıklarını ve her yıl 300-500 milyon dolar tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Zeki Konukoğlu, 2016 yılında “revizyon söz konusu olmaksızın” 300 milyon dolarlık yatırım öngördüklerine dikkati çekti.

“Erken seçim ve terör yatırımları etkilemez demek mümkün değil” diyen Konukoğlu, yıllar içerisinde krizle mücadelede “birer uzmana” dönüştüklerine işaret ettiği Türk iş insanlarının bu dönemi de başarıyla atlatacaklarına inandığını, sözlerine ekledi.  Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz