Özellikle 2018 yılının son 6 ayında yükselen kur ile birlikte yükselişe geçen ve bu arada bir düşüp, bir yükselen grafiğiyle yatırımcısını kısa vadede tedirgin eden altın, uzun bir düşüşün ardından şimdilerde yeniden yükselişe geçiyor. Yaşanan son gelişmelerden sonra durumu gazetemize değerlendiren kuyumcu esnafı Onur Dayıoğlu, “Altına yatırım yapmak isteyenlerin şu anda alması gerektiğini düşünüyorum. Ellerindeki bulunan parayı altına bağlamalarını tavsiye ederim. Uzun vadeli altın kesinlikle yatırımcısını üzmeyecektir” dedi.

“ALTIN TEKRAR 270 TL'Yİ GÖRÜR VE GEÇER”
Altının tekrar 270 TL’yi göreceğini ve geçeceğini anlatan Dayıoğlu, “Ağustos ayında altının gramı 270 TL'yi gördü. Yılbaşına doğru tekrar altının gramı 200 civarına kadar düştü. Şuan da altın tekrardan yükselişe geçiyor. Bugün itibariyle altının gram fiyatı 220-225 TL arasında değişiyor. Biz buradan altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza altının 270 TL civarını tekrar görebileceğini düşünüyorum. Ama gününü bilemeyiz 3 gün sonra 3 ay sonra 3 yıl sonra olabilir. Altının sabit şekilde durmasının kimseye faydası yoktur.  Alacak olan vatandaş alır satacak olan vatandaş satar. Altın 1 TL düşüyorsa 3 TL yükselir. Piyasamızın şu anki dalgalanması normal olarak görüyorum. Çok anormal bir düşüş veya anormal bir yükseliş söz konusu değil. Ama bu altın tekrar geri 270 TL'yi görür ve geçer. Altın uzun vadeli yatırımcısını üzmeyecektir” şeklinde konuştu.

“ŞU ANDA BİR HAREKETLİLİK YOK”
“Şuanda mevsim itibariyle maalesef hareketlilik yok” diyen Dayıoğlu, “Ama altın gramı bu 230-270 civarındayken altın satan vatandaş çok oldu. Bunlar ellerindeki parayı başka bir yerlere kullanmadıysa bence zamanı diye düşünüyorum. Tekrar geri ellerindeki parayı altına bağlarlarsa bu altın kendilerini üzmez ve yükselir” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz