YAPILAN TÜNELLER İSTANBUL'DAN ANKARA'YA YOL OLUR
 
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım Ulaştırma Çalıştayı'nın ardından beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile birlikte yapımı süren Tekir Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Yıldırım, "Kahramanmaraş-Kayseri karayolu bağlantısı için yapılan tünellerin yaklaşık 2 katrilyona mal olacağını belirtti.

Ulaşım Çalıştayı'na katılmak için Kahramanmaraş'a gelen Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalıştayın ardından yapımı devam eden Kahramanmaraş- Kayseri karayolu Tekir Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Tünel inşaatında çalışan işçilerle sohbet eden Bakan Yıldırım, daha sonra Ünal ile birlikte yapımı devam eden tünellerde ilgili yetkililerdenbilgi aldı.
 
2 KATRİLYONA MAL OLACAK
Tünel'de açıklama yapan Bakan Yıldırım, Kahramanmaraş-Kayseri karayolu bağlantısı için yapılan tünellerin yaklaşık 2 katrilyona mal olacağını belirtti. Geçmişte ne çok zorluklarla yolculuk yapıldığını hatırlatan Yıldırım, “Eskiden dağların üzerinden ve vadilerin içinden geçerek yolculuk yapılırdı” diyerek şöyle konuştu:
"Arazimiz zor, eskiden dağları, vadiler geçerken vadilerden inerek dağları tırmanırdık. Şimdi vadileri viyadüklerle geçiyoruz. Dağları da delerek geçiyoruz. Maksat insanımızın ayağının taşa değmemesi. Vatandaşımızın seyahatini eziyetten keyfe dönüşmesidir. Bunun için 13 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz”
 
BOLU TÜNELİ 30 YIL SÜRDÜ
Bolu Tünel Çalışmasının 30 yıl sürdüğünü belirten Yıldırım, “Bakın 3 kilometrelik Bolu Tüneli'ni 30 senede çıkamadık. Ama bu sene bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre. Türkiye’de bugüne kadar yaptığımız tünelleri uç uça koyduğumuz zaman İstanbul’dan Ankara’ya yol olur. Dile kolay İstanbul’dan giriyorsunuz gün ışığı görmeden Ankara’dan çıkıyorsunuz. Yapılan işin büyüklüğünün mertebesini göstermek için bunu söylüyorum” ifadesini kullandı. Bakan Ünal ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile birlikte ulaşım çalıştayına katıldıklarını daha sonrada yapımı devam eden Kahramanmaraş’ı Kayseri’ye bağlayan bağlantı yolunda incelemelerde bulunduklarını söyledi.
Haber: Mücahit Dalkara

Editör: Mahmut Beyaz