Herkesin kendine göre bir mutluluk tarifi vardır.Bazen küçük dokunuşlarla mutlu oluruz...Bazen de mutluluğu görsellik ve maddiyatta ararız.

Şair Nazım Hikmet ,arkadaşı ressam Abidin Dino'ya ‘mutluluğun resmini çizebilir misin' diye sorar ve ekler...'İşin kolayına kaçmadan ama...'Dino, arkadaşına bir şiir ile cevap verir...'Bu resmi yapmaya ne tuval yeter ne boya 'der.

Mutluluğun kelime anlamı :İsteklere ulaşma durumunda zihinsel ve duygusal bir yeterlilik halidir...Ve mutluluk kişiseldir...Bazen güzel bir hediyenin ardından tatlı bir gülümseme, bazen de bir sınıf öğretmeninin, yorucu bir günden sonra paydos ziliyle kendini sessiz ve sakin bir parka atıp; sigarasını keyifle tüttürmesidir.

Ünlü fizikçi Albert Einstein'ın "mutluluk formülleri"...Sıcak bir haber... ‘Einstein'ın mutluluk tavsiyelerini içeren iki notu Kudüs'teki açık artırmada 1 milyon 560 bin dolara satıldı’.

Mutluluk formüllerinin hikayesi 1922’lere gidiyor. Nobel ödüllü fizikçi,Japonya ziyareti sırasında bir kuryeye bahşiş vermek ister...Üzerinde bozuk para yoktur...Bahşiş yerine kuryeye’ ileride çok değerlenebileceğini’ söylediği  tavsiye notları verir.Bu kuryenin yeğeni de Almanca notları şimdi açık artırmayla Kudüs’te satışa sunar.

Notlardan biri: "Başarı peşinde koşmak ve bununla beraber gelen sürekli huzursuzluğa karşın, sakin ve alçak gönüllü bir yaşantı daha fazla mutluluk getirecektir."

240 bin dolara satılan ikinci notta ise şu kısa ifade yer alıyor: "Eğer istek varsa, bir yolu vardır"

Evet,yıllar sonra iki not 1 milyon 560 bin dolar ediyor; kuryenin yeğeninin hayatı değişiyor....Ve o yeğen şimdi çok mutlu!Ama her zaman para saadet getirmiyor...Bu da aklımızın bir köşesinde olsun...

Bana göre mutluluk;kendinle barışık yaşayıp, ufacık detaylarla da olsun yaşamdan keyif almaktır.