Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, her yıl Ankara'da ağırladığı "Yılın Fark Yaratan Öğretmenleri", bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başkente gelemedi. Bakan Selçuk, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü buruk geçirmemesi için 81 ilden seçilen öğretmenlerle çevrim içi ortamda bir araya geldi. Bu kapsamda Onikişubat İlçesi’nde bulunan 125. Yıl Özel Öğretim Okulu öğretmenlerinden Filiz Avcı Dişçeken’de Kahramanmaraş adına yılın fark yaratan öğretmenleri arasına seçildi. Bakan Selçuk’la telekonferans yöntemiyle sohbet eden Dişçeken, yaşadığı sevinci gazetemize anlattı.

“YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLMEK BENİM İÇİN ÇOK ONUR VERİCİ”
Dişçeken, Bakan Selçuk ile sohbetinin ayrıntılarını şu şekilde anlattı: “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğrencilerin hayatını değiştiren eğitimde üstün başarı göstermiş, fedakârlıklarıyla farklılıklar ortaya koymuş, 81 ilden seçilen 81 öğretmenimizle ve değerli bakanımızla bir araya geldik. Yılın öğretmeni seçilmek benim için gerçekten çok onur verici. Cumhurbaşkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın organizesinde gerçekleşen program aslında her yıl geleneksel ilinde fark yaratan öğretmenlerin bir araya gelmesiyle Ankara’da gerçekleşmesiyle oluşan bir programdı. Fakat pandemi dolayısıyla program telekonferans yöntemiyle gerçekleşti. Bizler bakanımızı çevrimiçi görmekten de çok keyif aldık ve mutlu olduk. Eğitimle ilgili güzel sohbetlerimiz gerçekleşti. Bakanımıza yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Özel eğitim öğretmeni olduğum için ayrıca öğrencilerim için yazmış olduğum bir şiirimi takdim ettim kendilerine.

İLİMİ TEMSİL ETTİĞİMDEN DOLAYI MUTLUYUM”
İlimi temsil ettiğimden dolayı çok gururluyum. Bu gerçekten büyük bir sorumluluk. Eğitim alanında büyük bir çalışmanın ve emeğin sonucu. Bizler öğretmenlik mesleği olarak zaten her zaman fedakârlıkta bulunan, çeşitli çalışmalar yapan, öğrencileriyle projeler gerçekleştiren, sosyal yaşamda onlara yer bulmaya çalışan, öğrencilerini mutlu ve üretici bireyler olmasını sağlayan kişileriz. Kahramanmaraş’taki tüm öğretmenlerimiz adına böyle bir temsile katıldım.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz