Ünlü yazar ve düşünce adamı Rasim Özdenören adına Kahramanmaraş’ta kütüphane açıldı. 

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesinde açılan zenginleştirilmiş kütüphanede (Z) 1500 kitabın yanı sıra 8 adet de bilgisayar bulunuyor.
Adına açılan kütüphanenin kendisine onur ve gurur verici olduğunu söyleyen Rasim Özdenören, “Biz bu şehirde doğduk ve bu şehirde hizmet vermek istedik. İlkokula bu şehirde başladık, okumu yazmayı bu şehirde öğrendik. Kütüphane ile bu şehirde tanıştık. Dışarıdan çok basit gibi görülebilen bu tür faaliyetler aslında iç yüzüne bakıldığında uzun bir süreçten geçen bir ürünün neticesi olarak ortaya çıkıyor. Uzun yıllar devlet memurluğunda hizmet vermiş biri sıfatıyla bu tür hizmetlerin arkasında yatan zorlukları gayet iyi biliyorum. Bu kütüphaneye benim adımı layık gören değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kütüphane hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise, “Z kütüphaneler zenginleştirilmiş kütüphaneler olarak adlandırılıyor. 7 güzel adamın eserleriyle birlikte toplamda 1500 kitap barındırmış bulunuyoruz. Öğrencilerin oturacağı koltuk takımı ve sehpaları bakımıyla çok rahat bir ortamımız var. Bilgisayarları özel olarak tasarlanmıştır. Her kütüphanemizde 8 adet bilgisayarımız var. Buradan hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de vatandaşlarımız faydalanabilecek. Şuan itibarıyla 4 tane Z kütüphane var 3 tane daha şehrimize kazandırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Mahmut Beyaz