Yaşar Gölcü İlkokulu, konferans salonunda velilere yönelik olarak  “Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenledi. Seminer çocuk gelişimi alanında yüksek lisans  yapan, okul öncesi öğretmeni Osman Osmanoğlu tarafından verildi.  Velilerin, çocuklarını daha yakından tanımalarını sağlamak, sağlıklı iletişim kurabilmek, yanlış davranışlar karşısında uygun aile tutumunu kavratabilmek, yaşanan çatışmaların doğru ve pratik çözümleri  gibi konuların ele alındığı seminere velilerin ilgisi yoğun oldu.

Okul öncesi öğretmeni Osman Osmanoğlu: İletişimi doğru kurabilmenin ilk şartı bireyin öncelikle kendisini sonra da karşımızdaki  tanımasıdır.. Aile içi iletişimde de çocuğa ulaşmak, onunla bağ kurabilmek için öncelikle onu tanımak gerekir. Bu görevi ilk ve en iyi şekilde yapabilecek olan kişiler anne ve babalardır. Çocuğun kapasitesini, yeteneklerini, sınırlılıklarını en iyi anne - babası gözlemler ve buna göre de bir yaklaşım tarzı belirler. Belirlenen bu yaklaşım tarzı da onun hayatını şekillendirir… Biz eğitimciler olarak toplumumuzda birçok sorunun yaşandığını gözlemlemekteyiz. Ancak şunu da kesin olarak biliyoruz ki yaşanılan sorunların çözümü aile eğitiminden geçmektedir. Çocuk nasıl bir aile ortamında yetişiyorsa, model aldığı davranış kalıplarıyla toplumda yer edinir. Çocuk eğer sorunlu bir ailede yetişmişse sorunlu bir kişilik,  saygı dolu, sevecen bir aile ortamında yetişmişse sağlıklı bir kişilik geliştirir. Değerli veliler, çocuklardaki davranış problemlerini düzeltmek istiyorsak öncelikle doğru üsluba kullanmamız ve seviyelerine uygun bir iletişim kurmamız gerekmektedir. Tatlı, güzel bir sözün ve samimi bir yaklaşımın çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Geleceğimizin teminatı olan nesilleri doğru yetiştirmek bizim elimizdedir.dedi.

Velilerin sorun yaşadıkları konulardaki sorularını konuşmacı Osman Osmanoğlu, içtenlikle cevaplandırdı.

Okul Müdürü Bekir Güneşlice: “Eğitim- öğretimde siz değerli velilerimizin katkısı çok büyüktür. Sorunların çözümünde ekip olarak hareket etmek bizlere ve sevgili öğrencilerimize büyük katkı sağlar. Katılımlarınızdan dolayı siz değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz