Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır’ın katılımıyla gerçekleşen seminerde öğrenci ve velilere yönelik bilgiler verildi. Seminerin açılış konuşmasında Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz, “İnsanlıkta kemal noktasına varmış bütün zirve insanların ortak bir hasletidir Vefa. “Değerlerimiz Projesi” değerimizi artıran İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün güzel çalışmalarından bir tanesi. Bizler eğitime de öğretim kadar önem vermeli ve öğrencilerimizi iki kanatlı kuş misali yetiştirmek için uğraşmalıyız, dedi.

VELİLERE ÖNERİLER

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır ise, Âlimler peygamberlerin varisleridir. Peygamberimiz Nur idi ve Nurunu dostu Hz. Ebu Bekir’e verdi, Hz Ebu Bekir’den de günümüze kadar silsile yoluyla geliyor ve İmamı Rabbani Hazretlerinin Mektubat’ında yazdığı gibi Kıyamete kadar da devam edecektir. Bizler kendimizi bu Üç ayları da vesile kılarak muhasebeye çekelim ve yolumuzu aydınlatanları tanıyalım ve onların yolunda olalım. Hz. Ebu Bekir Sıddîk yolumuzun başı. Dosdoğru, Cömert, Kahraman, kısaca tüm insanî erdemleri şahsında toplayan Bir güzel insan. Bugünden itibaren daima ayarını doğru yola göre kontrol ve teftiş edip düzenleyeceğiniz, kişisel hayat planınızı yapın. Çocuklarınızı en önemli yatırım aracı olarak görün. Onların en mükemmel şekilde eğitilmeleri için uğraşın. Doğal beslenme uzmanları olun. Yiyecek ve içeçeklerinizin içindeki katkı maddelerini çok iyi araştırın. Sivil savunma uzmanları olun. Kesintisiz ve sağlıklı iletişim yolları üzerinde araştırmalar yapın. Kendinizi, genç ya da ihtiyar, kadın ve erkek ayırımı yapmadan, suni mazeretler üretmeden her gün, her an eğitin ve sürekli geliştirin” ifadelerini kullandı.
Soru – cevap kısmından sonra Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır’a, Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz tarafından Teşekkür Belgesi takdim edilerek programa son verildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz