Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus Plus Bilgilendirme ve Yönlendirme Toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarında 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus Plus hibe programı kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni becerilere kazandırılması, kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılması amaçlanıyor. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda program yetkilisi Abdullah Aksu, Erasmus Plus hibe programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Programın hedef kitlesinin eğitim-öğretim ve gençlik alanında ki öğrenciler ve personeller olduğunu belirten Aksu, amacın ise uluslararası iletişim ağları oluşturma fırsatları sunarak kurumların kapasitelerini geliştirmek ve örgün, yaygın eğitim ile mesleki eğitim, işgücü ve girişimcilik arasında ki sinerjiyi güçlendirmek olduğunu kaydetti. 

3 ANA EYLEM VE 2 ÖZEL EYLEM

Erasmus Plus programı kapsamında desteklenen faaliyetlerin temel olarak “3 Ana Eylem ve “2 Özel Eylem” altında toplandığını ifade eden Aksu, bu eylemleri şöyle sıraladı. Aksu, “Erasmus Plus programı kapsamında desteklenen faaliyetlerde 3 ana eylem ve 2 özel eylem var. Ana eylem 1: Bireylerin öğrenme hareketliliği, Ana eylem 2: Yenilik ve iyi uygulamaların değişimi için işbirliği, Ana eylem 3: Politika reformuna destektir. Özel eylem de ise 1: Jean Monnet, 2 ise: Spor destekleridir” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz