Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Çanakkale Gezisi ödüllü TEOG Deneme Sınavına il genelinde eğitim gören 8. Sınıf öğrencileri girdi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 11 ilçede gerçekleştirilen TEOG Deneme Sınavı'na toplam 21 bin 440 öğrenci katıldı. 304 okulda gerçekleştirilen TEOG Deneme Sınavı'nda 2 bin 418 öğretmen görev yaptı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş Ortaokulunu ziyarette bulundu.

“ÇANAKKALE GEZİSİYLE ÖDÜLLENDİRİLECEK”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize edildiğini söyledi. Birinci sınavı birinci dönem yaptıklarını ifade eden Akkurt, “11 ilçemizde ortak sınavımız bütün alanlarda başladı. 2 oturum halinde yapıyoruz bunu. TEOG sınavında 2 güne yayıyoruz. Ama Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz bu çalışmada bir gün içerisinde de biz bu sınavlarımızın tamamını bitiriyoruz. Bir oturumunu sabah, bir oturumunu öğleden sonra ki süreçte tamamlıyoruz. Her kitapçıkta da 3 dersimizin soruları var. 304 okulumuz 11 ilçemizde sınavlarımız yapıldı. Yaklaşık 21 bin 440 öğrenci tekabül eden bir çalışma yapıldı. Standartlara uygun bir sınav yapılıyor, her sıraya bir öğrenci oturtuldu. Her sınıfta mutlaka 2 tane gözetmen öğretmenimiz var. Bu soruların okunması dağıtılması süreci Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla oluyor. Bu sınavın sonunda da Çanakkale ile ilgili olarak bir gezimiz olacak. Ben bunun için katkı sunan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum ve diliyorum ki Kahramanmaraş’ın eğitimine olumlu ve güzel katkılar sunacak bu çalışmalar devam edecek” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞTA’Kİ EĞİTİM SEVİYESİNİ ARTTIRACAĞIZ”

Bu tür sınavların Kahramanmaraş’ta ki eğitim seviyesini arttırmak olduğunu söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Büyükşehir Belediyemiz ortaklaşa TEOG sınavını yapmaktayız. 22 bine yakın öğrencimiz bu sınava katılıyor. Bir komisyon dâhilinde bu kitapçıklar hazırlanıyor. Bu yıl YGS sınavında da 3’üncü sınavımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yaptık. Amacımız Kahramanmaraş’ta eğitimin seviyesinin yükseltmek. Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de fiziki olarak çok güzel okullar yapıldı. Muhakkak ki bunların içini doldurmamız gerekiyor. Bunu tabi öğretmen, okul, veli, öğrenci zincir halkalarının sağlam olması lazım ki eğitim bir bütünlük teşkil etsin. Bu vesile ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzle her alanda olduğu gibi bu alanda da ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Sınav sonucunda da derece alan öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Oradan döndüklerinde çok verimli oluyor. Ecdadımızın yüzyılı aşkın bir süre önce yapmış olduğu bu büyük mücadelenin önemini kavrıyorlar. Öğrencilerimizi ödüllendirmemizde gerekiyor. Aydınlık yarınlara gidebilmemiz için, iyi öğrenmemiz öğrendiklerimizi sindirmemiz gerekiyor. Bu vesileyle bu birlikteliğin artarak devamını ve öğrencilerimize de bu sınavlarda başarılar diliyorum.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz