Öğrencilerin daha güçlü öğrenmeleri noktasında sorumluluk üstlenen ve özellikle model alarak öğrenme anlamında velileri bilinçlendirmek isteyen Pazarcık Fatih İlkokulu Rehberlik Öğretmeni Burcu Karaköse, dikkat çeken bir projeyi hayata geçirdi. Karaköse, velilerin çocuklarıyla empati kurmasını sağlamak ve çocuklarda en iyi öğrenme yolu olarak bilinen model alarak öğrenme sistemini yerleştirmek amacıyla Veliler Arası Kitap Okuma Yatışması organize etti. Çalışmaya çok sayıda öğrenci velisi katılım sağlarken, velilere Doğan Cüceloğlu’nun Geliştiren Anne Baba isimli kitabı okutturuldu. Sonrasında ise kitap içerisinden otuz soru hazırlandı ve sınav Fatih İlkokulu Toplantı Salonu’nda yapıldı.

“VELİLERİMİZİ KİTAP OKUMAYA TEŞVİK EDİLMELİ”

Projeye destek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo sınava giren velilere başarılar diledi. Sınav sonrası açıklamalarda bulunan Çilo, “Sayın veliler, aile içinde ebeveynler neleri öncelik kılarsa çocukları da bu değerleri yaşamlarında öncelikli kılacaktır. Okulumuz rehberlik öğretmeni Burcu Karaköse’yi bu değerlere öncelik vermek amacıyla düzenlediği bu proje için tebrik ediyorum. Bu projenin diğer okullarda da uygulanarak velilerimizin kitap okumaya teşvik edilmesini umuyorum” dedi.

Yarışmaya katılan 29 veli arasından Sefa Kavas 1’nci olurken, ikincilik aynı puanı alan 5 veli arasında paylaşıldı. İkinci olan veliler ise Örsay Ercan, Nebahat Erol, Kamil Erol, Meryem Rana Kaşıkara, Cemile Karapınar oldu. Müjde Albıyık ise yarışmada 3’ncü olarak dereceye girdi.

Fatih İlkokulu Müdürü Mehmet Balcı da yarışmaya katılan tüm velilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Bu tür proje ve etkinliklerin devam edeceğini belirten Balcı, etkinliklere her zaman destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo’ya da teşekkür etti.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz