Özellikle okul servislerinde herhangi bir aksaklığa mahal vermemek adına çalışmalarını sürdüren ve bu kapsamda başta denetim olmak üzere birçok etkinliğe imza atan İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısının başlamasına az bir süre kala okul servis araç şoförleriyle bir araya geldi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın toplantı katında eğitim döneminin ikinci yarısında daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyaran ve bilgilendirici eğitim veren polis ekipleri, uyulması gereken genel kuralları anlattı.

“ŞOFÖRLERİMİZDEN DİKKATLİ OLMALARINI İSTEDİK”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, “Biliyorsunuz yarıyıl tatilindeyiz. 2’nci eğitim öğretim dönemimiz Pazartesi itibariyle başlıyor. Eğitim Öğretim yılı başlamadan önce öğrenci servis şoförlerimizi buraya davet ettik. Servis şoförlerimize son dönemde değişen trafik kurallarını hatırlattık. Genel kurallardan bahsettik. Bizim uymalarını beklediğimiz bazı kurallar var. Çocuklarımızın okullara güvenli şekilde seyahatlerini sağlamak adına velililerimizin gözlerinin arkada kalmaması adına okul servisleri hepimiz için önemli. Normal hususi araçları bir denetliyorsak okul servislerini daha fazla daha sık denetliyoruz. Bu hem Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak hem de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği özel denetimlerde de bunun ağırlığını hissediyoruz. Dolayısıyla bu günde okul servis araçlarının şoförlerini okullar açılmadan bir araya topladık. Uyarılarımızı yaptık. Birinci dönemde gördüğümüz bazı eksikliklerle ilgili ikinci eğitim döneminde dikkatli olmalarını istedik. Genel kuralları hatırlatıp şoförlerimizin kazasız, belasız bir eğitim öğretim dönemi geçirmeleri için uyarılarda bulunduk” dedi.

“HIZ SINIRI 82’YE YÜKSELTİLDİ”
Hız limiti ile ilgili de konuşan Doğan, “Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş çevre yolu olarak tabir ettiğimiz Kapıçam’dan Aksu Köprüsüne kadar hız sınırı hususi araçlar, otomobiller ve otobüsler için 70, ağır vasıtalar için 50 idi. Son dönemde radar cezalarının artması üzerine vatandaşların talebi nedeniyle bir 15 gün önce karar alındı. 1 Şubat itibariyle sadece otomobiller için hız sınırı 82’ye yükseltildi. Dolayısıyla yüzde 10’luk bir payla da 90 ile giden bir sürücümüz radar cezası yemeyecek. Ancak radar denetimlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz