Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde eğitim gören öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Genel Kültür ve Bilgi Yarışması’nda ter döktü. Öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini, toplum içerisinde kendilerini doğru ifade edebilmeleri, kültürel değerlerini unutmamaları ve centilmence rekabet yansıtmalarını sağlamak amacıyla İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne ait Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Genel Kültür ve Bilgi Yarışması’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 3 gün boyunca ve 6 etaptan meydana gelen yarışmaya 4-5-6-7 ve 8’nci sınıf öğrencileri katıldı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere madalya, okullarına ise kupa verildi.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, yarışmalarının çocukların gerek okulda gerekse özel yaşantılarında olumlu etkiler yarattığını aktardı.

Yarışma hakkında bilgiler veren Çilo, “Yarışmanın ilk günü sabah etabında birleştirilmiş sınıflı ilkokul 4. Sınıf öğrencileri, öğleden sonraki etabında müstakil sınıflı ilkokul 4. sınıflar, 17 Nisan tarihi sabah etabında 5. Sınıflar, öğleden sonraki etabında 6. sınıflar, 18 Nisan tarihi sabah etabında 7. Sınıflar, öğleden sonraki etabında ise 8. sınıflar yarıştı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere madalya, okullarına ise kupa verildi. Üç gün boyunca yarışan minik yüreklerin heyecanına aileleri ve öğretmenleri de seyirci olarak hem destek oldular hem de ortak oldular. Genel Kültür ve Bilgi Yarışması’nı organize eden, katkı sağlayan, yarışmaya katılan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz” dedi.

“YARIŞMALARIN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLERİ VAR”

Görev ve sorumluluklarını bilen öğrencilerin, toplum içerisinde kendini daha rahat ifade edebildiğini belirten Çilo, “Yarışmaların bir diğer olumlu etkisi de öğrencilerin sınavlarda heyecan yapmamaları ve soruya daha verimli odaklanmalarını sağlıyor. Bizler öğrencilerimizin her biri ile ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Ülkemizin gelişmesi, üreten ve gelişen bir toplum olabilmek adına onlara her zaman ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

Çilo, başarı gösteren öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz