Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bölümlerine kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler bunaltan sıcak da dondurma ikramıyla serinledi. 

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bölümlerine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere dondurma ikramı yaptı.. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Kahramanmaraş’ta, üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere Onikişubat Belediyesi tarafından yörenin meşhur yiyeceği olan dondurma ikram edildi.
'EVLERİNDEYMİŞ GİBİ HİSSETSİNLER'
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi önünde öğrencileri karşılayan Onikişubat Belediye Başkan Vekili Ali Ünsal, belediyenin tüm imkanlarıyla öğrencilerin her zaman yanında olduklarını söyledi. Öğrencilerin karanlık cemaatlerin eline düşmemesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Ünsal, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrenci kayıtları bugün itibariyle başladı. Onikişubat Belediyesi olarak 3’üncü kez Sütçü İmam Üniversitesi’nde stant açtık. İlçemizde bulunan üniversitemiz büyük bir önem taşıyor. Kayda gelen öğrencilerimize ev sahipliği yapmak için biz de stant açtık. Stantlarımız 5 gün boyunca açık kalacak. Stantlarımızla şehrimize yeni gelen öğrencilerimize ev sahipliği yapmak istedik. Şehri tanıtan broşürler dağıtacağız. Kahramanmaraş güzel bir şehir. Akdeniz’in incisi olarak nitelendirilen bir şehir. Burada öğrencilerimiz kendi evlerindeymiş gibi hissetsinler diye Onikişubat Belediyesi olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedik” dedi.


 
'KARANLIK CEMAATLERİN ELLERİNE DÜŞMEMESİ İÇİN'
Ünsal, gençlerin bu ülke adına büyük rol oynadığını ifade ederek, “Zor günlerden geçiyoruz. Bugünlerde bu gençlerimize daha çok sahip çıkmamız lazım. Çünkü bu gençler geleceğimizi inşa edecek gençler. Milletimizi, vatanımızı, devletimizi yönetecek gençler. Her zaman bunların yanında olmalıyız. Bu bağlamda da gençlerimizi kötü emelleri olan karanlık cemaatlerin ellerine düşmemesi için bizde her zaman yardıma hazır olduğumuzu kendilerine söyledik. Aileleri ile birlikte geldiler. Kalacak yeri olmayanlara kalacak yardımı, yiyeceği olmayanlara yiyecek yardımı her türlü fedakarlığa yardıma hazırız. Şehrimize gelen misafirlerimize burada dondurma ikramında bulunacağız” diye konuştu.
Öğrenciler ise, Onikişubat Belediyesi’ne hem 'soğuk' hem sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ederek, ihtiyaç duyulması halinde başvuracakları adresi öğrendiklerini söylediler.
 
Haber: Ahmet Özkars
Editör: Mahmut Beyaz