Kurulduğu 2011 yılından bu yana okul öncesi eğitime farklı bir bakış açısı kazandıran ve gelecek vizyonuyla velilerin bir numaralı tercihi haline gelen Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu (YA-PA) çocukların geleceğini şekillendirirken, verdiği eğitimle topluma yararlı bireyler yetiştiriyor. Ülke genelinde önemli bir değere sahip olan Özel YA-PA, Kahramanmaraş’ın eğitimine yeni heyecanlar kazandıran Salih Paksoy öncülüğünde kente kazandırılmıştı. Okul öncesi eğitimde Kahramanmaraş’taki çocukların güvenilir adresi olan Özel YA-PA bütün alanlarda farkını hissettiriyor. Geleceğin teminatı olan çocukların, düşünce, zekâ seviyesi, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak hedefiyle 2011 yılında Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretime başlayan Özel YA-PA, eğitimdeki tecrübesi ile 3-6 yaş grubu çocukları geleceğe hazırlıyor. YA-PA’nın faaliyetlerini ve çocukları geleceğe hazırlayan eğitim modelini Okul Müdürü Psikolog Melike Kantarcı gazetemize anlattı.
 

“AYNI BİLİNÇ VE AZİMLE YOLCULUĞUMUZU SÜRDÜRÜYORUZ”

YA-PA’nın marka değerinin okul öncesi yayıncılığı ile başladığını aktaran Okul Müdürü Psikolog Melike Kantarcı, “Yaklaşık 38 yıllık eğitimcilik birikimiyle sürekli gelişmekte ve zenginleşmekte olan YA-PA Anaokulu’nu 2011 yılında Kahramanmaraş’ta açılmıştır. Geçmişten bugüne, YA-PA okul öncesi yayıncılığıyla başlayan marka değerini, anaokulları ile zirveye taşımaya devam ediyor. Biliyoruz ki başarı; planlı, sabırlı ve uzun soluklu bir çalışma ile güçlü bir takım çalışmasının ürünüdür. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kurumsal değerleri ve bugüne kadar yaptıklarıyla, ülkemizde özellikle okul öncesi eğitime katkıları herkesçe kabul edilen YA-PA, aynı bilinç ve azimle bu yolculuğunu sürdürmeye devam edecektir” dedi.

“ZENGİN BİR EĞİTİM PROGRAMIMIZ VAR”

Amaçlarının çocukların ilgi ve yeteneklerini küçük yaşta fark ederek onları ortaya çıkarmak olduğunu belirten Kantarcı, “3 yaştan 6 yaşa kadar geniş bir yelpazedeki çocuklarımıza farklı bir eğitim programı verilmektedir. Klasik anaokulu dersliklerinin yanında kavram derslikleri bulunmaktadır. Dolayısıyla ana dili İngilizce, fen, oyun, müzik, hareket, koordinasyon, el sanatları, bahçe etkinlikleri gibi çok zengin bir eğitim programımız var. Programımız İstanbul merkezden hazırlanıyor ve tüm Türkiye’deki anaokullarımıza ve öğretmenlerimize sürekli eğitim verilerek anlatılıyor, aktarılıyor. Yemek menüsünden, oyuncakların seçimine, eğitim programlarından kitaplarına kadar her şey İstanbul merkezden tüm Türkiye’de aynı olacak şekilde programlıyor” ifadelerini kullandı.

“VELİLERİMİZE PROFESYONEL RAPORLAR SUNUYORUZ”

Sözlerinin devamında, “Yetenek geliştirme programları ile çocukların hayallerine kısa sürede kavuşmasını saylamaktayız” diyen Kantarcı, “Okul öncesi eğitiminde 38 yıllık geçmişi olan YA-PA; ülkemizde Okul öncesi Eğitimin yaygınlaşması, eğitimde kalitenin yükselmesi ve okuma alışkanlığı kazandırma konusunda etkili roller üstlendi. 24 Üniversite-500 Akademisyenle yazar-çizer-danışman-konuşmacı işbirliği yaptı. Yapa Yaşam Paylaşım Anaokulları olarak bu birikimi siz ve çocuklarınızla paylaşmak istiyoruz. Yapa Yaşam Paylaşım Anaokullarında; Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın yönetiminde çocukların yetenek haritalarını çıkarıyor ve baskın yeteneklerini değerlendiriyoruz. Sözel-dil, mantık-matematik, görsel-uzamsal, işitsel-müzik, bedensel-kinestetik, sosyal-iletişim, kişisel-özedönük ve doğa olmak üzere 8 temel yetenek alanı ile ilgili profesyonel raporlar hazırlanmaktadır. Ayrıca yılda 2 kez öğrencilerimizin gelişim durumunu analiz ediyor, profesyonel raporlarla velimize sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“MERAK VE HAYALLERDEN YOLA ÇIKARAK ANLAMLI ÖĞRENMEYİ ÖNEMSİYORUZ”

YA-PA’nın eğitim uygulamalarını da anlatan Kantarcı, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Okulumuzda mathazone, montessori, gems projesi gibi eğitim uygulamalarımız bulunmaktadır. Bu dönem eğitim uygulamalarımıza  bir yenisi olan Harezmi Eğitim Modeli uygulanacaktır. Bu eğitim modeli öğrencilerin merak ve hayallerinden yola çıkarak gerçek yaşam problemlerinin dersleri ile ilişkilendirilmesini sağlayarak anlamlı öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamaktır. Bu modeli şehrimizde uygulayan ilk okul olacağız.”

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz