ÇOK KALİTELİ VATAN

HAİNİ YETİŞTİRDİLER!’

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimini unutturmamak adına sorumluluk üstlenen Onikişubat Belediyesi, Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu’na, 15 Temmuz ruhunu yaşatan ‘Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Sokağı’ oluşturdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurdukları kirli ve büyük bir organizasyonla, 15 Temmuz 2016 akşamı darbe ve işgal girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, karşılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen milleti bulmuştu. Cuntacıların silah sıktığı vatan evlatları, darbecilerin ele geçirmek istedikleri kritik yerlerde yaptıkları savunma ile tarihi değiştiren bir destan yazarken, o günden bu yana sorumluluk üstlenen Onikişubat Belediyesi, o hain girişimi unutturmak adına hem çalışmalar yapıyor hem de diğer paydaşlarına destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu’na ‘Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Sokağı’ oluşturuldu. Sokağın yapımını Onikişubat Belediyesi üstlenirken, 15 Temmuz Gazisi ve Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Şakir Yeşilay’da yoğun çaba gösterdi. Hain darbe girişimini anlatan resimlerinin yer aldığı ‘Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Sokağı’nın açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak ortaokul öğrencisi Ahmet Demirci Kur’an-ı Kerim okudu. Daha sonra 15 Temmuz ile ilgili bilgiler aktarılan programda Türkiye topraklarının şanlı tarihinden bahsedilirken, öğrenciler tarafından okunan şiirler duygulu anlar yaşattı.

DESTANSI MÜCADELEYİ UNUTTURMAMALIYIZ”

Açılışta ilk olarak kürsüye 15 Temmuz Gazisi ve Turgut Pekel aynı zamanda Din Kültürü Öğretmeni Şakir Yeşilay geldi. Türk milletinin tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğuna dikkat çeken Yeşilay, “Tarih, bu milletin şanlı zaferleri ile doludur. Ecdat, nice savaşlarda muzaffer olmuş ve nice destanlaşan kahramanlıklar göstermiştir. Nice savaşlar vermiş bu millet, vatanı, bayrağı, devleti ve milleti her zaman kendi canından daha aziz görmüş ve gerektiğinde de bu değerler uğruna canından vazgeçmeyi bilmiştir. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına hak ettikleri değer her zaman layıkıyla verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların şehit ve gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağımızı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman layıkıyla hatırlanmalıdır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi hemen hemen yoktur. Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz Türk toplumunun ortak değerleridir. İki sene önce hain bir darbe girişimine maruz kalmıştık. Darbe gibi gözüken ama aslında bir işgal girişimi olan bu kalkışma aziz milletimizin onurlu duruşuyla, cesaretiyle, imanıyla ölümü pahasına karşı durarak engellenmiştir. Bu destansı mücadeleyi, birer eğitim gönülleri olarak nesiller boyu anlatmalıyız. Karanlık Geceden Aydınlık Yarınlara isimli 15 Temmuz sokağımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. 15 Temmuz Sokağı’nın yapımında desteklerini esirgemeyen Valimiz Vahdettin Özkan ve yapımını üstlenip maddi manevi her türlü desteği sağlayan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kulandı.

GAFİLLER BÜYÜKLÜĞÜMÜZÜ UNUTTU”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşu ile 15 Temmuz’un benzerliklerine dikkat çeken Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Türk milletinin büyüklüğünü bir kere daha gösterdiğini söyledi. Mahçiçek, “Bu milletin, övülmüş bir millet olduğunu bilmeyenler 15 Temmuz’da bir kalkışma daha yaptılar. Peygamber Efendimizin hadisini bilmeyen gafiller, Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi işgal etmeye, bunun bir mikro ölçekte olan Kahramanmaraş’ımızı da işgal etmişlerdi. Kahramanmaraş, bütün Türkiye’de olduğu gibi bir istiklal kentidir. O müstevrileri, istilacıları hiçbir askeri donanımı olmadan, düzenli ordusu olmadan, silahı olmadan, 22 gün 22 gece mücadele ederek 12 Şubat 1920’de o müstevrileri yani bu memleketi işgal edenleri kovdu Allah’a şükür. Bunlar bizim son 100 yıllık tarihimizde tekerrür ederek geldi. Son halkısı da 15 Temmuz. 15 Temmuz’da da ülkemizi işgal etmek için gafiller tekrar ayaklandı. Ama bu millet büyük bir milletti, büyük bir millet olduğumuzu bilmeyenlere de bir defa daha büyüklüğünü gösterdi. Yine silahı yoktu, yine hiçbir donanımı yoktu. Ama tankın altına yatarak bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermedi Allah’a şükür. Gaziler Günü, yaşanan kahramanlığı bir defa daha gösteren çok değerli gazilerimize verilen bir gün. İnşallah, bu kabil kötü günleri bir daha yaşamayız diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇOK KALİTELİ VATAN HAİNİ YETİŞTİRDİLER”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve 15 Temmuz gazisi Habibe Öçal ise duygu yüklü konuşmasında çocuklara önemli uyarılarda bulundu. FETÖ’nün eğitim adı altında hain yetiştirdiğine dikkat çeken Öçal, “Bu ülke için, vatanı için gözünü kırpmadan bu yolda yürüyen ve hayatta olan gazilerimizin hürmetle ellerinden öpüyorum. Yiğit iken 15 Temmuz gecesi 250 tane yiğidimizi toprağa verdik. Allah şehadetlerini kabul buyursun. Onlar, göğ ekin gibi biçildi ama kırk yıldan bu yana bu ülkenin gençleri de göğ ekin gibi biçildi. Bizler, özellikle de İmam Hatip’lilere söylüyorum, eğitim adı altında bu hain yapı gençlerimizi, çocuklarımızı, istikbalimizi göğ ekin gibi biçti. 40 yıldan bu yana bu ülkenin evlatlarını eğitim veriyoruz diye tamamen hain yetiştirmeye kalktılar. 40 yıldan bu yana bu ülkenin en zeki çocuklarını elinde bulundurdular ama bir tane bilim adamı, bir tane edebiyatçı, bir tane şair yetiştiremediler. Çok kaliteli vatan haini yetiştirdiler. Ondan dolayı diyoruz ki 15 Temmuz ruhu devam edecek. Onlar bu ülkeye asla ve asla zarar veremeyecekler. Onlar 15 Temmuz gecesi dedik ya bir ülkenin geleceğine kast ettiler. Ama göğ ekinleri biçerken arkasından gümbür gümbür bir orman yetiştirdiklerini unuttular. 15 Temmuz ruhuyla gençlerimiz, insanlarımız sokaklara fırladı. Büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gözünü kırpmadan ailesiyle kendisinin hayati tehlikesi olmasına rağmen direk o en karanlık gecede milletinin başına geçti ve hepimizi milli iradeye sahip çıkma noktasında sokaklara çağırdı. Bu millet bu çağrıya çok iyi bir şekilde cevap verdi ve biz şunu gösterdik, bir daha asla bu ülkeye hainlik yapmaya kalkanlara müsaade etmeyeceğiz. Biz şuna da inanıyorduk, siz de inanın” dedi.

ONLARIN İNANÇLARIYLA BİZİMKİ AYNI DEĞİL!”

“Emin olun bu FETÖ terör örgütünün inandıklarıyla bizim inandıklarımız aynı değil” diyen Öçal, sözlerine şu şekilde devam etti; “Onların inançlarıyla bizimki asla aynı değil. Bizim inancımız asla vatan hainliğini gerektirmez, millete hainliği gerektirmez, dine hainliği hiç gerektirmez. Ama bunlar bunun üçünü de yaptılar. Dine de, vatana da, millete de hainlik ettiler. Bundan dolayı bunların aklanacak, savunulacak hiçbir tarafı yok. Bundan sonra asıl iş siz gençlerimize düşüyor. Bakın bu güzel ortamlar, bu güzel okullarda asıl dinin temelini siz öğreneceksiniz, vatana, millete ve ümmete sahip olma bilincini sizler geliştireceksiniz. Bizler de geleceğimizi size emanet edeceğiz. Buranın hazırlanmasında emeği geçen Şakir hocamızı kutluyorum. Şakir hocamızla bir o gece aynı yerdeydik. Aynı atmosferi soluduk ama asla korkmadık. Kurşunlar ayaklarımızın dibinden vızır vızır geçerken asla korkup bir adım geri atıp da bu alandan kaçalım diye aklımızın kenarından dahi geçirmedik. Biz oraya ölümden ötesi yok diyerek gittik ve ölümü koklayarak geldik. Hamdolsun bu bilinçle de ülkemizi hainlere teslim etmedi. Asla da bizim gençliğimiz ülkemizi bu çocuklara teslim etmeyecek.”

KLASİK BİR DARBE GİRİŞİMİNE MARUZ KALMADIK”

Son olarak açılışta bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise 15 Temmuz gazileri ile beraber aynı havaya solumaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizim en büyük servetimiz gençlerimizdir. Ve bu gençlere 15 Temmuz ruhunu yansıtabilmek en önemli ödevdir” ifadelerini kullandı. Vali Özkan, “En kutsi direnişlerimizden biri olan 15 Temmuz’un direnişçileriyle aynı havayı teneffüs etmekten büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyorum. Değerlerimizi esas alarak eğitimde ve diğer bütün alanlarda dünyayla rekabet etme gücümüzü artırmanın peşinde olmalıyız. Fedakarlık ruhu milletimizi oluşturan en önemli harçlardan birisidir. Şehadet şerbetini içebilecek düzeyde vatanperver olabilmek, milletini sevmek, hamiyetperver olabilmek dünyada hiçbir millete nasip olmamış bir haslettir. 15 Temmuz’da sadece klasik bir darbe girişimi yok. 15 Temmuz’da özellikle bu hain yapı sadece bizim kurumları ele geçirerek darbe teşebbüsü yapma gibi bir şeye girişmemiştir, aynı zamanda bizim en önemli servetimiz olan insanların birbirine yönelik güvenini sarsmıştır. Aynı şekilde bizim evlatlarımızı çalmıştır ve bunları eğitim perdesi altında aslında hainliğe yönlendirmişlerdir. Bu noktada bizlere ve öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. 15 Temmuz ruhu ebediyen devam edecektir diye düşünüyorum” dedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Onikişubat Belediyesi’nin yapımını üstlendiği “Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Sokağı” açılışı gerçekleştirildi. Şehitlerin biyografilerinin yer aldığı sokak öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gördü. Son olarak hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından açılış programı sona erdi.Açılışa, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gaziler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz