Kahramanmaraş'ta 23 yıl önce emekliliği hak etmesine rağmen okul idaresi ve velilerin ısrarı üzerine öğretmenliğe devam eden Yaşar Olgun, meslekte geçen 45 yılına rağmen heyecanını ilk günkü gibi koruyor.

Sınıf öğretmeni Olgun: "Meslekteki bu heyecanım kaybolmadığı sürece bu işi bırakmayı düşünmüyorum"

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 45 yıldır öğretmenlik yapan Yaşar Olgun, 23 yıl önce emekliliği hak etmesine rağmen okul idaresi ve velilerin ısrarı üzerine mesleğine devam ediyor.
Elbistan ilçe merkezinde 1970 yılında öğretmenliğe başlayan 61 yaşındaki Olgun, 11 yıl boyunca kendi isteğiyle çeşitli köylerde öğretmenlik yaptı. Daha sonra merkezdeki İstiklal İlköğretim Okuluna tayin isteyen Yaşar Olgun, 34 yıldır aynı okuldaki görevini sürdürüyor.



Emekliliği 1992 yılında hak etmesine rağmen okul idaresi ve velilerin ısrarına dayanamayan Olgun, meslekte yarım asra yakın bir zaman geçmesine rağmen ilk günkü heyecanla mesleğine devam ediyor. Yaşar Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim camiasına 45 yılını vermiş bir öğretmen olarak, geriye dönüp baktığında binlerce öğrenciyi başarıyla mezun etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Zamanın su gibi akıp geçtiğini dile getiren Olgun, şunları kaydetti: "Öğrenci velilerin ve okul idaresinin ısrarı üzerine 1992'de hak ettiğim emekliliğime rağmen öğretmenliğe devam etme kararı aldım. İlk görev yerim Elbistan'dı, 11 yıl köylerde çalıştım. Daha sonra İstiklal İlköğretim Okuluna tayin istedim, 34 yıldır da bu okulda görev yapıyorum. Okulu, mesleğimi ve öğrencilerimi çok seviyorum. Onlardan ayrı olmak bana zor geliyor." 



Yaşar Olgun, binlerce öğrenciyi mezun etmenin yanında biri hakim, biri de doktor iki evlat yetiştirmenin mutluluğunu yaşadığını da anlattı. Hem kendi çocukların hem de kendine emanet edilen çocukların başarısı için çalışmanın kendisini dinç tuttuğunu vurgulayan Olgun, "Çocuklarım çalışıyor. Emekli olup alacağım parayla da rahat bir şekilde hayatıma devam edebilirdim ama bunu hiç düşünmedim. Öğrencilerim ve velilerimin isteği sürdükçe, meslekteki bu heyecanım da kaybolmadığı sürece bu işi bırakmayı düşünmüyorum" diye konuştu.

İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Özdemir de sınıfında ziyaret ettiği okulun en tecrübeli öğretmeni Yaşar Olgun'un 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayıp, karanfil takdim etti.  AA
Editör: Mahmut Beyaz