Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi çalınan ilk ders zilinin ardından başladı. 3 aylık uzun yaz tatilinin ardından bugün ders başı yapan öğrenciler, bir yıl boyunca sürecek uzun okul maratonuna da bir anlamda ‘Merhaba’ dedi. Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte kimi öğrenci birinci sınıfa başlamanın heyecanını yaşarken, kimi öğrenci ise hayalini kurduğu lise veya üniversite için öğrenim gördüğü okul sıralarında başarı için ter dökecek.

BİN 50 KURUMDA 300 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Ülke genelinde 17 milyonu aşkın öğrencinin ders başı yaptığı yeni eğitim-öğretim döneminde Kahramanmaraş’ta bin 50 kurumda, yaklaşık 300 bin öğrenci ders başı yaptı. Yine il genelinde 15 bine yakın öğretmen ise 300 bin öğrenciye öncülük ederek, kimi öğrenciye okuma-yazma öğretecek, kimi öğrenciye de hayalini kurduğu lise yâda üniversiteyi kazanması için bin bir emek verecek.

YARIYIL TATİLİ 22 OCAK’TA
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 11-15 Eylülde uyum haftası başlamıştı. Bugün ise tüm öğrenciler okul yolunu tuttu. Öğrencilerin beklediği ilk dönem yarıyıl tatili 22 Ocak-2 Şubat 2018 arasında yapılacak. İkinci eğitim dönemi ise 5 Şubat 2018'de başlayacak.

5 KEZ GEÇ KALMA YARIM GÜN DEVAMSIZLIK
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek için "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği"nde değişikliğe gitti. Buna göre geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak.

ÖĞRENCİLER YENİ MÜFREDATA ‘MERHABA’ DİYECEK!
Öğrenciler bu yıl, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gelişen dünya düzeniyle birlikte değişen eğitim sisteminde daha donanımlı, daha disiplinli ve daha eğitimli kişiler yetiştirmek için uygulamaya koyduğu yeni müfredata da ‘merhaba’ diyecek. Çağın gereklerine uygun, daha demokratik, daha güncel bir eğitim-öğretim sistemi adına düzenlenen ve 51 ders programında 100 bin içerik değişikliğe gidilen yeni müfredat çerçevesinde öğrenciler, değişen müfredat düzeni içerisinde eğitim-öğretimini tamamlayacak.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, sözlerinin başında okula başlayan tüm öğrencilere başarılar diledi. Kazasız, belasız bir eğitim-öğretim dönemi geçmesi temennisinde bulunan Akkurt, “3 aylık yaz tatilinin ardından hem öğrencilerimiz hem de öğretmen arkadaşlarımız tekrar ders başı yaptı. Bir yıllık eğitim-öğretim süresi zarfında okula yeni başlayan öğrencilerimiz öğretmenlerinin öncülüğünde okuma-yazma öğrenerek, eğitim hayatına bu şekilde başlamış olacak. Diğer ortaokul son ve lise son sınıf olan öğrencilerimiz ise yine öğretmenlerinin göstereceği yol haritası eşliğinde istedikleri liseyi ve üniversiteyi kazanmak için çabalayacaklar” dedi.

YENİ MÜFREDAT BAŞARI ÇITASINI DAHA DA ARTTIRACAK”
Yeni müfredatla ilgili de konuşan Akkurt, müfredatın öğrencilerde başarıyı daha da arttıracağını söyledi. Akkurt, “Bu yıl hepimizin bildiği gibi okullarımızda öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığımızca düzenlenen yeni müfredat çerçevesinde ders verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı olarak değişikliğe gidilen müfredatta öğrencilerin başarı çıtasının daha da yukarılara çıkacağına inanıyorum. Çünkü yeni müfredatta dersler, çağın gereklerine uygun ve daha çok donanıma sahip. Bu sayede de öğrencilerimizin bilgi hazinesini de geliştireceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz