Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Erzurum Atatürk Üniversitesinin sınav tarihleri aynı gün ve saate denk gelince öğrenciler hem şaşırdı hem mağdur oldu. Sınav yerleri ve tarihlerin açıklandığını gören öğrenciler iki farklı üniversitenin sınavının aynı tarih ve saate denk geldiğini gördü. Kısa süreli şaşkınlık yaşayan öğrenciler iki üniversiteden birini seçmek zorunda kaldı. AÖF sınav takvimine göre 3 oturumda oluşan bahar dönemi sınavları 29 Nisan’da başlayıp, 30 Nisan’da sona erdi. Açık öğretim Fakültesi’nin 29 Nisan’da yapacağı iki ayrı sınav aynı güne denk gelince öğrenciler mağdur oldu. Sınav takviminde 29 Nisan Cumartesi günü iki ayrı sınava girecek olan öğrenciler mağduriyet yaşadı.

İKİ ÜNİVERSİTENİN SINAVLARI AYNI GÜN VE SAATTE YAPILINCA ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

29 Nisan Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi tarafından belirlenen ilk sınav 09.30’da başlarken ikinci sınavda aynı gün 14.00’te başlayacak. Atatürk Üniversitesi’nin de 29 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan ilk sınavı saat 09.30, ikinci sınavı ise 14.00’te başlayacak olması öğrencilerin bu iki üniversitenin sınavından sadece birini tercih etmesi zorunda bıraktı. Hangi sınavı tercih ederse etsin diğer sınavdan kalacak olan öğrencilerin bu soruna acilen bir çözüm bulunmasını istedi. Elbistan İlçesinde yaşayan Tekin Polat isimli vatandaş da bu mağduriyeti yaşayan öğrenciler arasında. Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinin sınav tarihlerinin aynı gün ve saate denk gelmesinin kendisini mağdur ettiğini ifade eden Tekin Polat, yetkililerden öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

ACABA ‘YÖK’ BU DURUMA NE ÇÖZÜM BULACAK?

Elbistan İlçesinde yaşayan ve yerel bir sanatçı olan Âşık Tekini olarak da bilinen 38 yaşındaki Tekin Polat, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümlerinde okuduğunu ancak her iki üniversitenin sınav tarihlerinin aynı gün ve saate denk geldiği için sadece Atatürk Üniversitenin sınavlarına girebildiğini söyledi. Polat, “Sınavların aynı gün ve saate denk gelmesi bizleri iki üniversiteden birinin sınavını tercih etmek zorunda bıraktı. Böyle bir hata yapılmaması gerekiyordu. Öğrenciler sadece bir üniversitenin sınavına girdi, acilen bir çözüm bulunması gerekiyor.” dedi.

İKİ ÜNİVERSİTENİN DÖNEM SONU SINAVLARI YİNE ÇAKIŞIYOR

Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde her iki üniversitenin de mazeret sınavlarının olmayacağını açıklaması öğrencileri şaşırtırken sonuç olarak kurumlar arasındaki iletişimsizlik ve kopukluklarda yine öğrencilerin mağduriyetine sebep oluyor. Her iki sınav içinde mazeret sınavlarının olmayacağını belirten yetkililer çözüm için herhangi bir yol gösteremiyor. Kurumların bürokratik işlemleri arasında öğrencilere kesin bir cevap verilmiyor. Bu durumda Yüksek Öğretim Kurumu’nun ne yapacağı merakla bekleniyor. Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinin Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarının ise yine aynı tarihe denk geliyor olmasının düzeltilip düzeltilmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz