2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasının ardından Kahramanmaraş’ta da öğrenciler karne sevinci yaşadı. 14 bin 371 öğretmenin görev yaptığı Kahramanmaraş’ta bin 83 okulda 261 bin 183 öğrenci okullarına giderek karnelerini aldı. Kahramanmaraş AFAD UNİCEF Orta Okulu Geçici Eğitim Merkezinde de eğitim gören Suriyeli öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Suriyeli öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Karne dağıtım töreni öncesi Okul bahçesinde program düzenlendi. Düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Öğrencilerden Ela Muhammed İstiklal Marşını okudu. Öğrenciler grup halinde Arapça şarkılar ve ilahiler söyledi.

BÜTÜN ÖĞRENCİLER, BİZİM ÇOCUKLARIMIZ, BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ’

Burada konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl genelinde birçok yerde karne alındığı, ama Suriyeli öğrencileri yalnız bırakmak istemediğini belirterek, bu programa katıldığını söyledi. Akkurt, "Sizlerin burada yapmış olduğu çalışmalara gayretlere katkı sunmak adına arkadaşlarımla birlikte buradayım. Bundan sonraki süreçte biliyorum ve umuyorum ki en kısa sürede sizlerde ülkenizdeki bu iç karışıkların son bulmasıyla birlikte arzu ettiğiniz hayat standartlarını kendi memleketinizde, kendi ülkenizde yaşayabilirsiniz. İkinci dönemde de sizlerle daha farklı projeler, daha farklı çalışmalar yapmayı arzu ettiğimizi ifade ediyorum. Burada bulunan bütün öğrenciler çocuklar bizim çocuklarımız, bizim öğrencilerimiz. Devletimizin sağlamış olduğu imkânlarla fırsatlarla bu eğitim süreçlerini daha üst noktalara getirmek için gayret edeceğiz” dedi.

15 BİN SURİYELİ KENTİMİZDE EĞİTİM GÖRÜYOR’

Türkiye'de 20 milyona yaklaşan öğrenci olduğunu kaydeden Akkurt sözlerinin devamında şunları söyledi; “ Öğrencilerimiz Türkiye genelinde karnelerini alıyor. Bunların dışında ilimizde bulunan Suriyeli öğrenciler yaklaşık 15 bin bizim okullarımızda eğitime devam eden öğrencilerimiz var. Onlar da karnelerini alıyorlar. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ilin içerisinde birçok alanda karne törenleri düzenleniyordur. Bu karne töreninde kendilerini yalnız hissedeceğini düşündüğüm, etmemeleri gerektiğini bildiğim Suriyeli arkadaşlarımızla dostlarımızla kardeşlerimizle birlikte olmak adına buraya geldim. Sizlerin burada yapmış olduğu çalışmalara gayretlere katkı sunmak adan arkadaşlarımla birlikte buradayım. Bundan sonradaki süreçte biliyorum ve umuyorum ki en kısa sürede sizlerde ülkenizdeki bu iç karışıkların son bulmasıyla birlikte arzu ettiğiniz hayat stantlarını kendi memleketinizde kendi ülkenizde yaşayabilirsiniz. İkinci dönemde de sizlerle daha farklı projeler, daha farklı çalışmalar yapmayı arzu ettiğimizi ifade ediyorum. Burada bulunan bütün öğrenciler çocuklar bizim çocuklarımız, bizim öğrencilerimiz. Devletimizin sağlamış olduğu imkânlarla fırsatlarla bu eğitim süreçlerini daha üst noktalara getirmek için gayret edeceğiz. İlimizde 280 bin civarı Türk öğrencimiz var, 15 bin civarında da Suriyeli öğrencilerimiz var acık öğretimleri de dâhil ettiğimizde yuvarlak rakam 300 bin öğrencimiz var. İki tane merkez var burada bir tanesi burası diğeri Çadır kentteki merkezler onların dışındaki bütün öğrencilerde bizim kendi okullarımızda kendi öğrencilerimizle beraber eğitimlerine devam ediyorlar.”

Müdür Akkurt’un konuşmasından sonra Suriyeli öğrencilere karneleri verildi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz