Okulun konferans salonunda düzenlenen programda, sayı duruşu ve istiklal marşının ardından Çocuk Gelişimi Bölümü okuyan yüzlerinde ay ve yıldız motifi olan 26 öğrenci işaret dili ile İstiklal Marşı okudu. Öğrenciler Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okunarak, hayatından kesitler anlatıldı.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Kendisinin ortopedik engelli olduğunu ve okuluyla beraber bütün engelleri aştıklarını söyleyen TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlknur Kılıç, şunları kaydetti: "İstiklal Marşını işaret dili ile okuyarak engelli bireyler için farkındalık oluşturmak istedik. Engelli öğrencileri var ama hepimiz öğrencilerimiz ve idarecilerimizle birlikte engelleri de aşan bir okuluz. Burada engelli öğrencilerimizde aslında toplumun bir bireyi olduğunu, hiç kimsenin sonradan engelli olmayacağına bir garantisi olmadığını çok güzel vurguladık. Bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. İnşallah Türkiye ve Kahramanmaraş'ta herkes görür. Emeği geçen başta öğretmenimiz olmak üzere tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum"

FARKLI ALANLARA DA BAKIŞ AÇISI AÇMIŞ OLDUK”

Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmeni Leyla Karaalan ise daha öncede işaret dili ile ilgili programlar yaptığını kaydetti. Karaalan, Üniversite hayatında işaret dili kursuna gittiğini ve oradan esinlenerek bu programı yaptığını söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti: "Öğrencilerimiz için de çok iyi oldu bu. Farklı alanlara da bakış açısı açmış olduk, engelli de var bunun da kapısı açmış olduk. Gerçekten güzel bir çalışma oldu. 12 Mart tarihine özel hazırladık bunu. Çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. gerçekten heyecanlı bir süreçti. Öğrencilerim isteyerek katıldı, isteyerek yaptık. Mutluyum böyle bir şeyin başında olmak gerçekten gurur verici."

İstiklal Marşını okuyan işitme engelli, Nisa Nur Sarıçerçe, Merve Bozbayır, Zeynep Taşcı, yapılan programdan memnun olduklarını söyledi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz