Yaklaşık iki yıldır faaliyette bulunan ve çalışmalarına ‘Oku, Düşün, Fark Yarat’ sloganı çerçevesinde devam eden Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği, önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği, ‘Bir Kitap, Bir Çocuk; Bir Çocuk, Bir Umut’ sloganıyla başlattığı kitap toplama kampanyasını başarılı bir şekilde sonuçlandırarak, Kahramanmaraş Şahinkayası İlk ve Ortaokulu öğrencileriyle buluşturdu. Kampanya kapsamında toplanılan kırtasiye malzemeleri ve kitaplar, Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği ekibi tarafından öğrencilere teslim edildi. Toplanan kitaplarla birlikte Şahinkayası İlk ve Ortaokulu’na kütüphane kurulurken, Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği ekibi öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı, gezi alanlarını keşfetti. Kampanyayla birlikte Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği ekibi farkındalığın sadece içsel bir güdüm olmaktan ziyade hep birlikte daha güzel bir hal alacağını yine göstermiş oldu.



“MEYVELERİNİ ÇOK KISA BİR ZAMANDA TOPLAYACAĞIZ”

Şairler kenti Kahramanmaraş’ta okumanın, okuduğunu anlamanın ve bu anlamı başkalarına da aktarmanın peşinde olan, şehrin kültürel dinamikleri ile özdeşleşen Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Proje Koordinatörü Osman Hulusi Üzüm, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Güzel sürprizlerle bu şehirde farklı ve daha kurumsal çizgide sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştireceğiz kısmet olursa, yapılanma ve süreklilik arz edecek çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Umarız meyvelerini çok kısa bir zamanda toplayacağız. Görünen veya görünmeden bizlere destek olan, gölgelerini bir an olsun bizden gizlemeyen ve bu sosyal sorumluluk faaliyetinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.



“FAYDALI OLMAYI MİSYON EDİNDİK”

Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan ise, “Bizler sınır köylerinde , eğitim ve eğitime ulaşım sıkıntısı çeken okullara gitmeyi , onların sıkıntılarını dinleyip elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce faydalı olmayı misyon edinmiş insanlardan oluşan bir ekibiz. Maddi materyaller ile öğrencilere bir nebze faydamız dokunuyor olsa da onlara rol model olabilecek insanların sıcak kucaklaşmaları, genç arkadaşlarımızın zihinlerinde geleceğe yönelik daha etkin bir bilinç oluşturacaktır diye düşünüyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz ve gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğimiz bu ve bunun gibi faaliyetlerle de hem üniversitemizde öğrenim hayatına devam eden gençlerin hem de onların uzattığı eller ile Üniversite yolunda ilerleyen genç arkadaşlarımızın birlikteliği şehrimize ve Üniversitemize farklı bir hava katacaktır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


 

Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği üyelerinden olan ve bu kampanya da üstün bir özveri gösteren Ünal Bilginer ve Dilan Bilhan’ın, ‘Nerede kalmıştık?’ sorusu üzerine yüzlerde gülümseme oluştu.

Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği, KSÜ YADYO Eurodesk Temas Noktası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Topluluğu’nun da katılımı ile gerçekleşen kütüphane kurma faaliyeti, Kahramanmaraş Şahinkayası Kalesi’ne tırmanış ve Kahramanmaraş Döngel Mağaraları’na gezi sonrasında eğlenceli bir şekilde son buldu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)


 

Editör: Mahmut Beyaz