Yaşar Gölcü İlkokulu öğrencileri öğretmenleri Nebiha Akcakoyunlu ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Yönetim Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Öğrencilere Trafik Eğitim Merkezi’nin çalışma sistemine ilişkin bilgiler aktaran Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş, çocukların küçük yaşta eğitilmeleri ve trafik bilincinin aşılanması gerektiğini söyledi.

Daire Başkanı Deliktaş yaptığı açıklamada: “Günlük hayatımızda sürekli kullandığımız trafik işaretleri ve teknolojik donanımlar var ancak bunları pek bilmiyoruz. Genelde insanlar trafik kurslarına gittiklerinde ‘Trafik Kültürü’ olarak bilmekte ama aslında gün içerisinde iç içe olduğumuz bir kültür aslında. Biz de bu kültürün küçük yaşlardan itibaren oluşması bilinciyle, trafik kültürünü öğretmek amacıyla yapmış olduğumuz bir uygulamadır bu. Çocuklarımız saf, tertemiz ve önyargısız her şeyi diniyorlar. Dolayısıyla küçüklerimizin zihinlerine kazıyacağımız en küçük bilgi bile trafik kültürüne önemli katkı sağlayacağını düşündük ve çocuklarımıza dair eğitim amaçlı aklımıza bu uygulama geldi. Trafikte neler oluyor, karşıdan karşıya nasıl geçilir, trafik işaretleri ne anlama gelir? Gibi başlıca soruları ve bilinmesi gerekenleri öğretip, gösteriyoruz. Tabi çocuklarımız bunlar için henüz daha erken ama ağaç yaş iken eğilir. Biz, toplumda bir Trafik Kültürü oluşturmak istiyorsak yukarıda ki şu an mevcut olan nesle yapacağımız eğitim haricinde aşağıdan gelen nesli de buna uygun olarak yetiştirmek gerektiğine inanıyorum ben. Bu anlamda yapmış olduğumuz bir uygulamaydı bu. İlgide çok güzel, ilginç ve çok ilginç sorular çıkıyor ortaya. Bizde tabi yeni yeni sorularla muhatap olunca artık çocukların gözüyle bakmak istedik, bu anlamda davet ettik. Buradan filo üretim merkezine geçeceğiz ve çocuklarımıza toplu taşıma kullanma bilinci nedir, kültürü nedir? O konuda çocuklarımıza açıklayıcı bilgiler vereceğiz. Amacımız farkındalık oluşturmak ama bu farkı küçük yaşlarda oluşturmak” diye konuştu.

Daire Başkanı Deliktaş daha sonra Toplu Taşıma Yönetim Merkezi’ne de geçerek çocuklara topluma taşıma araçlarının nasıl kontrol edildiği hakkında bilgiler aktardı.

Ziyaret sonrası çocuklara çeşitli hediyeler verilerek aynı zamanda birer adet trafik dedektifi kimlik kartları da verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz