Kahramanmaraş Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Kütüphane Haftası nedeniyle program düzenlendi.
Kütüphane Haftası nedeniyle Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda kütüphanelerde en çok kitap okuyan öğrencilere ödüller verildi. İl genelinde kütüphanelerde kitap okuma sayısı bakımından 636 kitap okuyarak birinci olan Kahramanmaraş Ortaokulu'ndan İlyas Can Çamur'a bisiklet hediye edildi. Programa katılan Kahramanmaraş'lı yazarlara ve şairlere karanfil takdim edildi. Programda Kitap ve Okuma üzerine slayt gösterisi yapıldı. Kahramanmaraş'ın yazarlarından olan Serdar Yakar, kitap ve okuma üzerine konferans verdi. Programa Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci ve öğrenciler katılım gösterdi.

'OKUMA VE EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSELTİLMELİDİR'
Kitap okumanın öneminden bahseden İl Kültür ve Turizim Müdürü Seydihan Küçükdağlı, kütüphanelerin sağlam bir geleceğin temel taşı olduğunun altığını çizdi. Küçükdağlı, ''Tarihten bugüne bilginin kaynağı olarak insanlığın hizmetinde olan Kütüphaneler; yazılı ve basılı her tür yayınları toplayan, düzenleyen, onlardan yararlanma imkanı sağlayan kuruluşlardır. Dünya tarihini, kültürel ve bilimsel birikimini, yazılı belgelerle sistematik olarak bize ulaştıran kütüphaneler, aynı zamanda sağlam bir geleceğin de temel taşıdır. Gelecek nesillerin tarihi ve kültürel bilgiler ışığında milli şuura ulaşmasında ve aynı zamanda pozitif bilimlere hakim, gelişme ve modernleşmeye açık birer fert olarak yetişmesinde kütüphanelerin katkısı büyüktür. Sosyal ve ekonomik açıdan gelişmek, üretken bir toplum olmak, insanlık tarihini ve kültürümüzü iyi bilmekle mümkündür. Bu sebeble, okuma ve eğitim düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir ki, bunun da kaynağı kitaplardır. Bu bakımdan kitap okuma ve kütüphanelerden yararlanma alışkanlığının arttırılması, bilgi dağarcığının geliştirilmesi, milli ve evrensel değerlerin öğrenilmesi açısından önemlidir''şeklinde konuştu.

'KÜTÜPHANELERE SAHİPLENME DUYGUSU PEKİŞTİRİLMELİDİR'
Kahramanmaraş'ın ilçelerine ve semtlerine yeni kütüphaneler açılacağını ve halkın daha çok okuma alışkanlığının oluşmasını gerektiğini ifade eden Küçükdağlı, ''Birçok medeniyetin hayat bulduğu bu topraklarda yaşayan insanımızın, kütüphaneler aracılığıyla bilgiye ulaşmasını sağlamak, görevlerimizin başında gelmektedir. Bu amaçla; İlimizin ilçelerine ve semtlerine yeni kütüphaneler açılarak halkın hizmetine sunulması, mevcut kütüphanelerin fiziksel şartlarının iyileştirilmesi, teknolojik altyapı ve donanımının modernleştirilmesi, kitap koleksiyonlarının nitelik ve nicelik olarak zengileştirilmesi, okuma alışkanlığının geliştirilmesi, halkın kütüphaneler ile pozitif iletişim kurması ve kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından sağlanan desteklerle de kütüphanelere sahiplenme duygusunun pekiştirilmesi hedeflenmiştir''dedi.

''KAHRAMANMARAŞ'TA 200 BİN KİTAP''
Yeni projelerle kütüphanecilik hizmetleri sürekli geliştirilmekte olduğunu söyleyen Küçükdağlı, ''Bu sebeble yenilenerek hizmete sunulan Gezici Kütüphane'nin amacı, kütüphane bulunmaması nedeniyle bilgiye ulaşmada sıkıntı çeken merkeze uzak mahalle ve semtlerde yaşayan öğrenci ve halka kitap ulaştırmak suretiyle okuma oranını artırmaktır. Kahramanmaraş; edebiyat dünyasında çok bilinen ve saygın bir yere sahip olan şairleri, yazarları ve ozanları nedeniyle ''Şirin Başkenti'' olarak bilinmektedir. 2004 yılından beri Kütüphanelere Haftası münasebetiyle yerel olarak organize edilen kitap fuarı, 2014 yılından itibaren ulusal bazda yayın evleri ve yazarların katılımı ile Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı'na atfedilmiştir. Bugün itibari ile yaklaşık 50 bini İl Halk Kütüphanesinde olmak üzere ilimiz halk kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı 200 bine ulaşmıştır'' ifadelerini kullandı.
Haber: Meliha Şeyda Akçakale
Editör: Mahmut Beyaz