Her yıl üniversite kayıtlarının başladığı ilk günden itibaren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde stant açarak kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere hem kenti tanıtan hem de ‘hoş geldiniz’ diyen Onikişubat Belediyesi, geleneksel hale getirdiği etkinliğini bu yıl da devam ettirdi. Onikişubat Belediyesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki alana açtığı stantta Maraş Dondurması ve gibi ikramların yanı sıra şehrimizle alakalı broşür, cd, kitap, dergi gibi tanıtıcı yayınlar hediye etti. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi de açtığı stantta simit ve limonata ikramında bulunurken, KSÜ Yönetimi ve İl Emniyet Müdürlüğü’de stant açarak öğrencileri bilgilendirdi. Kayıt yaptıran ve yaptırmak için gelen öğrenciler ve velileri ikramlardan memnun olurken, şehrin tarihi ve turistlik yerlerini anlatan kitapçıkların da kendilerine büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Eğitime ve öğrencilere dönük yaptığı hizmetler adından söz ettiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanife Mahçiçek, üniversite kampüsüne giderek kayıt için gelen öğrenciler ve aileleri ile görüştü.

“BELEDİYELER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Stantları tek tek gezen ve öğrencilerle sohbet eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ın güzelliklerini tanıttıklarını dile getiren Başkan Mahçiçek, “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ımızda da üniversitelerin kayıtlarının başladığı gün. Kayıtlara gelen öğrenci kardeşlerimize, evlatlarımıza hem Kahramanmaraş’ımızı tanıtalım hem de Büyükşehir Belediyemiz, İl Emniyet Müdürlüğü’müz ve Onikişubat Belediyemizle beraber hoş geldin demek için buradayız. Kahramanmaraş’ın güzelliklerini İnşallah onlarda yakında tanıyacaklar, bu memleketi sevecekler. Buna inanıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin, Onikişubat Belediyemizin ikramları var, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz burada öğrencileri bilgilendiriyor. Topyekûn bir şekilde bu memleketteki güzellikleri yeni gelen arkadaşlarımıza, kardeşlerimize göstereceğiz. Onların burada daha iyi eğitim görmelerini sağlamak bakımından da belediyelerimiz üzerine düşen görevi yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARIMIZIN BAŞARISI ÜST DÜZEYDE”

Onikişubat Belediyesi’nin bünyesindeki Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde açılan üniversite hazırlık kurslarının başarılı bir dönem geçirdiğini anlatan Başkan Mahçiçek, “Bu bağlamda biliyorsunuz ki Onikişubat Belediyesi olarak bizim de bu sene Üniversite hazırlık kurslarımız vardı Sosyal Etkinlik Merkezleri’mizde. Oradaki başarımız da çok üst düzeyde maşallah. 2 bin 400 öğrencimiz içerisinde başarı oranımız yüzde 71. TEOG sınavlarına hazırlık değil de tekrarlama kurslarımız vardı. Orada da başarı oranımız yüzde 81 civarında. Dolayısıyla bir taraftan eğitim faaliyeti, bir taraftan tanıtma faaliyetlerimizle Kahramanmaraş’ın güzelliklerini göstermeye gayret ediyoruz. Sosyal belediyecilik olarak da hem Büyükşehir Belediyemiz hem Onikişubat Belediyemiz hem de İl Emniyet Müdürlüğümüz faaliyet gösteriyor. Bu eğitim yılının başında, bugün üniversitemize kayıt olan kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Eğitim yılında da gönülden, yürekten onlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

“KSÜ’DE EĞİTİM GÖRECEK OLMAKTAN MUTLUYUM”

KSÜ’ye kayıt olmak için gelen öğrencilerden Kemal Durdu, KSÜ’de eğitim görecek olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Kahramanmaraşlıyım, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandım. Üniversite çok farklı, gerçekten heyecanlıyım, ne olacağını pek bilmiyorum. İki hafta sonra derslerimiz başlayacak. Tabi ki ben kendi şehrimde okuyacağım, bunun için biraz avantajlıyım. Bugün kayıt yaptırdım, kampüsü gezdim. Belediyelerimiz dondurma gibi güzel ikramlarda bulundular. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“SURİYE’DE HUKUK FAKÜLTESİNDE OKUYORDUM”

Suriye’de okuduğu Hukuk Fakültesi’nden mecburen ayrılarak Türkiye’ye yerleştiğini belirten Emberi Abdurrahman ise, “Suriye’liyim, Halep’ten geldim. Kahramanmaraş’a geleli dört yıl olmuştu. Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt oldum, bu sene başlayacağım. Tercüman olmak istiyorum. O yüzden bu bölümü seçtim. Suriye’de hukuk fakültesinde okuyordum. Şimdi de artık Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeyim” açıklamalarında bulundu.

“İLK TERCİHİMDİ KSÜ, ÇOK MUTLUYUM”

Bir diğer kayıt için gelen öğrenci Mustafa Topal da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Kahramanmaraşlıyım, lise öğrenimimi bitirdim daha yeni mezun oldum. Artık üniversite öğrencisi oldum. Çok heyecanlıyım, İnşallah güzel geçer. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandım. Tamamen kendi isteğimle bu bölümü geldim. İlk tercihimdi bu bölüm, ilk tercihimde geldi. Çok mutluyum. Kendi şehrimde okumanın avantajlarını kullanmak istiyorum. Onikişubat Belediyesi’ni, Büyükşehir Belediyesi’ni ve üniversitemizin stantlarını görüyoruz. Başarılı bir etkinlik, burada güzel bildirimler yapıyorlar. Emniyet Müdürlüğü’müz de bizleri tehlikelere karşı bilgilendirdi. Herkese teşekkür ediyorum.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz