KSÜ İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilen sempozyum açılışında konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, öğrenci merkezli eğitim ve etkinlikleri önemsediklerini ve bu yöndeki çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

“İslam’ın doğru anlaşılması, anlatılması ve yaşatılması adına ilahiyat fakültelerinde eğitim alan öğrencilere ve imam hatiplilere büyük sorumluluklar düşmektedir.” diyen Rektör Can, “İslam bir din ve bir hayat nizamıdır. İslam’ın mesajlarını iyice içselleştirmek ve dünyaya sunmak gerekir. Selam vermek, sulh ve selamet duası yapmaktır. ‘Oku’ emri, sürekli ilimle mücehhez olmayı ve ilerlemeyi ifade eder. ‘İki günü birbirine müsavi olan aldanmıştır.’ Hz. Peygamber (sav) Efendimizin mesajından daha büyük bir sürekli gelişme ve ilerleme mesajı var mıdır? İyiliği emredip, kötülükten vazgeçirmeyi emreden İslam’ın toplumda iyiliklerin çoğalmasını istediği mesajı iyi anlaşılmalı ve anlatılmalıdır.” şeklinde konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Abdurrahman Ünalan da birer konuşma gerçekleştirerek sempozyumun düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür ettiler.

Sempozyum 5 farklı salon ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinin başkanlığında gerçekleştirilen 13 oturumunda sunulan 49 öğrenci bildirisinin ardından son buldu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve akademisyenlerle birlikte İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin yer aldığı materyal tasarım sergisinin açılışını da gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Rektör Can, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz