Koronavirüs salgını nedeniyle devlet ve vakıf olmak üzere tüm üniversitelerde bahar döneminde 16 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitim verilemedi. Uzaktan eğitim yoluyla yılı bitiren üniversiteler, normalleşme süreci kapsamında 15 Haziran’dan itibaren akademik takvimlerine dönebildi. Bu durumda üniversiteler, uygulamalı eğitimler verebilecek ve yaz okulu açabilecek. Öğrencilerin derslerindeki başarısızlıklarını telafi etmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için hayata geçirilen bir sistem olan yaz okulu, üniversitelerin senatolarının aldığı kararlarla uygulanıyor. Kimi üniversiteler koronavirüs nedeniyle yaz okulunu uzaktan eğitimle kimileri de yüz yüze yapma kararı aldı. Bu kapsamda öğrencilerden gelen talep doğrultusunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi senatosu aldığı kararla 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Yaz Öğretimi açılmasına karar verdi. Yaz Okulu duyurusu ve kriterleri Üniversitenin resmi internet sitesi olan www.ksu.edu.tr adresinde de yayınlandı. Alınan bu karar sonrası Manşet Gazetesi olarak Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can’a teşekkür ederiz.

KRİTERLER ŞU ŞEKİLDİ:

1. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimine Sadece ÜNİVERSİTEMİZ öğrencileri başvuracaklardır. Diğer Yükseköğretim Kurumlarından öğrenci başvurusu KABUL EDİLMEYECEKTİR.

2. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretiminde ders almak isteyen Üniversitemiz öğrencileri ders kayıtlarını takvimde belirtilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapacaklardır.

3. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretiminde ders/dersler, Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yürütülecektir.

4. Üniversitemiz öğrencileri, bir dersin veya ona eşdeğer bir dersin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde açılmamış olması şartıyla, başka bir üniversitenin programından yaz öğretiminde ders alabileceklerdir.

5. Üniversitemiz öğrencileri bulundukları yarıyıl ve önceki yarıyıllardan başarısız olduğu (FF, FD, DS, YS) dersleri öncelikli olmak koşuluyla, genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması durumunda yaz öğretiminde üst yarıyıllardan ders alabileceklerdir.

6. Ara sınavlar; 45 dakikadan az ve 90 dakikadan fazla olmamak kaydıyla sınav sorularının niteliğine göre ilgili öğretim elemanı tarafından belirlenecek süre içerisinde Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden çevirim içi olarak yapılacaktır.

7. Ara sınavlar; ölçme ve değerlendirme esaslarına uygun olarak Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden çoktan seçmeli olarak test yöntemiyle ile yapılacaktır.

8. Final sınavları yüz yüze yapılacaktır. Pandemi sürecinin seyrine göre final sınavlarının Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden çevirim içi olarak yapılmasını gerektirecek bir durum olması halinde Üniversite Senatosu tarafından yeniden değerlendirecektir.

9. Final sınavlarının yüz yüze yapılması durumunda, ara sınavlarının etkisinin %20 final sınavlarının etkisinin %80, her iki sınavın da uzaktan eğitim sistemiyle dijital ortamda yapılması halinde ara sınavlarının etkisinin %40 final sınavlarının etkisinin %60 olarak değerlendirilecektir.

10. Bir dersin açılabilmesi için en az 15 öğrencinin o derse kayıt yaptırmış olması gerekir.

11. Yaz Stajı bulunan öğrencilerimiz Yaz Öğretimine başvurabileceklerdir.

12. Yaz Öğretimi ücretleri sistem tarafından hesaplanacaktır. Vakıfbank ATM/Gişe veya İnternet Bankacılığı üzerinden Yaz Öğretimi kapsamında aldığınız derslerin ders ücretlerini ödeyiniz.

Önlisans programında öğrenim gören 2016 yılında kayıt yaptıran öğrenciler 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. maddesi (c) fıkrası hükmü gereğince Ek Sınav hakkı verilmesi nedeniyle yaz öğretiminden faydalanamayacaktır.

Yaz Okulu Muhtemel Açılacak Dersler

Editör: Mahmut Beyaz