Türkiye’de 17 Eylül’de başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ta 300 bin 145 öğrenci yarıyıl tatiline çıkarken, 12 Şubat İlkokulunda karne töreni gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve beraberindeki protokol 12 Şubat İlkokulu’nda sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin karnelerini takdim etti.

EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATIMIZIN OLMAZSA OLMAZIDIR”
Karne dağıtım töreni sonrası konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Eğitim öğretim hayatımızın olmazsa olmazıdır. Bütün çocuklarımızın, nesillerimizin eğitimle buluşturulması hem bütün anne babaların ve ulusal düzeyde kamunun en önemli misyonudur. Eğitim kamu hizmetini en iyi bir şekilde çocuklarımıza götürmek en kutsal görevdir. Millet olarak toplum olarak devlet olarak eğitimin altyapısının iyileştirilmesi, Anadolu’nun dört bir yanına eğitimin fiziki altyapısının iyileştirilmesi yönünde müthiş bir seferberlik oldu. Bu seferberlik sonucunda Anadolu’nun dört bir yanında en kırsal kesimden en merkezi yerlere kadar çok iyi bir fiziki altyapı eğitimin hizmetine sunulmuş oldu. Bununla beraber insan kaynaklarıyla ilgili çok önemli mesafelere kat edildi. Çok nitelikli öğretmenler yetiştirilerek Anadolu’nun dört bir yanına gönderilmektedir. Keza eğitimi iyileştirmenin 3’üncü adımı olarak eğitim teknolojileri, bilgi teknolojilerinin öğrencilerimizle buluşturulması anlamlı. Diğer bir husus özellikle hayat boyu eğitim çerçevesinde eğitimi sadece sınıfta değil hayatın her alanında ve her kesimden eğitime katkı sunma yönünde bir seferberlik var. Sadece bakanlık değil bakanlıklarla beraber tüm STK’ların ebeveynlerin katkıları olması lazım. Bugünde böyle güzel bir mahallemizde güzel bir okulumuzda pırıl pırıl çocuklarımızla beraber olmak çok güzeldi. Kendilerine karnelerini verdik. Güzel bir atmosfer yaşadık. Anneler, babalar artık eğitimin olmazsa olmazıdır. Onların katkıları önemli ve anlamlı. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz velilerimiz dayanışma içinde” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI”
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise, “Öğrencilerimiz bugün bir dönemi neticelendirdiler. Karnelerini aldılar. Bu dönem içerisinde yapmış oldukları çalışmaların, derslerinin karşılığını karne olarak teşekkür ve takdir olarak aldılar. Öğrenci kardeşlerimizin başarılarının devamını diliyoruz. Hepsinin karneleri çok çok güzel. İyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmişler. 15 günlük bir tatilleri var. İnşallah bu 15 günü çok iyi dinlenerek değerlendirerek geçirirler. Okullarımız AK Parti iktidarları döneminde altyapı olarak belirli bir seviyeye geldi. Şu anda ben bu sınıftaki teknolojik altyapıyı görünce hakikaten şaşırdım. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizin teminatı. Ne kadar hizmet etsek ne kadar yatırım yapsak azdır. Bu öğrenci kardeşlerimize yapmış olduğumuz yatırımlarda şehrimizin ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlardır. Bu mimvalde bizlerde Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ilçemiz sınırları içerisindeki okullarımıza elimizden geldiğince imkânlar dâhilinde fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda yardım yapıyoruz ve yardım yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz