Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve beraberindekiler, önce sınıfları gezdi sonra da öğrencilerin seslendirdiği şiir ve şarkıları dinledi. Ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Öğrencilerle birebir ilgilenen yetkililer, öğrencilere yarıyıl tatilinde yapmaları gerekenler hakkında tavsiyeler verdi.

"ÇOK BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK"

Öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Çocuklarımızla dönem içerisinde aldıkları kayda değer sıkıntıya sebebiyet verebilecek hiçbir şey karşılaşmadık öğretmenlerimize öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. Yılmaz, "Bugün Kahramanmaraş'ımızda karnelerimizi çocuklarımıza dağıttık. Oldukça neşeliyiz. Çocuklarımız 4 ay süre içerisinde en güzel şekilde eğitim öğretim faaliyetlerinde bulundular, dersleri aldılar hem akademik anlamda hem sosyal kültürel anlamda hem de ahlakı anlamda çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti saf ettik. Çok başarılı bir dönem geçirdik. Çocuklarımızla dönem içerisinde aldıkları kayda değer sıkıntıya sebebiyet verebilecek hiçbir şey karşılaşmadık öğretmenlerimize öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

"GÜNÜN BELLİ SAATLERİNDE KİTAP OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM"

Ellerinden gelen gayreti saf ettiler. Öğrencilerimizde dönem içerisinde yapılmış olan çeşitli yarışmalar ve akademik sınavlarda her seneye göre daha da yüksek başarı ortaya koymuş oldular, bunlardan dolayı da gayret sarf eden arkadaşlarımıza tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizin bu on beş günlük tatili iyi değerlendirmelerini, özellikle ailelerinin de ellerinden tutarak doğada geçirmelerini, tabiatla iç içe olmalarını, git gide hayvanları sevmeleri ve özellikle büyüklerinin yanına gidip ziyaret etmelerini, mümkün olduğu kadar dijitalden uzak olmalarını ama az da olsa günün belli saatlerinde kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Yorulmak için değil dinlenmek için kitap okumalarını öneriyoruz. Çok başarılı bir dönem geçirdik inşallah çocuklarımız dinlenir döndüklerinde kalan kısmı en iyi şekilde tamamlamış olacağız. İlimizde 288 bin öğrencimize 16 bin 500 öğretmenizle 450 özel resmi okullarımızla beraber 1050 kurumumuzla eğitim öğretim hizmeti yaptık." ifadelerini kullandı.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz