Elbistan İlçesi Izgın İlkokulunda Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bu ayın değeri olan “Tasarruf” öğrencilere anlatıldı. Öğretmenler, öğrencilere evde, okulda ve hayatlarının daha birçok farklı noktasında tasarruf yapmayı ve tasarrufun önemini anlattılar. Izgın İlkokulunda 8 şubeden toplam 200 minik öğrenci tasarruf ettikleri paralar ile sömestr tatilinde okumak için birbirinden güzel hikâye kitabı satın aldı. Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bu ayın değeri olan “Tasarruf” öğrencilere anlatılırken, yaklaşan Sömestr tatili öncesi öğrencilere küçük yaşta kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve kitapları sevmeleri adına, öğrencilere kumbara dağıtan öğretmenler, öğrencilere harçlıklarını bu kumbarada biriktirmelerini istedi böylelikle biriktirilen okul harçlıkları ile öğrenciler sömestr tatilinde okumak için hikâye kitabı satın alabildi.

ÖĞRENCİLERE KİTAP OKUMA BİLİNCİ AŞILANDI

Izgın İlkokulunun öğretmenleri, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına tasarruf ettikleri paraları kumbaralarında biriktirdi. Bir ay boyunca topladıkları harçlıkları bu kumbaralarda biriktiren öğrenciler, yaklaşan sömestr tatilinde okumak için biriktirdikleri paralarla çeşitli kitaplar satın aldı. Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını, fuar görevlilerine teslim ettikten sonra sayılan paralarıyla kitap satın almanın zevkini yaşayan minik öğrenciler, mutluluklarını arkadaşlarıyla paylaştı. Izgın İlkokulu Müdürü Kamil Kırık, bu uygulamanın amacının, çocuklara küçük yaşlarda kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması olduğunu söyledi. Okul Müdürü Kamil Kırık sözlerine şu şekilde devam etti:“Izgın İlkokulu olarak, öğrencilerimizde kitap okuma bilinci uyandırmayı hedefleyen her projeye gönülden destek vermeye devam edeceğiz. Projenin amacı, öğrencileri, kitapla buluşturmaktır” dedi.

ÖĞRENCİLER TASARRUF ETTİKLERİ HARÇLIKLAR İLE KİTAP SATIN ALDILAR

Proje ile öğrencilere tutumlu olma alışkanlığı ile küçük yaşta kitapla tanışmasını sağladıklarını belirten Kırık, Okulumuzda ilk defa yapılan bu uygulamaya öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Kumbarasını boşaltan öğrenciler çok sevdikleri kitaplarla tanıştı. Proje ile öğrencilerimizin küçük yaşta kitapla tanışmasının yanı sıra tutumlu olmalarını istedik dedi. Kırık sözlerinin sonunda düzenlenen etkinlikte öğretmenlere de göstermiş oldukları yoğun ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin harçlıklarıyla kitap almaya devam edeceklerini belirtirken öğretmenlerde uygulamanın amacına ulaştığını belirtirken, öğrencilerin proje kapsamında evlerinde kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla kitap almanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Erdi İşbilir/Elbistan
Özel Haber

Editör: Mahmut Beyaz