Yeni tip koronavirüs salgını ilk etapta eğitim ve öğretime adeta balta vurmuştu. Salgının hızla artması sebebiyle okullardaki eğitim ve öğretime bir süre ara verilmişti. Bu süreçte öğrencilerin derslerinden geri kalmaması adına Millî Eğitim Bakanlığı dünyaya örnek olacak projesini hayata geçirmişti. Verilen aranın ardından dersler Millî Eğitim Bakanlığı’nın dijital eğitim platformu EBA TV’den anlatılıyor. Öğrencilerin derslerini sağlıklı bir şekilde almaları için de GSM operatörlerince ücretsiz internet desteği verilmişti. Fakat bazı öğrenciler gerek evlerinde televizyon gerekse de bilgisayar olmaması sebebiyle uzaktan eğitimi alma noktasında sıkıntılar yaşandı. Bu noktada ise devreye yine Bakanlık, Valilik ve Kaymakamlıklar girdi. Kahramanmaraş’ta 3 ilköğretim çağında çocuğu bulunan ailede de uzaktan eğitim alma konusunda öğrenciler sıkıntı yaşadı. 3 öğrencinin imdadına Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetişti. Evlerinde televizyon ve internet bulunmayan ve maddi durumu da olmayan aileye Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce televizyon hediye edildi. Böylelikle öğrencilerin uzaktan eğitim ve öğretime erişimi sağlandı. Büyük bir dikkatle derslerini dinleyen 3 öğrenci, destek veren herkese teşekkür etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLULUĞU HER ŞEYE DEĞER”

Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce alınan televizyonu Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt teslim etti. Aileye öğrencilerin eğitimi noktasında her türlü desteğin verileceğini belirten Kurt, 3 öğrenciye ders de anlatırken, önemli öğütler de verdi. 3 öğrenciye derslerini sıkı bir şekilde takip etmeleri ve bol bol kitap okumaları önerisinde bulunan Kurt, “Dulkadiroğlu İlçemizde evinde internet ve televizyon olmadığı için ilköğretim çağındaki üç öğrencisinin uzaktan eğitim alamadığını belirterek Müdürlüğümüze başvuran ailemize, Dulkadiroğlu Kaymakamlığımız ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla televizyon alınarak öğrencilerimizin eğitim öğretime erişim sağlandı. Öğrencilerimizin mutluluğu her şeye değer” dedi.

EBA NEDİR, TRT EBA TV NEDİR?

EBA yani eğitim bilişim ağı Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı ve son dönemde baştan aşağı yenilediğimiz bir uzaktan eğitim platformu. Bunu halihazırda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz zaten kullanıyorlardı. Öğrencilerimiz bilgisayar ve cep telefonları ile internet üzerinden öğrenci şifrelerini girerek EBA'yı kullanabiliyorlar. Şifresi olmayanların veya ulaşamayanlara da cep telefonlarına biz gönderiyoruz. TRT EBA TV ise virüs tedbirleri dolayısıyla uzaktan eğitim amacıyla açıldı. Sınıflara göre; Milli Eğitim Bakanlığının müfredatını takip eden ders anlatım videoları yayınlayan bir televizyon kanalı. İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç farklı kanaldan yayın yapıyor.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz