Gerek nüfus gerekse de sosyal yaşamın artmasıyla birçok yeniliğe ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ta bireylerin ya da kurumların gelişimlerini daha güçlü yapmaları noktasında önemli merkezler de faaliyete geçiyor. Bu merkezlerin en sonuncusu ise Koyu Akademi oldu. İstanbul merkezli uzman eğiticilerle Kahramanmaraş’a hizmet verecek olan Koyu Akademi, kurucusu Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışman-Yazar Yusuf Yapıcı öncülüğünde faaliyetlerine başladı. Uzun yıllar özel okullarda psikolojik danışman, koordinatörlük ve idarecilik de yapan Yapıcı, aile-okul- öğrenci işbirliği olmadan başarının olmayacağını, Türkiye çapında verdiği seminerlerde sık sık dile getirmesiyle gündeme gelmişti. Ulusal çapta bir çok okula seminer veren Yapıcı, bunun yanı sıra okul kurucu ve idari danışmanlık yapıyor. Başarının tek sırrının her çocuğun biricik ve tek olduğunu unutmadan onun yapısına göre eğitim verilmesi olduğunu kaydeden Yapıcı, Koyu Akademi Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nin hedeflerini ve çalışmalarını gazetemize anlattı.

BAŞARILI İNSANLAR, MUTLU ŞİRKETLER...”

Koyu Akademi Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nin amacının bireyleri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda içlerindeki cevheri ortaya çıkarma ve birlikte işlemek olduğunu belirten Yapıcı, “Her bireyin özel ve tek olduğu felsefesi ile yola çıkarak çocukların özgüven, Sorumluluk alma, karar verme, tek başına ders çalışmayı ve hedefine sarılma becerisi geliştirmeyi hedeflemektedir. Kurumların da tıpkı insan gibi sürekli gelişmeye, değişmeye ve yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bu doğrultuda; kurumsal eğitimler, seminerler, yönetici koçluğu eğitimleri vermeyi hedeflemektedir. Özel okul danışmanlığı, Öğretmen eğitimleri, hizmet içi eğitimler profesyonel ekipler tarafından verilmektedir. Fabrika, belediye, özel kurum ve kuruluşlara hizmet içi motivasyon, stresle başa çıkma, zaman yönetimi, mutlu çalışan mutlu şirket eğitimleri vermeyi hedeflemektedir” dedi.

BİREYLERİN POTANSİYELLERİNİN FARKINA VARMASI ÖNEMLİ”

Bireylerin potansiyellerinin farkına varması noktasında çalışmalar yapacaklarını kaydeden Yapıcı, “Dünya üzerinde yaşayan her insan biriciktir, kendine özgüdür. Kişinin kendi içinde mutlu ve huzurlu olması ile yaşadığı toplum ile uyumlu olması çok ince dengeler gerektirir. Doğuştan sahip olduğumuz özellikler, içine doğduğumuz aile, değerler, kültür bizi yapılandırır. Bu yapılanma içinde, kimi zaman iç dengelerimizin yerinde olduğunu kimi zaman da sarsıldığını hissederiz. Koyu Akademi Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi, her yaştan bireyin kendi potansiyelinin farkına varması, bunu ortaya çıkarabilmesi ve kendi yaşamı üzerinde yetkinlik kazanmasını hedefler. Gerektiğinde, bu sürece anne-babalar, diğer aile bireyleri ve öğretmenler de katılır” ifadelerini kullandı.

YANINIZDA OLMAYA HAZIRIZ, BEKLİYORUZ”

Sorunların çözümünde danışmanlık hizmeti vereceklerini dile getiren Yapıcı, sözlerine şu şekilde devam etti, “Koyu Akademi Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nde bilimsel ilkeler çerçevesinde, profesyonel meslek etiğine bağlı olarak, bireylere, ailelere, gruplara sorunlarının çözümünde danışmanlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Siz de, giderek kalabalıklaşan şehrin zorlu koşuşturması içinde, kendinizi ve çevrenizi daha iyi tanımak, içsel kaynaklarınızı keşfetmek, yalnızlık hissettiğinizde ve sürdürdüğünüz rolün ağırlığı altında çoğu zaman çaresiz kaldığınızda sorunlarınızla baş edebilmek istiyorsanız bekliyoruz. İletişim becerilerinizi geliştirme, stresle baş etme, öfkenizi kontrol etme, eğitim ve kariyer planları yapma, kısaca, yaşamınızı bugünden yarına daha nitelikli bir gelişim çabası içine girerek sürdürme ihtiyacı içinde iseniz, tüm bu ihtiyaçlarınızı gidermede ve kendinizi geliştirip güçlendirmede yanınızda olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

ETKİLİ YAKLAŞIM MODELİ OLUŞTURACAĞIZ”

Çalışmalarda kullanacakları metotları ve sorunların nasıl çözüleceğini anlatan Yapıcı, “Farkındalık ve yetkinlik kazanmak zahmetli bir süreçtir. Bizler, bu alanda denenmiş, etkinliği kanıtlanmış ve "klasikleşmiş" yöntemleri kullanmayı tercih ediyoruz. Çalışmalarımız, çocuk ve gençler, genç yetişkinler, yetişkinler, anne-babalar, çocukla ilgili diğer aile bireyleri, öğretmenler ve rehber öğretmenlere yöneliktir. Sorunları denenmiş yöntemler ve programlarla, yeni yöntemler ve programlarla ve her danışan için en uygun, en etkili yaklaşım modelini oluşturarak çözmeyi hedefliyoruz. Çalışma hedeflerimize gelince de, çocuk ve gençlerin kendi içlerindeki potansiyelleri ortaya çıkarabilmeleri, yaşam içinde kendilerinin kontrol edebilecekleri alanları fark etmeleri ve bu alanlarda yetkinlik kazanmaları, çocuk ve gencin yaşamında önemli olan kurumların, özellikle aile ve okulun, çocuk ve gencin gelişimi konusunda bilinçlendirilmesi ve desteklenmelerini önemsiyoruz” dedi.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz