İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında öğrencilerin kitap okuma seviyelerinin arttırılması amacıyla hayata geçirilip, 1 Milyon 660 Bin okuma oranına ulaşılan Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor ve öğrencilere kültürünü, tarihini unutturmamak amacıyla gerçekleştirilen Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışmalarının yanı sıra, örgün eğitime destek veren Başkan Mahçiçek, Sosyal Etkinlik Merkezleri ve Bilgi ve Kültür Evleri ile vatandaşın gönlünü kazanıyor.

10 derslik Hayrullah, 6 derslik Haydarbey Sosyal Etkinlik Merkezi, 6 derslik Fatih Şehit İlhan Güleç, 4 derslik Piri Reis Şehit Haşim Yenigül, 2 derslik Ertuğrul Gazi Şehit Duran Melemir, 6 derslik Barbaros, 7 derslik Saçaklızade, 5 derslik Karacaoğlan, 2 derslik Mevlana, 8 derslik Oruç Reis Bilgi ve Kültür Evi toplamda 56 derslik ile Başkan Mahçiçek adeta yeni bir dönem başlattı.

Sosyal statü kazanmaları için öğrencilere kişisel gelişim; iletişim, beden dili, sanat dalında; gitar, bağlama, keman, tiyatro gibi alanlarda eğitim verdiren Başkan Mahçiçek, gençlerin donanımlı bir şekilde yetişmesini ve ülkesine fayda sağlayıp, üretim yapmasını istiyor. Ayıca kilim dokuma, sim sırma, deri tasarım kursları ile el sanatları alanında da eğitim veren Onikişubat Belediyesi kadınları da meslek sahibi yapıyor.

“NESİLLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTAN BİR BAŞKAN”

Belediyecilik anlayışında eğitime öncelik tanıması ile hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hem de vatandaşlardan tarafından büyük takdir toplayan Başkan Mahçiçek, örgün eğitime destek vermek amacıyla 2018 yılında üniversite sınavlarına hazırlanan 2400 öğrenciye eğitim vererek, %70 oranında başarı elde etti. Bu yıl da Sosyal Etkinlik Merkezlerinde bulunan 2750 öğrenci ile nesillerin geleceklerine ışık tutacak olan Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın gelişiminde ve değişiminde aktif rol oynuyor.

MAHÇİÇEK, “ PIRLANTALARIMIZ DAHA ÇOK PARLASIN”

Eğitim hizmetlerine hız kesmeden devam edeceğini belirten Başkan Mahçiçek, “Toplumların seviyelerini belirleyen tek faktör eğitimdir. Biz de bunun farkında olarak, gelecek nesillerimize önce eğitimi ve insan olmayı aşılamaya çalışıyoruz. Ülkeler ve şehirlere ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın, eğitim ve bilgi olmadan gelişemezler. Bilgi ve kültür seviyesi yüksek ülkeler ve şehirler her zaman başarıyı yakalayabilir. Biz de bu değerin kıymetini bilip imkânı olan ya da olmayan vatandaşlarımızı ayırt etmeksizin, hizmette eğitim alanına ağırlık veriyoruz. Her öğrencimizi bir pırlanta olarak görüyor ve onların daha iyi parlamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Diliyorum ki, kıymetli gençlerimizde onlara tanıdığımız bu imkânları bir fırsat olarak değerlendirir ve kendilerini geliştirmek için gayret ederler. Bu ülkenin eğitimli, sosyal, kendini iyi ifade edebilen ve özgüveni yüksek gençlere ihtiyacı var. Bütün öğrencilerimize, gençlerimize hayatlarında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz