Öte yandan, Yaz Kur’an kurslarının değerlendirmesi ve görevlilerin birlik ve beraberliği için Kahramanmaraş’lı 40 İmam Hatip, Din Gönüllüleri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan’ın misafiri olarak piknikte stres attı. Kadirli İlçesinde yatılı Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ve İmam hatipler, sabahın erken saatlerinde Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi Başkonuş Yaylasında bir araya geldiler. Çam ormanları içerisinde havasının ve doğa güzelliğiyle dünyaca meşhur olan Başkonuş Yaylası, bu hafta Yaz Kur’an kursları öğrencilerini ve bu kursların görünen kahramanları İmam hatipleri ağırladı.Öğrencilerin yaz aylarında gördüğü eğitimlerde motivasyon eksikliğinin çok olduğunu gördükleri için bu etkinliği yapmaya karar verdiklerini söyleyen din görevlileri etkinliklere devam edeceklerini belirttiler. Kadirli İlçe Yaz Kur’an Kursları koordinatörü Hilmi Aktaş Diyanet İşleri Başkanlığının iki aylık eğitiminde kamp olarak uygulama yaptıklarının altını çizdi. Yatılı yaz Kur’an kurslarında günde 6 saat eğitim verdiklerini kaydeden Aktaş programın adını; “Hem Öğretiyor, Hem Eğlendiriyoruz” şeklinde açıkladı. Aktaş; “ Öğrencilerimize, Kur’an, Dini bilgiler, Siyer, İlmihal bilgileri, Ahlak ve ibadet bilgilerini öğretiyoruz. Bunun yanında Çarşamba günleri Yüzmeye, Perşembe halı saha, hafta da bir gün güzel dini filmler izletiyoruz, kitap okuma programları yanında hafta sonları pikniğe götürüyoruz. Bu sene dolu dolu programlar sayesinde öğrencilere severek geliyorlar.”şeklinde konuştu. Kadirli İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu Yaz Kur’an kurslarında velilerin yoğun talebi doğrultusunda 100 Erkek, 70 Kız öğrenciye yatılı olarak eğitim verdiklerini söyledi. Müftü Gündoğdu,“Yaz dönemi gelmesiyle birlikte yaz kurslarımız gerek Camilerde gerekse Kur’an kurslarımızda çocuklarımıza kapılarını açtı. Yatılı kurs talebine istinaden gerekli tedbirleri, hazırlıkları aldık, şu an bu hizmeti en başarılı bir şekilde veriyoruz. Hafta sonu tabiî ki çocukların eğlenmeye, gezmeye, oyuna ihtiyaçları var. Başkonuş yaylasında bu piknikteyiz. Onların, gençlerimizin manevi değerlere sahip olarak yetişmesi bizlerin en önemli amacımızdır. Sevinçleri bizim sevincimiz, mutlulukları bizim mutluluğumuzdur. Biz elimizden geleni yapıyoruz, takdir ise Mevla’mızındır.”şeklinde konuştu. Vaize Arzu Gündoğdu, yatılı bir programda severek yapılan etkinliklerin kalıcı olacağını vurguladı. Vaize Gündoğdu; “ Gençler geleceğimizdir, dinini öğrenirken iletişim çok önemli. Eğlenerek, severek yapılan şeyler kalıcı olur. Onların mutlu olması bizim mutluluğumuzdur”dedi. Daha sonra öğrenciler sıraya girerek yemeklerini yemelerinin ardından başta Çuval yarışı, Kaşıkla yumurta taşıma, Halat çekme gibi çeşitli oyunlar oynadılar. Namaz ve abdest üzerine kurgulu Kız öğrencilerin şişe kapma yarışı görülmeye değerdi. Yarışlar sonunda derece girenlere çeşitli ödüller takdim edildi.

İMAM HATİPLER STRES ATTI

Öte yandan Kahramanmaraş Müftülüğüne bağlı yaklaşık 40 bölge İmamı yoğun kurs temposundan biraz kurtulmak için Başkonuş yaylasında Din Gönüllüleri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan’ın misafiri oldular. Semaverlerde çayların demlendiği piknikte bölge imam Hatipleri birbirleri ile tanışıp sohbet etme, yaz Kur’an kurslarını değerlendirme imkânı buldu.
Dernek başkanı Şevket Bozdoğan, "Yaz Kur’an kurslarında yoğun bir çalışma ve mücadele yürütüyoruz. Düzenlediğimiz sosyal aktivitelerle de bölge bölge arkadaşlarımızla bir araya getiriyoruz. 3 yıldır  buna benzer organizasyonları tertipliyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi. Programa katılan İmam Hatipler Başkan Şevket Bozdoğana her zaman kendilerinin yanında olmasından dolayı teşekkür ettiler.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz