Kahramanmaraşlı hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılacak olan Türkoğlu’na 21 derslikli Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nun protokolü Kahramanmaraş Valiliği’nde imzalandı.

İmam Hatip Ortaokulu için Sosyal Kültürel Hizmetler ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği tarafından ilçeye bağlı İstasyon Mahallesi'ndeki bin 600 metrekarelik alan üzerine yapılacak 21 derslikli okul için Kahramanmaraş Valiliği'nde imza töreni düzenlendi.

İMZA TÖRENİ
Vali Mustafa Hakan Güvençer’in makamında gerçekleşen protokole, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Türkoğlu Sosyal Kültürel Hizmetleri ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği Başkanı Musa Sarı katılarak anlaşmaya imza attı. Vali Güvençer yaptığı konuşmada, protokolün hazırlanması sürecinde birçok kişinin emeğinin geçtiğini kaydetti ve son olarak bu güzel işe kendilerinin dahil olduğunu söyledi. Güvençer, güzellikleri hak eden bir millet olunduğunu ama bu hakkı kazanmak için de çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Okulun bir ihtiyaç olduğu için mutlaka yapılması gerektiğine değinen Güvençer; “ Devletin imkânlarıyla yapsak 2016 da değil de belki 2018’de tamamlayabilirdik. Ama hayırseverimiz sayesinde okul önümüzdeki yıl hizmete girecek” dedi.

HAYIRSEVERLERE DAVET
Türkoğlu'nu Kahramanmaraş içerisinde pek çok iyiliği güzelliği hak etmiş bir yer olarak nitelendiren Güvençer, "İlçe kaymakamının, belediye başkanın o ilçede yaşayan insanların el ele vermesiyle kısa zaman içerisinde neler değişebileceğinin en müşahhas örneklerini hep birlikte müşahede ediyoruz. İnşallah hayırlı bir protokole imza atacağız. Kahramanmaraş'taki iş adamlarımızı hayırseverlerimizi bu tür yatırımlara davet ediyorum" diye konuştu.

DERNEĞE BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK YARDIMCI OLACAK
Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ise İmam Hatip Derneği'nin çok güzel yatırımlar yaptığını söyledi. Derneği ilçede devletin yaptığı yatırımların haricinde çok güzel yatırımlar yaptığını vurgulayan Kartal, "Kendi yurtlarıyla yaptıkları okul binalarıyla inşallah bununla beraber bina ihtiyacımız kalmayacak. İmam Hatip'in bünyesinde yine bu protokolün imzalanmasıyla yapacağımız kaba inşaatın sadece İmam Hatip Derneğimize bırakmayacağız. İnşallah belediyemiz kaymakamlığımız destek olarak bunu en kısa zamanda ortaya koyacağız" dedi.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz