Engellilere yönelik pek çok uygulamaya ve eğitime imza atan Turkcell Akademi, görme engelli çocukların ebeveynleri için hazırladığı online eğitim videolarını tüm Türkiye’yle ücretsiz olarak paylaşıyor. Farkındalık yaratacak eğitim videoları sayesinde anne-babalar, görme engelli çocukların ihtiyaç duydukları özel eğitime katkıda bulunabilecek; çocuklarının güçlü ve zayıf oldukları yönleri keşfederek becerileri konusunda sağlıklı yönlendirmeler yapabilecek.

Görme engelli çocuğa sahip ebeveynlerin çocuklarını eğitmek için bilgi alabilecekleri kaynak azlığını fark eden Turkcell Akademi, tüm Türkiye’nin ücretsiz olarak yararlanabileceği online videolar hazırladı. Görme engelli çocukların bilişsel, davranışsal, sosyal gelişimleri için özellikle anne-babalarının bilinçlendirilmesi gerekliliği ile yola çıkan Turkcell Akademi’nin oluşturduğu eğitim videoları Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Turkcell Akademi sunduğu bu hizmetle ebeveynlere, çocuklarının hayatlarını daha iyi sürdürebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilmeleri için farklı yöntemler kullanmaları gerektiği ve bu yönetmelerin neler olduğu konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Böylece anne-babalar çocuklarının ihtiyacı olan özel eğitim konusunda daha sağlıklı yönlendirmeler yapabilecek ve onların sosyal hayatta daha aktif bireyler olmalarını sağlayabilecekler. Turkcell Akademi bünyesinde “Erken Eğitimin Önemi”, “Bilişsel Gelişim”, “Dil Gelişimi”, “Sosyal Duygusal Gelişim”, “Psikomotor Gelişim”, “Öz Bakım Becerileri”, “Günlük Yaşam Becerileri”, “Bağımsız Hareket Becerileri” başlıklarından oluşan 16 video yer alıyor.
'ENGELLİ İSTİHDAMINA VE EĞİTİMİNE TEKNOLOJİMİZ İLE DESTEK VERİYORUZ'
Turkcell’in her zaman engellilerin yanında olduğunu ve bu konuda teknolojiyi sonuna kadar kullandığını vurgulayan Turkcell Akademi Grup Başkanı Banu İşçi Sezen, “Turkcell’in engellilerin istihdamına, eğitimine ve günlük hayatta engelleri ortadan kaldırmalarına yönelik çalışmalarını Turkcell Akademi altında yer alan “Engelsiz Eğitim” kategorimizle desteklemekten ve tüm Türkiye’de farkındalık yaratmaya devam etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Görme engelli bireylerin topluma kazandırılmasının çocukluk döneminde başladığının bilinciyle hareket ederken aileler ile birlikte kurumlara da önemli görevler düşüyor. Engelli çocuğa sahip ebeveynlerin, çocuklarının bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri konularda çocuklarını eğitebilmek teknolojinin gücüyle mümkün. Turkcell Akademi’ye eklenen 16 videodan oluşan bu değerli eğitimlerin çok önemli bir kaynak olduğu düşüncesindeyim. Görme engelli çocuğa sahip ebeveynler bu online eğitimlerle çocuklarının bilişsel, davranışsal, sosyal gelişimleri için neler yapmaları gerektiğini www.turkcellakademi.com üzerinden artık kolayca öğrenebilecekler.”
ANNE-BABALAR EĞİTİLECEK, ÇOCUKLAR KENDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK
Özel eğitim uzmanı Canan Çam Yücel’in verdiği eğitimlerde ebeveynler; sayı, renk, şekil, doku gibi kavramları pratik bir şekilde öğretmenin yolları; dil ve konuşma becerilerinin gelişimi için yapılacak etkinlikler üzerine ipuçları; görme engelli çocukların toplumla bütünleşmesi için ailelerin yapması gerekenler gibi çok önemli ve temel bilgilere ulaşabilecekler. Ayrıca anne-babaların alacağı eğitimler arasında; görme engelli çocukların kendi temizlik ve bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yapılabilecek çalışmalar; giyinme, aksesuar kullanma gibi öz bakım becerilerini geliştirmeye yönelik pratik öneriler; bağımsız olarak yemek yeme ve sıvıları içme becerilerini geliştirmesi için faydalı çalışmalar da bulunuyor.
YÖNTEMLERİN EN İYİ ÖĞRENİLDİĞİ DÖNEM ÇOCUKLUK
Görme engelli bireyler ihtiyaçlarını, engelli olmayan kişilerin kullandığı yöntemlerden farklı metotlar kullanarak karşılıyor. Görme engellilerin bir yere giderken sesleri, kokuları, zemin değişikliklerini çok iyi kullanmaları ya da nesneleri birbirinden ayırabilmek için çeşitli dokunsal ipuçları yakalamaları gerekiyor. Bu sebeple ebeveynlere yöntemlerin en hızlı öğrenildiği çocukluk döneminde çok önemli görevler düşüyor. Turkcell Akademi de ailelere bu dönemde ücretsiz online videoları ile verdiği eğitimle destek oluyor.
Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz