Kahramanmaraş’ta başarılarıyla adından sıkça söz ettiren ve velilerin güvenli limanı dolan Doğru Cevap Kurs Merkezi, eğitimci Murat Günalan, Metin Karaman, Şehmuz Engin Karaman ve Fatih Şahin işbirliğinde koleje dönüşerek Fen ve Anadolu Lisesi olarak eğitim vermeye başladı. Tüm Türkiye’ de faaliyet gösteren güçlü bir eğitim markası olan Doğru Cevap Okulları, Kahramanmaraş’ta da Doğru Cevap Koleji olarak kentin eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. Sürdürülebilir bir gelecek için görev olarak iyi insan yetiştirmeyi hedefleyen Doğru Cevap Koleji, benimsediği eğitim modeli, teknolojik alt yapısı ve güçlü eğitim kadrosuyla kentin eğitim sistemine kök salmayı amaçlıyor. Doğru Cevap Koleji, ‘Bilgi, keşfedilmemiş bir dünya, okul ise bu dünyayı keşfetmeyi sağlayan bir araçtır’ düşüncesi ışığında oluşturulan 7D eğitim modeli ile geleceği şekillendirmeyi hedefliyor. Başarının izlenebilir, ölçülebilir ve değerlendirilerek şekillendirilebilir bir değişken olduğuna inanan Doğru Cevap Eğitim Koleji, birebir eğitim ile hedef odaklı çalışmaya yönlendiriyor. Bu sayede kayıt altında ve etkili rehberlik denetiminde eğitim gören öğrenciler, ayrıca seviyelerine uygun olarak birebir etütler, okul takviye çalışmaları ve hızlandırılmış kurslar ile en üst düzeyde sınava hazırlanabiliyor. Doğru Cevap Koleji’nin çalışmalarını okul müdürü ve aynı zamanda kurucusu olan Murat Günalan gazetemize anlattı.

KURS MERKEZİMİZİ KOLEJE ÇEVİRDİK”

Doğru Cevap Kurs Merkezi’ni Doğru Cevap Koleji’ne çevirdiklerini anlatan Murat Günalan, “2002 yılından bu yana şahsen bu mesleğin içerisindeyim, matematik öğretmeniyim. Metin Karaman hocam ve kardeşi Şehmuz Engin Karaman ile Fatih Şahin hocam kolejimizin kurucularından bir tanesi. Uzun zaman biz beraber çalıştık, 2015 yılından bu güne kadar da doğru Cevap kurumsal adı altında hem üniversite hazırlık kurs hizmeti veriyoruz hem de bu senenin başından bu yana da okulumuzda Doğru Cevap Fen ve Anadolu Lisesi’nde hizmete başladık. Doğru Cevap kurumu olarak Türkiye çapında zaten kolejlerimiz var, bu sene bizimle beraber 20’den fazla kolej oldu, 21’nci biz olduk diye biliyorum. Bununla beraber yine Türkiye çapında doğru cevap kurum olarak üniversite hazırlık kurs merkezleri ve temel liseler olarak 200’ü aşkın kurum var. Biz de Kahramanmaraş’ta iki tane kurum Doğru Cevap Kurs Merkezi olarak çalışıyordu, bu sene itibarıyla da okulumuza başladık” dedi.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ MODERN KAMPÜS”

Doğru Cevap Koleji’nin kampüsünün son derece modern bir şekilde öğrenci merkeze alınarak tasarlandığını anlatan Günalan, “Doğru Cevap Koleji’mizin binası Metin hocamın çok yoğun çalışmalarıyla, çok yoğun takibiyle meydana geldi. Binamızda açık ve kapalı spor sahalarımız, ön ve arka bahçemiz mevcut. Dört sınıf katımız var, her katta ise yedi tane sınıfımız var. Bununla beraber de beş tane laboratuvar ve atölyelerimiz var. Okulumuzda öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını giderebilmek amacıyla yemekhanemiz ve yine çok modern bir şekilde öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak kantinimiz var. Binamızı tasarlarken de merkeze koyduğumuz şey her zaman öğrenci. Öğrenci merkezli bir eğitim kurumuyuz. Düşündüğümüz, yaptığımız, planladığımız her şeyin merkezinde öğrencilerimiz var. Öğrenciden sonra da yine çok özen gösterdiğimiz ikinci nokta öğretmenlerimiz” ifadelerini kullandı.

7D EĞİTİM MODELİYLE EĞİTİME DAMGA VURUCAĞIZ”

Eğitim döneminde uygulayacakları metotları anlatan Günalan sözlerine şu şekilde devam etti, “Eğitim metodu anlamında Doğru Cevap Koleji olarak farklılıklarımız var. Yaklaşık iki senedir Doğru Cevap Yayınları’nın merkezi Ankara’da. Arkadaşlarımız Milli Eğitim Bakanlığı ve müsteşarlıklarla ortak demeyelim ama onlara danışarak, onların da görüşlerini alarak 7D eğitim modeli geliştirdiler. 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerimize, özellikle bu 7D eğitim modelini kullanarak eğitim vermeye çalışıyoruz. 7D eğitim modelimizde birinci olarak doğru yetenek gelişimi adımımız var. Burada öğrencimizin kendi kendini tanıyarak, kendi yetenekleri doğrultusunda bir hedef belirlemesi ve bu hedef doğrultusunda da bizim vereceğimiz eğitimle destek alarak hedefine ulaşmasını amaçlıyoruz. Burada yeteneğin yanında ikinci olarak doğru ahlaki gelişim, öğrencilerimizin sadece bilgi alıp bu bilgiyi nasıl kullanacaklarını bilmemeleri yahut da büyüklerine nasıl davranacaklarını, belli bir ortamda nasıl hareket edeceklerini bilmeleri konusundaki sıkıntılarını da gidermek istiyoruz. Tabi ki yetenek ve ahlaki gelişimle beraber doğru akademik gelişim de çok önemli. Doğru akademik gelişim kadromuzdan bahsettik, öğrencilerimizin akademik anlamda hem sınıf derslerini hem etütlerini hem de soru çözümlerini biz kurumumuz içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz çok donanımlı.”

YABANCI DİLE ÖZEL ÖNEM VERİLİYOR!

Doğru Cevap Yayınları’nın geniş ve başarılı bir soru ağı olduğunu anlatan Günalan, İngilizce eğitiminin önemine de değinerek, “Bununla birlikte eğitim materyallerimizi de Doğru Cevap Yayınları’nın merkezinde arkadaşlarımızın oluşturduğu geniş bir soru ağı var. Bu ağ ile her sene üniversite sınavında ve hatta LGS’de soru tutturma oranı yüzde 85-90 civarında olan yayınlarımız var. Bizim için önemli olan adımlardan bir tanesi doğru dil gelişimi. Artık günümüz dünyasında İngilizce yabancı dil olmaktan çıktı diyebiliriz. Günlük hayatta herkesin ihtiyacı olan bir dil haline geldi. Ve eğer mühendislik, eczacılık, diş hekimliği, doktorluk gibi bölümlerde çalışmak istiyorsa öğrencilerimiz, yahut da üniversitede kalmak istiyorsa ya da yurt dışında eğitim almak istiyorsa mecburen İngilizce bilmek zorunda. Biz öğrencilerimizin hepsinin bu gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yabancı dil üzerinde çok yoğun bir şekilde duruyoruz” açıklamalarında bulundu.

BİLGİYİ NASIL KULLANACAKLARINI ÖĞRETİYORUZ”

Günalan sözlerine şu şekilde devam etti; “Aynı şekilde çok önemli olan şeylerden bir tanesi doğru AT. AT Information technology yani bilgi teknolojileri olarak çok önemli. Günümüzde bir şeyi bilmek artık önemli değil, bilgi çağı artık geride kaldı, artık AT çağı başladı. AT’nin amacı nedir peki? Bu bilgiyi nasıl kullanıyoruz, artık bilmekten ziyade kullanmak önemli. 2015 yılından bu tarafa üniversite sınavlarını da inceleyecek olursak artık öğrencilerin neyi bildiklerini değil, bu bilgiyi nasıl kullandıklarını ölçen bir sınav tarzı başladı. Öğrencilerimizi biz bu sınav tarzına yönelik bilgileri de önce bahsettiğim gibi akşam etütlerimizde, okul bittikten sonra yaptığımız etütlerde soru çözümü çalışmalarımızda test tekniklerini kullanarak bu bilgiyi nasıl kullanabileceklerini de öğretmeye çalışıyoruz.”

ÖĞRENCİLER GİBİ VELİLER DE EĞİTİM GÖRÜYOR!

Sadece öğrencilere yönelik değil velileri de seminerlerle bilgilendirdiklerini anlatan Günalan, “Velilerimizle yine yaz kursu yapmıştık, yaz kursunda velilerimize bir seminer vermiştik. Öğrencilerimizin çok büyük bir zamanı bizimle geçirdiklerini biz biliyoruz. Fakat bunun dışında evde geçirdikleri zamanda da biz okul olarak velilerimizden destek talep ediyoruz. Aynı şekilde yine velilerimizin, öğrencilerimizin öz güvenini artırabilecek, onlara destek olabilecek şekilde yaklaşmalarını arzu ediyoruz. Okul dönemimiz içerisinde de belirli aralıklarla hem velilerimize hem öğrencilerimize seminer çalışmalarımız olacak. Bu seminerlerle eğitimimizin içerisine velimizi de dahil ederek öğrenci için daha pozitif bir çalışma ortamı yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

EN ÖNEMLİ KRİTERİMİZ EĞİTİM KADROMUZ”

Güçlü bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını dile getiren Günalan, “Bizim öğrencilerimize ve velilerimize sunduğumuz en önemli kriter, eğitim kadromuz. Biz velilerimize burada öğrencilerimize alabilecekleri en iyi eğitimi vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Bunun için de beraber çalıştığımız öğretmenlerimizin hepsi Fen Lisesi gruplarında derse giren öğretmenler. Hem Milli Eğitim camiasında çalışmakta olan, ek derslerini burada kullandığımız hocalarımız var. Hem Süleyman Demirel hem TOBB Fen Lisesi’nden gelen hocalarımız var hem de özel sektörde çalışmış arkadaşlarımız var. Birkaç arkadaşımızın isimlerini vermek gerekirse, Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Biyoloji öğretmeni Gökmen Sarılmış, TOBB Fen Lisesi’nden Fizik öğretmeni Murat Bayton ve kahraman hoca olarak bilinen Bülent Kahraman Göçer, Sosyal Bilimler Lisesi’nden Kemal Erşanlı hocam ek derslerini okulumuzda yapıyor. Biyoloji öğretmenimiz Mehmet Kurşuncu, fizik öğretmenimiz Emre Çiftçi, matematik öğretmenimiz Volkan Duman, edebiyat öğretmenimiz Bahtiyar Türk ve kimya öğretmenimiz Belma Sarıkatipoğlu hocalarımız beraber çalıştığımız hocalarımızın bazıları. Biz burada kesinlikle sınıf ayrımı yapmıyoruz, Fen Lisesi için şöyle bir kadro, Anadolu Lisesi için böyle bir kadro düşüncesiyle sınıf ayrımı yapmıyoruz. İyi sınıf, kötü sınıf yok. İyi sınıfa şu hoca girsin, kötü sınıfa şu hoca girsin diye bir ayrımımız da yok” şeklinde konuştu.

,

VELİLERİMİZ MUTLAKA KAMPÜSÜMÜZÜ ZİYARET ETSİN”

Kayıtların halen devam ettiğini vurgulan Günalan, velileri mutlaka kampüse davet ettiklerini belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Kayıtlarımız devam ediyor, yeni gelecek olan öğrencilerimiz ve velilerimizi öncelikle okulumuz kampüsüne bekliyoruz. Gelsinler, gezsinler, görsünler, kadromuzu yine tanıtayım. Uyguladığımız sistem çok yoğun bir sistem, sabah 8:45’de derse başlıyoruz, dört ders sabah, dört ders öğlen yapıyoruz. Ardından da dört ders akşam etütlerimiz, soru çözümlerimiz oluyor. Velilerimiz eğer özel okul düşünüyorlarsa çok modern, çok eğlenceli, çok güzel bir bina yaptık, sınıflarımızı özel olarak tasarladık. Sınıflarımız 16 kişilik her sınıfta öğrencilerimizin şahsi, kendi isimlerinin olduğu kendi dolapları var. Okulumuzdaki hiçbir şeyi olsun diye yapmadık, bu da demek için yapmadık. Velilerimizin ilk olarak okulumuzu görmelerini isterim. Doğru Cevap, geleceğe güvenli bir bakıştır. Öğrencilerimizin gelecek hedeflerini belirlemeyi, bu hedeflerine güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için gereken çalışmayı yapmayı hedefliyoruz. Geçmiş yıllarda bunu kurs merkezlerimizde başardık, Allah’ın izniyle bu sene de okulumuzda başaracağız.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz