2015 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kahramanmaraş’a kazandırılan ve açılışı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katılımıyla yapılan Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi, ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyor. Bu mutluluk ise TOBB Fen Lisesi öğrencilerinden Enes Karaca’nın YKS Sayısal puan türünde Türkiye 112’ncisi ve Kahramanmaraş il 1’ncisi olmasıyla taçlandı. Enes Karaca gibi birçok TOBB Fen Lisesi öğrencileri YKS sınavında aldıkları derecelerle, okullarının göğsünü kabarttı. Enes Karaca’nın Türkiye 112’ncisi ve Kahramanmaraş il 1’ncisi olması dolayısıyla TOBB Fen Lisesi Okul Aile Birliği tarafından KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun’un katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Enes Karaca ve ailesinin yanı sıra okul idarecileri, öğretmenleri ve Okul Aile Birliği üyeleri katıldı.

KMTSO VE TOBB’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Düzenlenen toplantıda ilk olarak açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Müdürü İsmail Demir, KMTSO Başkanı Serdar Zabun’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti, “Kahramanmaraş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisemiz 2015yılında açılmıştı, bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz. Okulumuzun yapılmasında TOBB’un büyük payı var, eğitim ve yurt binası tamamen TOBB tarafından yapılmıştır. Manevi olarak Okul Aile Birliğimizin doğal üyesi olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Serdar Zabun’u, Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen toplantıda velilerimiz ve öğrencilerimizle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

FEN LİSELERİ’NİN ÖNEMİ ÇOK DAHA NET BİR ŞEKİLDE ANLAŞILDI”

Demir’in ardından açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Fen Liseleri’nin önemine değinerek, Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi’nin açıldığı günden bu güne önemli başarılara imza attığını söyledi. Zabun, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kahramanmaraş’a ve tüm Türkiye’nin eğitimine vermiş olduğumuz katkılardan ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimiz ve iş dünyamız için anlamlı bir toplantıda sizlerle birlikte olmanın verdiği mutluluğu ifade etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında Fen Liseleri’nin önemi çok daha net bir şekilde anlaşılabilmektedir. Bugün gerek devlet, gerekse özel sektör bakımından mühendislik uygulamaları, ARGE ve inovasyon çalışmaları kalkınmanın ve sosyal refahın stratejik unsuru olmuştur. Doğal olarak matematik ve fen alanlarında gereksinim duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla kuruluna Fen Liseleri bu sürecin en önemli aktörlerinden birisi olmaktadır. 2015 yılında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte açtığımız Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi bugüne kadar büyük başarılara imza atmış ve bu yıl da ilk mezunlarını vermiştir.”

KAHRAMANMARAŞ’IN GURURU OLDU”

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi’nin kısa sürede Türkiye’deki tüm liseler içerisinde 60’ncı sıraya yükseldiğine dikkat çeken Zabun, “Nitelikli eğitime ve başarıya odaklı yapılan çalışmalar sayesinde başarılı, ufku ve vizyonu geniş öğrencilerimizin tercih ettiği okul haline gelen Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi artık il dışında okul arayışına girmeksizin öğrencilerimizin kendi şehirlerinde çok rahat bir şekilde kaliteli eğitim imkanına kavuşmasını sağlamıştır. Okulumuz Türkiye’deki tüm liseler içerisinde dört yıldır sıralamasını sürekli yükselterek 60’ncı sıraya gelmiştir. Hedefi ise kısa zamanda ilk 30 lise, daha da ilerleyen yıllarda ilk 15 lise arasına girmektir. Bu yıl ilk mezunlarını veren okulumuz, YKS sonuçlarında beklenen başarıyı göstermiş ve eğitim kalitesi bakımından Kahramanmaraş’ın gururu olmuştur” ifadelerini kullandı.

YENİ KAHRAMANLIK HİKAYELERİ YAZACAKLAR”

Türkiye 112’ncisi ve Kahramanmaraş 1’ncisi olan Enes Karaca’yı tebrik eden Zabun, Kahramanmaraşlı gençlerin en iyi eğitimi alarak yeni kahramanlık hikayeleri yazacaklarına yürekten inandıklarını belirterek, “YKS sayısal puan türünde okulumuz öğrencisi Enes Karaca Türkiye 112’ncisi ve Kahramanmaraş 1’ncisi olmuştur. Ayrıca birçok TOBB Fen Lisesi mezunu ilk bin, ilk iki bin, ilk üç bin ve ilk beş bin içerisine girerek Kahramanmaraş’ın eğitim başarısını yükseltmiştir. Bu itibarla başta göğsümüzü kabartan Enes Karaca’yı ve tüm mezunlarımızı tebrik ediyorum, başarılarının hayatları boyunca artarak devamını diliyorum. Okulumuzun üstün başarılarından dolayı Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi idarecilerine, öğretmenlerine, velilerimize ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. TOBB Fen Lisesi’ni ilimize kazandıran Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Şunu çok iyi biliyoruz ki dünya çapında üretim ve ihracat yapan Kahramanmaraş, bu başarılarla birlikte bir dünya kenti olarak Türkiye’nin kalkınmasına sağladığı katkıyı güçlendirecektir. Çocuklarımızın burada en iyi eğitimi alarak İstiklal Madalyalı Kahramanmaraş’ta yeni kahramanlık hikayeleri yazacaklarına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

BU SENE BURS MİKTARINI 500 TL’YE ÇIKARTTIK”

KSÜ Tekstil Bölümü’nü seçecek olan öğrencilere verecekleri 500 TL’lik burs müjdesini anlatan Zabun, “İTKİP ve ATKİP gibi birliklerimiz şuan da asgari ücret seviyesinde Tekstil Mühendisliği bölümlerini tercih etmiş kardeşlerimize burs ve destek veriyorlar. Biz de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Bölümü’nü ek olarak tercih eden tüm gençlerimiz için 500 TL’lik bir ek destek kararı aldık. KMTSO olarak daha önce dört yıldır 300 TL olarak öğrencilerimize öğrencilerimize burs veriyorduk, bu sene bu rakamı 500 TL’ye çıkarttık ve yeni tercih edecek arkadaşlarımıza destek vereceğiz” dedi.

BAŞARI BİR BÜTÜNDÜR”

Türkiye 112’ncisi ve Kahramanmaraş 1’ncisi olan Enes Karaca ise başarının bir bütün olduğunu belirterek, “Gerek hocalarımız olsun gerek idarecilerimiz olsun gerçekten dört yıldır üzerimde çok büyük emekleri var. Tabi bu dışarıdan desteklenmiş bir emek. Gerek KMTSO Başkanımız Serdar Zabun olsun gerekse Milli Eğitim Müdürlüğündeki çalışanlarımızı olsun okulumuzdan desteklerini esirgemediler. Başarı bir bütündür, sadece ben başarmadım. Aynı zamanda hocalarımız da, idarecilerimiz de başardı. Desteklerini esirgemedikleri için hepsine teşekkür ediyorum, bu çok güzel bir duygu, herkes bu duyguyu yaşamak ister” dedi.

Basın toplantısının ardından KMTSO Başkanı Serdar Zabun okulda incelemelerde bulunurken, eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz