Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nden okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 34 bin 568 öğrenci karne alarak 3 aylık yaz tatili sürecine girdi.

Elbistan İlçesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Sınıfları ziyaret eden kaymakam Akkoyun, öğrencilerle sohbet ederek, tatili iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Akkoyun, “Türkiye genelinde bugün öğrencilerimiz karne sevinci yaşıyor. Bizlerde öğrencilerimizin karne sevincine ortak olmak istedik. Karne, öğrencilerimizin eğitim durumlarını öğrenmeleri açısından önemlidir. Çocuklarımızın karnesinde yer notların yüzde 50'si de anne ve babaya aittir. Durumu böyle değerlendirsinler. Kırık bir nottan dolayı çocuklarımızı üzmeyelim. Önemli olan çocuklarımızın kendisidir dedi.

ÖĞRENCİLERİ AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI

Elbistan'da okul öncesi ve ilkokul 14 bin 47, ortaokul 11 bin 83, lise de ise 9 bin 438 öğrenci olmak üzere toplam 34 bin 568 öğrenci karnelerini alarak büyük sevinç yaşadı. Öğrenciler yıl boyunca emeklerinin karşılığı olan karnelerini aldıktan sonra yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacak. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk zili, Kurban Bayramı'ndan sonra 19 Eylül Pazartesi günü çalacak ve ilk dönem 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatilinin ardından dersler, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü öğrenciler yaz tatiline girecek.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz