Onikişubat İlçesi, Yamaçtepe Mahallesi Gökçehan Villaları Sitesi içerisinde bulunan ve 20 yıllık tecrübesiyle Kahramanmaraş’ın sanatsal açıdan duyduğu tüm ihtiyaçları karşılama konusunda oldukça iddialı olan İpek Sanat Merkezi, kemandan piyanoya, gitardan bateriye, ebru sanatından, Latin danslarına, baleden modern danslara kadar tüm sanatsal faaliyetlerde hizmet vermek için kaliteli ve donanımlı kadrosuyla Kahramanmaraşlıları bekliyor. Sanatı bütün renkleriyle insanların içine işleyen İpek Sanat Merkezi, hayatın olağanca stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar ile telefon ve tablete bağımlı hale gelen çocuklar için kaçırılmaz bir fırsat. Henüz bir ay gibi kısa bir süre önce açılmasına rağmen oldukça olumlu tepkiler alan ve yoğun talep gören İpek Sanat Merkezi, gencinden yaşlısına çocuğundan yetişkinine tüm vatandaşlara hitap ediyor.

“KAHRAMANMARAŞ’IN BÖYLE BİR HİZMETE İHTİYACI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK”
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İpek Sanat Merkezi İşletmecilerinden Merve İpek Ay, “Çok uzun yıllardır Gökkuşağı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ni işletiyoruz. Kreşe gelen çoğu velimiz bize bir sanat merkezi açmamız gerektiğini ve bu işi bizim iyi yapabileceğimizi söylediler. Bundan ötürü de Kahramanmaraş’ta bir sanat merkezi eksikliğinin olduğunu düşündük. Velilerimizden böyle güzel tepkiler alınca bizde bir yıl içerisinde projemizi geliştirdik ve bir sanat merkezi açmaya karar verdik” dedi.

“İPEK SANAT MERKEZİ BÜTÜN SANATLARIN TOPLANDIĞI BİR KURUM”
“İpek Sanat Merkezi bütün sanatların toplandığı bir kurum” diyen Ay, “Müzik, resim ve dansların bir arada olduğu keman, piyano, gitar, bateri, ses eğitimi, yağlı boya, kara kalem, ebru sanatı, bale, modern dans, Latin dansları gibi etkinliklerin olduğu çok büyük bir dünya. İşyerimizi 1 ay kadar önce açtık ve henüz daha çok yeniyiz. Ben bu işi düşünmeden önce zaten birçok anketler yaptım, birçok yerlere hitap ettim. Görüşmelerimde büyük bir eksiklik olduğunu bana hissettirdiler. Bütün sanatların toplandığı bir sanat okulu yok dediler” ifadelerini kullandı.

YAZ KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI”
Yaz kursları için kayıtların başladığı bilgisini veren Ay, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Ben bu anketlerle yola çıktım. Büyük bir eksiklik olduğu için bunu yapmamız gerektiğini düşündüm. Çünkü kreş ve anaokulunda zaten eğitimle ilgileniyoruz. Herkes çok mutlu, gerçekten güzel dönüşlerde alıyorum. Kayıtlarımız başladı, büyük bir eksikliği giderdiğimiz içinde ayriyeten bize teşekkür ediyorlar. Yaz kursuda olduğu için 1 ay içerisinde çok güzel talepler aldık.”

“AMACIM TOPLUMA DONANIMLI VE GÜZEL BİREYLER YETİŞTİRMEK”
Amacının topluma donanımlı ve güzel bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyen Ay, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Velililerimiz çocuklarına kaliteli bir eğitim aldırmak istiyorsa, tecrübeli ellerden bir eğitim aldırmak istiyorsa güler yüzlü uzman kadrosuyla bizimle tanışmalarını öneriyorum. Amacım topluma donanımlı bireyler kazandırmak. İşin ticari yönü benim için ikinci planda kalıyor. Bu eksikliği aşmak istedim. Topluma güzel bir çocuk yetiştirmek istedim. Zaten eğitimin içinde de olduğumuz için sanat merkeziyle tamamlamak istedik. 20 yıllık eğitim tecrübesi ile sanatı birleştirmek istedim.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz