Eğitimi başarıyla tamamlayan 39 kursiyere Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert, akademisyenler, kursiyerler ve personeller katıldı.

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen eğitim, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 15.02.2014 tarih ve 28914 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Hayvan Deneyleri Etik Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik” ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge”sine (2007/11) uygun olarak düzenlendi.

Törende konuşma yapan Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı ve KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akif Hakan Kurt, hayvan deneyi yapacak olan tüm araştırmacıların bu sertifikaya sahip olmasının yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek “Hayvan deneyi, hâlâ tıbbi ve beşeri bilimlerin kaçınılmaz bir parçasıdır. Ancak hayvan deneyi yapacak araştırmacıların bu deneyleri büyük bir sorumluluk ve etik kurallar çerçevesinde yapmaları çok önemlidir. Bu bilinci oluşturmayı hedefleyen kursta katılımcılara 40 saat teorik ve 40 saat uygulamalı eğitim olmak üzere toplam 80 saat eğitim verildi. Kurs programı sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, hayvanlar üzerinde bilimsel amaçlı deneyleri yapmaya hak kazandılar. Ayrıca araştırmacıların uluslararası dolaşımına yardımcı olmak amacıyla Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası, hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanmıştır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Vekili Güneşaçar ve üniversite yöneticileri tarafından kursiyerlere sertifikaları ve eğitimcilere de teşekkür belgeleri verildi. Tören, yapılan ikramın ardından fotoğraf çekimleriyle son buldu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz