Yaptığı fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetleriyle de önemli çalışmalara imza atarak, örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyen Dulkadiroğlu Belediyesi, Başkan Necati Okay öncülüğünde yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda pandemi döneminde online olarak gerçekleştirilen eğitim-öğretim sürecinde maddi imkansızlıklar nedeniyle derse ulaşmakta zorlanan öğrencilere 200 adet tablet desteğinde bulundu. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan teslim törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, teşkilat üyeleri ve eğitimciler katıldı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Başkan Okay, törende yaptığı konuşmada “İnşallah bu tabletlerle eğitim ihtiyaçlarındaki eksiklikleri evlerinde öğrencilerimiz gidermiş olacak” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞE HAZIRLANMASI NOKTASINDA BİRAZ DAHA ÖNLERİNİ AÇMIŞ OLURUZ”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Dulkadiroğlu Belediyesi olarak elimizdeki imkânlar ölçüsünde evde eğitim unsurlarının en önemli materyali tabletler. İnşallah bu tabletlerle eğitim ihtiyaçlarındaki eksiklikleri evlerinde öğrencilerimiz gidermiş olacak. Bizler elimizdeki imkanlar ölçüsünde bunları yapmaya çalıştık. İnşallah daha fazla imkanımız olur, daha fazla katkı sunarız. Bu tabletlerden faydalanan öğrencilerimizin eğitimine Dulkadiroğlu Belediyesi olarak katkı sunmuş oluruz. Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması noktasında biraz daha önlerini açmış oluruz. Aslında bu konu bizim gündemimizde yoktu fakat Milletvekilimiz Cihat Sezal bununla ilgili bir telefon açtığında böyle bir organizasyon yapmamızın iyi olacağını söylediğinde bizde hay hay dedik. Dolayısıyla Cihat Vekilimizin bu tabletlerde organize edilmesine fikir babalığı yaptı kendisine teşekkür ediyoruz, öğrencilerimize de hayırlı olsun diyoruz.”

“BU BELKİ 500-600 TANE ÖĞRENCİMİZİN YARARLANMASINA VESİLE OLACAK”

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz konuşmasında, “Eğitime erişim sağlamanın tek çok çözümü öğrencilerimizin evinde öğretmenlerimizin anlattığı dersleri izleyebilecekleri bir materyale bilgisayar, tablete ya da en kötü ihtimalle telefona ihtiyaç vardı. Bugün için en önemli ders araç-gereci nedir niye soracak olursanız kesinlikle tablettir. Daha iyisi yoktur, çünkü En iyi öğretmenlerimiz en güzel dersleri en iyi şekilde anlatsa bile öğrencilerimize bu bilgiyi üretebilme şansına sahip değiliz. Bunu iletmenin yegâne yolu da tabletlerin olması. Dolayısıyla da bugün Dulkadiroğlu Belediyemiz imkanlarını zorlayarak 200 tane tabletimiz 200 eve gidecek. Bu belki 500-600 tane öğrencimizin yararlanmasına vesile olacak. Çünkü bazı evlerde 2-3 tane öğrencimiz var. 200 tane yavrumuz daha eğitime ulaşmış olacak. Belki de onlar arasından çıkacak olan bir genç şehrimizi dünyaya tanıtacak olan ya da insanlığın başına bela olun şu virüs veya benzeri sıkıntıyı ortan kaldıracak bir yiğit, bir gencimiz bu tabletler vasıtasıyla yetişmiş olacak” dedi.

“40 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİMİZİN TABLETE İHTİYACI VAR”

Yılmaz, Şu ana kadar bin 5 tane tabletin hayırseverler Sivil Toplum Kuruluşları ve Belediyeler tarafından bağışlandığını belirterek, Sağ olsun Vekillerimiz canla başla teşvik ediyorlar Valiliğimiz teşvik ediyor biz de hayır severimizden, iş adamlarımızdan bekliyoruz. Bugün yapılacak en hayırlı yardım çocuklarımız için bu tabletin ulaştırılması bakanlığımızın ilimiz için ayırdığı tabletlerden 6 bin 330 tanesi elimize ulaştı ve biz de öğrencilerimize ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde kalanlarda gelecek 14 bin civarında tablet tamamlanmış olacak. İlimizde 300 bin öğrencimiz var 285 bin örgün eğitimle devam eden öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden bizim tespitlerimize göre 40 binin üzerinde öğrencimizin tablete ihtiyacı var. Bunların tamamını tedarik etmemiz çok kolay olmayacak ama bir şeyin tamamı elde edilemiyorsa tamamı terk edilmez kuralı gereğince 1 kişi de çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“BU ZORLU SÜREÇTE İHTİYAÇLARININ GİDERİLMESİ ADIN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, ise “Öncelikle bu konuda hassasiyet gösterdiği için Dulkadiroğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Geçen süreçte Onikişubat Belediyemiz böyle bir kampanya başlatmıştı. 400 adet tablet dağıtmıştı. Aslında Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızda bu konuda hassasiyet göstererek tablet dağıtımına destek oldu. İnşallah ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin elinden tutmaya çalışacağız. Sanayicilerimizin de bu konuda hassasiyet göstermesi adına bir istişaremiz olmuştu. Ticaret Odası Başkanımız Şahin Balcıoğlu bu konuda bir kampanya başlattı. Şu anda iş adamlarımıza bir mail vasıtasıyla link üzerinden bağış kampanyası başlatıldı. Biz Kahramanmaraş olarak siyasetçiler sanayiciler, vatandaşlar hep beraber öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi bu zorlu süreçte ihtiyaçlarının giderilmesi adın hep beraber çalışacağız, çalışmakla da yükümlüyüz” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BU YÖNDE ATTIĞI MÜTEVAZI AMA ÖNEMLİ BİR ADIMLA YAŞAMIŞ OLUYORUZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Belediyeler Mahalli müşterek ihtiyaçları yerine getirmek üzere kurulmuş Anayasal kuruluşlar. Belediyeler doğumdan ölüme kadar her şeyle görevlidir. Özellikle iktidarlarımız döneminde yaptığımız reform ve devrim hareketleri ile belediyelerin hayatın her alanına müdahale etmesini, bulundukları beldenin ayağa kaldırılmasını, o bölgede yaşayan insanların refah ve yaşam seviyelerini yükseltmeleri bakımından çok geniş imkanlar, yetkiler ve görevler verdik. Bu konuda en önemli adımımız Büyükşehir Belediyesidir. Büyükşehir Belediyeleriyle şehirlerimizin yönetimi şehrin halkına bırakıldı. 2 Meclis uygulamasından vazgeçildi, israftan vazgeçildi. Cumhurbaşkanımızın 1994 yılından bu yana hayali olan bir şey. Ve bunun sonucunda belediyelerimiz gerçekten bugünde gördüğünüz gibi sadece çöple temizlikle su ve kanalizasyonla uğraşmıyorlar. Sporla uğraşıyorlar, kültürle uğraşıyorlar, sanatla uğraşıyorlar, çevreyle uğraşıyorlar ve çocuklarımızın eğitimiyle uğraşıyorlar. Bugün Belediye Başkanımızın bu yönde attığı mütevazı ama önemli bir adımla yaşamış oluyoruz. Toplam 200 tabletimizi ihtiyacı olan çocuklarımıza teslim ediyoruz. Bunu da Milli Eğitim Müdürümüze çocuklarımız adına teslim edeceğiz. Milli Eğitim Müdürümüzün bunu hakkıyla dağıtacağından eminiz. O konuda da şükürler olsun ki bir endişemiz yok” dedi.

İş adamlarının tablet kampanyalarını destek vermesi konusunda ricada bulunan Güvenç, konuşmasının devamında ise şu ifadeler yer verdi:  “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte şehrimizin ihtiyaç duyduğu tablet miktarını sağlamak için bir kampanya başlattık. Bu kampanyamıza belediyelerimiz, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarımız katılmakta. Özellikle iş dünyamızın bu konuda daha hassas olmasını bilhassa rica ediyorum. Bir yavrumuzun yüzünü güldürebilmek bizler için son derece önemlidir. İnşallah onların geleceği ve eğitimleri bu araç ve gereçlerle daha kolay hale gelecektir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz