Tüm Türkiye’de faaliyet gösteren güçlü bir eğitim markası olan Doğru Cevap Okulları, Kahramanmaraş’ta Fen ve Anadolu Lisesi olarak kentin eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. Sürdürülebilir bir gelecek için görev olarak; iyi insan yetiştirmeyi hedefleyen, velilerin güvenli limanı olan Doğru Cevap Koleji, benimsediği eğitim modeli, teknolojik alt yapısı ve güçlü eğitim kadrosuyla kentin eğitim sistemine kök salmayı amaçlıyor. Türkiye ve Kahramanmaraş’ta derece yapan öğrencileriyle kendini ispatlayan Doğru Cevap Koleji, tüm dünyayı etkileyen koronavirüsün eğitimde oluşturduğu olumsuzluklara karşı etkin mücadelesiyle de dikkatleri üzerine çekti. Doğru Cevap Koleji’nin Kurumsal İletişim Direktörü Leyla Nalbant, yaşanan bu zorlu süreçte koronavirüsün eğitim alanında yaşattığı olumsuzlukları nasıl bertaraf ettiklerini anlatırken bundan sonraki süreçte neler yapacakları ile ilgili değerlendirmelerini gazetemize anlattı. Nalbant,  Fen ve Anadolu Lisesi’nin yanında Ortaokul projeleri ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “ Ortaokul kayıtlarımızı almaya yaz döneminde başlamayı düşünüyoruz” dedi.  2019-2020 eğitim sürecinin zorlu geçtiğini anlatan Leyla Nalbant, “Bizler yeni döneme hazırız. Yeni dönemde eğitim kalitemizle, güçlü kadromuzla ve aldığımız tedbirlerle sizleri bekliyoruz.”

“BU GURURU HER ZAMAN YAŞADIK VE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Leyla Nalbant konuşmasında okulun Fen ve Anadolu Lisesi’nden oluştuğunu belirterek, “Okulumuzda eğitimde başarı, sporsal başarılar gibi çeşitli başarıları elde ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bununla alakalı sosyal ve sporsal faaliyetlerimiz söz konusu. Resim odamız, müzik odamız bilgisayar laboratuvarımız ve kapalı-açık spor salonumuzla sosyal faaliyetlerde etkin bir kurumuz. Aynı zamanda 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında eşit ağırlık bölümü Kahramanmaraş İl Birincisi, Türkiye 29’uncusu derecesi Doğru Cevap Koleji’ne ait bir başarı. Bu gururu her zaman yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KALİTELİ EĞİTİMİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ”

Nalbant, Kolej olarak her zaman eğitimde kalitenin, iletişimin ne kadar önemli olduğunu ve aynı zamanda güçlü kadronun, eğitimin temel taşını oluşturduğunu bildiklerini kaydederek bunu daima desteklediklerini söyledi. Leyla Nalbant devamında, “Okulumuzda 28 dersliğimiz bulunmakta, 28 dersliğimizde yaklaşık maximum 16 kişilik VİP sınıflardan oluşmakta. Doğru Cevap Koleji olarak pandemi süreci tedbirleri esas alınarak oturma düzeni yapılarak eğitim vereceğiz. Genelgelerde yer alan m2 kurallarını içeren kapasiteye fazlasıyla sahibiz. Kaliteli eğitimin her zaman destekçisiyiz ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“ONLİNE EĞİTİM, DİJİTALLEŞME HAYATIMIZA GİRDİ”

Pandemi sürecinde eğitim sektörünün oldukça kötü etkilediğindiğini söyleyen Kurumsal İletişim Direktörü Nalbant, “Bu sektörü etkilemesi eğitim sektörünün tamamen bittiği anlamına gelmiyor kesinlikle. Pandemi ile farklı bir süreç içerisine girdik. Online eğitim, dijitalleşme hayatımıza girdi. Bu süreci yönetmeye yönelik çalışmalar yaptık ve tabi ki örgün eğitim kadar etkili olmuyor ama örgün eğitime ne kadar yaklaşabilirsek o kadar verimli bir eğitim elde etmiş oluruz. Amacımız daha kaliteli eğitime odaklanma yönünde ilerlemeye çalışmaktı. Bunun karşılığını aldık. Uzaktan eğitimde normal Milli Eğitim Bakanlığı’nın genel bir platformu üzerinde TV kanalları üzerinde eğitim verildi. Bizler dersi dönem içerisinde anlatan öğretmenin, öğrenciye daha faydalı olacağına inanıyoruz. Öğrenci velilerimiz ve öğrencilerimizden de bu yönde geri dönüt aldık. Online platformlardan kurum öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin derslerine giren öğretmenlerinin ders anlatmasıyla gerçekleştirdik. Haftada 20 saat canlı ders hizmeti sunduk. Bunun yanı sıra etkileşimli eğitimin, en verimli eğitim sistemlerinden biri olduğuna inanıyoruz ve bu yüzden öğrencilerimizin bu dönemde en büyük eksikliklerinin soru sormak için bir öğretmene ihtiyacının olacağı kanaatine vardık. Online soru çözüm grupları oluşturduk ve her bir güne farklı branşlar belirleyerek program hazırladık. Çok olumlu geri dönüşler aldığımız bu sistemde talebe göre esnek soru sorma saatlerini de öğrencilerimize sunduk. Öğrencilerimiz, gece gündüz demeden öğretmenlerine aklına takılan soruları sordular. Anlamadıkları soru çözümlerini farklı platformlar üzerinden canlı görüşme ile yaptılar. Yeter ki eğitimi önemseyin, çözümü birlikte sağlayabilme peşindeyiz” diye konuştu.

“HER ZAMAN BİREBİR TAKİP VE İLGİ İLE SÜREÇ YÜRÜTÜLDÜ”

Koronavirüs sürecinde sürekli velilerle iletişim sağladıklarını belirten Nalbant, “Çünkü bu süreçte öğrenciye ulaşmamızdaki tek destekçimiz veli idi. Veli üzerinden öğrencilere ulaşıyorduk. Bireysel olarak ulaşıyoruz ama velinin takibi çok önemli bu süreçte. Danışman öğretmenlerimiz tarafından sürekli ders çalışma takibi, ödev kontrolleri sağlandı. Aynı zamanda rehberlik öğretmenleri tarafından görüşmeler ve program hazırlıkları, psikolojik destek görüşmeleri yapıldı. Bu süreçte dışarıya çıkamayan öğrencilerimizin elbette sosyal faaliyetler desteğiyle enerjilerini harcamaları gerektiğine inanıyoruz. Bunun için ise kitap okuma, eğlenceli test oyunları, online deneme yarışları ve online platformlar üzerinden yarışma ve satranç oyunları gibi etkinlikler düzenlendi. Uzaktan ya da yakından örgün eğitim ya da online eğitim, her zaman iletişim ve beraberlik ile ilgi ile yürüttüğümüz bir süreç oldu. Eğitimin uzaktan ya da yakından değil de gerçekten, takip ile alakalı olduğunu bir kere daha bu süreçte gördük” dedi. 

“BİR B PLANINIZIN OLMASI GEREKİYOR”

Leyla Nalbant konuşmasının devamında, “Pandemi tabii ki tüm sektörü etkiledi, olumsuz etkilerini gördük. Yalnız bizler eğitim hayatında kesinlikle olumsuza odaklı bir şekilde ilerlemedik ve ilerlemenin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Her zaman geçmişteki yaşadığımız olumsuzluklara değil de gelecekte bu olumsuzluklara karşı neler yapmamız gerekiyor sorusuna cevap aradık. Bir kere daha bir Ohal yaşadığımızda, neler yapmalıyız? Neden bir B planınız olması gerekiyor? Ciddi anlamda yaşayarak öğrendik. Bu süreçte bilinçli olmanın, farkındalığı desteklemenin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. İlk günden bu yana hijyenden asla ödün vermedik, pandemi sürecinin başladığı günden bu yana hiçbir şekilde bununla alakalı risk oluşturan bir unsurla karşı karşıya kalmadık. Kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim elbette uygarlık düzeyinin en önemli faktörlerinden bir tanesi, yalnız sağlık en önemlisi. Biz de daima sağlığın ve uyulması gereken kuralların yanındayız. 2019-2020 eğitim süreci biraz zorlu olarak geçse de bizler, yeni döneme hazırız. Yeni dönemde eğitim kalitemizle, güçlü kadromuzla ve aldığımız tedbirlerle sizleri bekliyoruz.”

“ORTAOKULUMUZU DA AÇACAĞIZ”

Fen ve Anadolu Lisesi’nin yanında Ortaokul açma hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Leyla Nalbant, “Eğitim sektöründe tabi ki öğrencilerimizin birebir olarak yanında olamadık çünkü bu durum bir risk oluşturuyordu ve öğrencimizin sağlığını asla tehlikeye atamayız. Elbette eğitim önemli ama sağlık çok daha önemli. Doğru Cevap Fen ve Anadolu Lisesi olarak eğitim sektöründe hizmet veriyoruz, aynı zamanda yaklaşık 1 yıldır aklımızda olan ve projelerini yürüttüğümüz Ortaokul açma planının da tüm çalışmalarını yaptık. İnşallah Ortaokulumuzu da açacağız, bununla alakalı kayıtlarımızı yaz döneminde almayı düşünüyoruz. Artık bir Ortaokul, Fen ve Anadolu Lisesi olarak Kahramanmaraş’ta Doğru Cevap Koleji olarak eğitim sektöründe hizmet sürdürmeyi düşünüyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI BİZLERİNDE BAŞARISI OLUYOR”

Kurumsal İletişim Direktörü Nalbant konuşmasını şöyle sürdürdü: “27-28 Haziran’da YKS sınavı yapıldı. Yaz döneminde heyecanla beklediğimiz zamanlardan bir tanesi de öğrencilerimizin YKS sınavına girdikten sonra sonuçlarına göre, nereleri tercih edecekleri ya da hangi üniversitelere gidecekleri. Bunun merakı içerisindeyiz.  Çünkü öğrencilerimizin mutluluğu ve başarısı, bizlerin de başarısını oluşturuyor. Şimdi ise sonuçları bekleme zamanı. Çünkü arkasından tercih dönemi başlayacak. YKS sınavı sonuçları açıklandıktan sonra tercih döneminde, rehber öğretmenlerimiz sürekli olarak kurumda olacak ve randevu sistemiyle her öğrencimiz için belirlenen zaman diliminde tercihleri yapılacak. Tercihleri sonucunda kazandıkları üniversitelere yerleşecekler. Milli Savunma Üniversitesi Sınavı LGS sınavı öncesinde yapıldı. Tercih dönemi ise sınav sonrasında 26 Haziran’a kadar tercih yapma süresi belirtildi. Yine Rehber öğretmenlerimiz tercih dönemlerinde öğrencilerimizin yanında oldu, öğrencilerimizin tercihlerini yaptı.”

“YAZ DÖNEMİNDE YA DA OKULUN BAŞLANGIÇ DÖNEMLERİNDE TELAFİ EĞİTİMİ YAPACAĞIZ”

Sizlerin de bildiği gibi her gün farklı bir genelde ile hayatımızda çeşitli değişiklikler oluyor. Örgün eğitim sürecinden biraz uzak kalmış olsak da, tabi ki bize verilen izinler ve insanların hayatını tehlikeye atmayacak doğrultuda çalışmalar yapma gayretindeyiz diyen Leyla Nalbant, “Elbette online eğitimde bir çok çalışma yaptık, gereken çalışmaları yapmaya da devam edeceğiz. Aynı zamanda velilerimizden gelen sorular arasında yer alan konulardan birine de açıklık getirmek isterim. Ara dönemdeki online eğitim olarak öğrencilerimizin gördüğü eğitim, örgün anlamada ne zaman telafi edilecek ya da telafi edilecek mi? Sorusu. Öğrencilerimizin örgün eğitimde almadığı dersleri telafi edeceğiz. Yaz döneminde ya da okulun başlangıç dönemlerinde telafi eğitimi yapacağız. Bir şekilde, bu eğitim sürecinde aradaki kaybı mutlaka kapatacağız.”

“VELİLERİMİZ TEREDDÜT İÇERİSİNDE KALMASINLAR”

Bir bireyin sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu hatırlatan ve koronavirüse karşı gerekli hijyen ve dezenfekte çalışmalarını yaptıklarının altını çizen Nalbant, “Tabii ki öğrencilerimiz okula gelirken aileleri ister istemez belli bir tereddütte olacaklar ama bununla alakalı asla akıllarında tereddüt olmasın. Çünkü bir bireyin sağlığı, bizler için en başta gelen hususlardan bir tanesi. Sağlık olmazsa hiçbir şey olmuyor. Bu dönemde de çok net bir şekilde gördük. Bu dönemde bizler hijyen çalışması olarak okulumuzu her hafta detaylı bir şekilde dezenfekte ettirirken günlük olarak da dezenfekte çalışmaları yaptırdık. Öğrencilerimize sürekli olarak pandemi dönemini ve bunun tedbirlerini hatırlatması amaçlı, okulumuzda reklam çalışması yaptık. Çünkü öğrenci okula geldiğinde pandemi sürecini ister istemez unutabilir. Arkadaşlarından, ortamlarından, sınıflarından, kalemlerinden çok uzak kaldılar. Bu yüzden hasret dolu duygularla gelecekler. Bunu ortadan kaldırmak için reklam çalışmaları yaptık. Sürekli olarak okulumuzu dezenfekte ettirdik; İç, dış cephe aynı şekilde sınıflarımız sürekli olarak stilize ettirdik. Öğrencilerimizin burada olmaması sınıflarımızın sürekli olarak dezenfekte edilmemesi anlamına asla gelmiyor. Öğrencilerimiz buraya gelmeden önce mutlaka dezenfekte yapılıyor. Sürekli olarak okulumuz temizleniyor, bizler çalışmalarımızı yürütmek amaçlı okulumuzdayız, sürekli çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu yüzden velilerimiz öğrencilerimizi okula gönderirken asla bununla alakalı tereddüt içerisinde kalmasınlar, kapının girişinde ateş ölçümünden tutun, ellerini dezenfekte edilmesiyle alakalı her katta bulunan dezenfekte noktamızla tehlikeyi en aza indirgemeyi amaçlıyoruz. Kurallarımızı hatırlatan, sosyal mesafeyi hatırlatan reklamlarımız var. Maskesiz içeri alım söz konusu değil. Maskesi takılı olmayan öğrencilerimizi mutlaka uyarıyoruz. Önlem almak önemli. Bizler tedbirimizi aldık, sizleri bekliyoruz” diye konuştu.

“VİP SINIFLARDA EĞİTİM GÖRÜYORLAR”

Sosyal mesafe konusunda velilerimizin kaygılandığı noktalardan bir tanesi de, öğrencilerimiz bir sınıfta kaç kişi olacak? Sorusu olduğunu kaydeden Leyla Nalbant, “Bu noktada bizim sınıflarımız 45 metrekarelik ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara gönderdiği genelgede 35 metrekare olması gerektiği söyleniyor. Bununla alakalı bizim okullarımızda herhangi bir sorun yok. 45 metrekarelik sınıflarımız var, öğrencilerimiz zaten maximum 16 kişilik VİP sınıflarda eğitim görüyorlar ki biz bu sayıyı dönem pandemi sürecinden önce maksimum 11-12 kişilik sınıflar şeklinde eğitime dahil ettik. Şimdi öğrencilerimiz maksimum bir sınıfta 8 kişi olarak eğitim görecekler. O yüzden sosyal mesafe konuları okulumuzda çiğnenmemiş olacak. Sıraların mesafesi açıldı, sınıf düzenlemeleri ona göre yapıldı, herhangi bir soru işareti kafanızda kalmasın” şeklinde konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz