Tüm Türkiye’ de faaliyet gösteren güçlü bir eğitim markası olan Doğru Cevap Okulları, Kahramanmaraş’ta da Doğru Cevap Koleji olarak kentin eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. Sürdürülebilir bir gelecek için görev olarak iyi insan yetiştirmeyi hedefleyen velilerin güvenli limanı olan Doğru Cevap Koleji, benimsediği eğitim modeli, teknolojik alt yapısı ve güçlü eğitim kadrosuyla kentin eğitim sistemine kök salmayı amaçlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar, durum değerlendirilmesi ve geleceğe dair hedeflenenler gibi konularda bilgilendirme amacıyla Doğru Cevap Koleji Kahramanmaraş yöneticileri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Demirelli’nin sürpriz katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Demirelli, Kahramanmaraş Doğru Cevap Kolejini her zaman önemsediklerini ve değer verdiklerini belirterek, “Gerek kurucularımızla gerekse eğitim kadromuzla dolu dolu bir okul olduğunu görüyoruz. Gidip geldiğimiz de ziyaret ettiğimizde buna şahit oluyoruz. Açıldığı ilk yılda Kahramanmaraş Birincisi Türkiye 26’ncısı çıkararak aslında akademik anlamda bunu kanıtlamış oldu” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM SEVDA İŞİDİR”

Birçok eğitim kurumunda görev yaptığını, Kahramanmaraş’ın kahraman evlatlarına eğitim verdiğini ve eğitimin bir sevda işi olduğunu belirten Doğru Cevap Koleji Eğitim Kurumları Kurucusu Muharrem Erantepli, “Doğru Cevap ailesi adına hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Malum ülke olarak çok önemli günlerden geçiyoruz. Yüce rabbim devletimizi, milletimizi, ümmetimizi korusun inşallah bu vesileyle vatan için bayrak için gözünü kırpmadan kendini feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Doğru Cevap çatısı altında siz değerli basın mensuplarıyla birkaç defa bir araya gelmiştik. 2019 ÖSYM sonuçlarının açıklandığında Kahramanmaraş eşit ağırlık il birincisi ve Türkiye eşit ağırlık 29’uncusu Melih Karabacak ve ÖSYM verilerine göre ilk 10 bin’de yer alan 19 öğrencimizi sizlerle tanıştırdığımızda da bir araya gelmiştik. Yaklaşık 1 ay kadar önce 6 Şubat’ta Genel Müdür Yardımcımız Yusuf Yıldırım ve rehberlik Koordinatörümüz Koray Özhürriye’nin kolejimimizi  ziyaretlerinde de beraber olmuştuk. Bugünde birlikte hasbıhal edelim düşüncesinde idik. Güzel bir tesadüf oldu Doğru Cevap Yönetim Kurulu üyemiz Mahmut Demirelli ve Büşra Hanım bizi ziyarete geldi. Sizlerle bir arada olmamız güzel bir tesadüf oldu. 45 yıllık meslek hayatımın son 20 yılı özel öğretimde geçirdim. Vakıf dersaneciliğini başlattım. Kahramanmaraş’ta 1999’lu yıllarda büyük dershaneyi devraldık. 2001 yılında eksen dersanesini kurduk ve ardından uzun yıllar eksen dersanesinde eğitim verdim. Yargı KPSS, İhtiyaç KPSS, Hayat Akademi KPSS, dil kursları gibi çeşitli kurslarda uzun süre kahraman şehrimizin kahraman gençlerine hizmet ettik. Allah nasip eyledi şimdi de Doğru Cevap’ta hizmete devam ediyoruz. Bilgi birikimimizi, bu memleketin çocuklarına sunmaya çalışıyoruz. Allah mahcup eylemesin. Eğitim sevda işidir. Eğitim dava işidir.

Eğitim gönül işidir. Velhasıl eğitim bizim işimizdir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM, ÖĞRETİM SADECE PARA KAZANMAK İÇİN YAPILACAK İŞ DEĞİLDİR”

Bir öğretmenin ürününün yetiştirdiği eğitim verdiği öğrencileri olduğunu bu işin para için yapılacak bir iş olmadığını belirten Muharrem Erantepli, “Biz eğitimciyiz, bizim ürünümüzü; yetiştirdiğimiz, eğitim verdiğimiz, üniversite kazandırdığımız öğrencilerimizdir. Eğitim, öğretim sadece para kazanmak için yapılacak iş değildir. Milli Eğitim Bakanlığımızın Yetkilileriyle eğitim sadece para kazanma odaklı düşünmelere karşı bu konuda yasal düzenleme hazırlığında olduğunu takip ediyoruz. Kısaca diyoruz ki eğitim eğitimcilerin işidir. Doğru Cevap koleji ailesi olarak ikinci yılımızı tamamlamak üzeriyiz. Allah’a şükür bize emanet edilen gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

“ORTAOKUL AÇMAYI PLANLIYORUZ”

 Anadolu Fen Lisesi yanında Ortaokul açmayı planladıklarını ve daha ileriki yıllarda ise İlkokul ve Anaokul açmayı da düşündüklerini ifade eden Erantepli,“2019 ÖSYM sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmıştık. 2020 ÖSYM sonuçlarını da kısmet olursa temmuz ayı içerisinde Sizler aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Bir taraftan mevcut öğrencilerimize en mükemmel bir şekilde hizmet vermeye çalışırken, diğer taraftan da geleceği planlıyoruz. Doğru Cevap koleji sürekli büyüyor, gelişiyor. 2020-2021 Eğitim öğretim yılında İlkokul, Anaokul şekilinde kolej konseptine dönüşmeyi planlıyoruz. Biliyoruz ki bunların hepsi nasip meselesi. Doğru Cevap Koleji ailesi olarak, ekip olarak gerçekten muhteşem bir kadroya sahipiz. Uzun yıllar eğitim yöneticiliği yaptım. Zaman zaman çok popüler öğretmen arkadaşlarla birlikte oldum. Bu sene içinde bulunduğum öğretmen kadrosu hem tek tek alanında en iyi öğretmenlerden müteşekkir. Hem de ekip ruhu içerisinde muhteşem bir kadroya sahibiz” açıklamalarında bulundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÖZEL DERS ALIRCASINA İLGİ, ALAKA GÖRÜYOR”

11 kişilik dersliklerle her seviyedeki öğrencilerine  özel ders alırcasına ilgi, alaka gösterdiklerini belirten Muharrem Erantepli, Dersilik kontenjanlarımız 24 kişi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bize verdiği 24 kişilik ama içinde bulunduğumuz bu yıl içerisinde sınıf mevcutlarımız ortalama 11 kişi yani adeta her seviyedeki öğrencimiz özel ders alırcasına ilgi, alaka görüyor. Rehberlik servisimiz tarafından, sınıf öğretmenlerimiz tarafından Takip ediliyorlar. Özel ilgiye mahzar oluyorlar” dedi.

“2020-2021 ÖĞRETİM DÖNEMİ KAYITLARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ”

Erantepli, Bu hafta sonu 7 Mart Cuma günü 9’uncu 10’uncu 11’inci sınıflara yönelik okula kabul sınavı yapacağız 13 Mart’ta da sınav sonuçlarını açıklayacağız. Müteakiben 2020-2021 Öğretim dönemi kayıtlarımıza başlayacağız. Erken kayıt kampanyamız 30 Nisan 2020 Tarihine kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK EĞİTİM MARKALARINDA BİRİYİZ

Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Demirelli ise Türkiye’nin en güçlü markalarından biri olduklarını belirterek, “Biz yaklaşık 2 aydır batıdan başladık Trakyadan bu tarafa doğru okullarımızı geziyoruz. Dayak bile  nasipsiz gelmezmiş. Dün gece Kahramanmaraş’a geldik toplantıya katılmakta nasip oldu. Bugün de bu vesileyle burada Kahramanmaraş Doğru Cevap Kolejinde bulunuyoruz. Bizler doğru cevap eğitim kurumları olarak 2015 Yılında Doğru cevap olarak Mesleki olarak tabi yaklaşık 20 yıl geriye gidebilir ama doğru cevap olarak 2015 yılında İstanbul’da ortaya çıkmış ve bu gün Edirneden karsa kadar Hatay’dan Sinop’a kadar gerek özel öğretim kursu gerek okul gerek yayıncılık alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin en güçlü, en büyük eğitim markalarında biriyiz Kurslarımızın açılışını hatta hocamla beraber yapmıştık. O Zaman Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekiliydi Beraber yapmıştık. 2018 yılında kurduk. Okulumuzun bu sene ikinci yılı açılışında bulunmuştuk. Bugünde burada sizlerle birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIĞIMIZ BÜYÜK HADESİYLE GÖRDÜK”

Eğitimin çok önemli olduğunu ve neler yapılabileceğini 4 yıl önce yaşanan hadise ile görüldüklerini belirten Mahmut Demirelli, “Evet bizler eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz geçmişte eğitimle neler yapılabileceğini aslında hepimiz 4 yıl önce kadar da yaşadığımız büyük hadesiyle gördük. Eğitim hakikaten emin ellerde olmalı. Bu ülkeye, bu millete katkı yapacak bu şehri, Bu milleti ileriye taşıyacak emin, güvenilir ellerde olmalı. Bizler de aynı zamanda veliyiz. Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla güvenebileceğimiz, emanet edebeliceğimiz. Kadrolar olmalı gerek kurucusundan, gerek genel merkezinden, gerekse öğretmen kadrosuna kadar biz Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak bunların tamamına dikkat ediyoruz. Elbetteki yerelde farklı uygulamalarımız oluyor ama bugün İstanbul’daki bir okulumuzda neyi uyguluyorsak Kahramanmaraş’ta da Gaziantep’te de Antalya’da da büyük ölçüde yerel farklılıklar olmakla beraber bu çalışmaları yapıyoruz. Ve yine yapılıp yapılmadığı ne derece etkili yapıldığıyla ilgili genel merkezimiziden sürekli kurumlarımızı ziyaret ediyoruz, yol gösteriyoruz bazen bazı illerde bazı kurumlardaki iyi örnekleri de alıp diğer kurumlarımız la da en iyi şekilde uyguluyoruz” dedi.

AKADEMİK ANLAMDA BUNU KANITLAMIŞ”

Mahmut Demirelli konuşmasının devamında açıldığı ilk yıl yaptığı derecelerle kolejin akademik anlamda kendini kanıtladığını belirterek, “Kahramanmaraş kolejimiz her zaman önemsediğimiz, değer verdiğimiz bir okulumuz gerek kurucularımızla gerekse eğitim kadromuzla dolu dolu bir okul olduğunu görüyoruz. Gidip geldiğimiz de ziyaret ettiğimizde buna şahit oluyoruz. Açıldığı ilk yılda Kahramanmaraş Birincisi Türkiye 26’ncısı çıkararak aslında akademik anlamda bunu kanıtlamış oldu bu okulumuz ben bu anlamda İnşallah bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. Ortaokul müjdesi de verdik. İnşallah yeni dönemde burada Anadolu Fen Lisesinin yanında da ortaokulumuzu da Kahramanmaraş halkına Kahramanmaraş’taki vatandaşlarımıza hizmet hizmet vermeye başlayacak. Ben burada bulunmaktan hakikaten mutluyum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz