Herhangi bir kontenjana yerleşemeyen ve boşta kalan binlerce öğrenci, DGS ek tercih işlemlerini ve boş kontenjan sayısını merak ediyor. Adaylar, konuyla ilgili olarak ÖSYM'den açıklama beklerken DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak? sorusuna da yanıt arıyor. Sizler için derlediğimiz haberimizde Dikey Geçiş Sınavı ek tercih sürecine ilişkin bilgileri derlerken DGS boş kontenjan sayısını da tablo halinde verdik.

DGS EK TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI!

2018 Dikey Geçiş Sınavı'nda ek tercih sürecine geçildi. Adayların gözü kulağı ÖSYM'nin konu ile ilgili yapacağı açıklamada idi. ÖSYM, DGS ek yerleştirme işlemlerinin alınmaya başladığını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2018-DGS'de ek yerleştirme tercihinde bulunacak adaylar, başvurularını, 16 Ekim'e kadar bireysel olarak, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile yapabilecek.

DGS EK TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS EK TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL'dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile 11-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 11-17 Ekim 2018 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Banka/ATM'lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

DGS BOŞ KONTENJANLAR SAYISI

DGS 2018'e ilişkin sayısal bilgiler, en küçük ve en büyük puanlar ÖSYM tarafından duyuruldu. 

İşte DGS boş kontenjan sayısı...

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Mahmut Beyaz