Bu yaz “Camide çocuk sesi, vatanımın neşesi” sloganıyla 25 Haziran’da başlayan Kur’an Kursları, 2 aylık eğitimin ardından 17 Ağustos’ta sona erdi. Okulların tatil olmasının ardından 25 Haziran’da Kahramanmaraş’taki tüm camiler ve Kur’an kurslarında, yaz Kur’an Kursları başlamıştı. Binlerce öğrencinin dini eğitim gördüğü en önemli merkezlerden biri olan yaz Kur’an Kursları, çocuklarla dolmasıyla birlikte iki ay boyunca adeta çiçek açtı. Yaz tatili münasebetiyle kurslara katılan öğrenciler, Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluşurken, dini eğitimin önemli bir kısmını da bu yaz Kur’an kurslarından sağladı. Yaz Kur’an Kursları boyunca düzenlediği sosyal etkinliklerle camileri çocuk ve gençlere sevdirmek için yola çıkan Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, kursların finalini futbol turnuvasıyla yaptı. 24 farklı camiden oluşan 24 takımın kıyasıya yarıştığı futbol turnuvasında finale Şerefiye Camii ve Doğukent Camii çıktı. İki güçlü ekibin final maçında Şerefiye Camii’ni 4-2’lik skorla mağlup eden Doğukent Camii turnuvanın şampiyonu oldu.

AMACIMIZ ÇOCUKLARI CAMİYE ALIŞTIRMAK”

Düzenlenen futbol turnuvasıyla ilgili bilgiler veren Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Başkanı Ali Sarıkaya, sosyal etkinlikleri düzenlemekteki amaçlarının çocukları camiye sevdirmek olduğunu söyledi. Sarıkaya, “Yaz Kur’an Kurslarında yaptığımız bu tür etkinliklerdeki amacımız, çocukların Yaz Kur’an Kursuna devamlılığını sağlamak, heyecanlarını artırmak, çocukların hem kendi aralarında hem de kurslar arasında sosyal aktivite yapmak için düzenledik. En önemli amacımız camilerimizi çocuklarımıza daha çok sevdirdik. Camiyi ve cemaati sevmelerini sağlamalıyız çocuklarımızın. Bunu da bu tür etkinliklerle sağlayabiliyoruz. Yaz Kur’an Kursu boyunca çocuklarımızı yüzmeye götürdük, pikniğe götürdük, Kurtuluş ve Panaroma Müzesi’ne, Mutfak Müzesi’ne götürdük. Diyanet Yayınevi’ni ziyaret ettik, öğrencilerimizin kitaplarla buluşmasını sağladık. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ders programımız da bir sosyal etkinlik dersi ekledi. Haftada iki-üç defa sosyal etkinlik dersi yapmamızı istiyor Diyanet İşleri Başkanlığı. Kahramanmaraş’taki 130 bin öğrenciden 65 bin tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Yaz Kur’an Kurslarını tercih ediyor. Biz bu sayıyı daha yukarılara çıkarma gayesiyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

DOĞUKENT CAMİİ BİRİNCİ OLDU”

Futbol turnuvası organize ettiklerini dile getiren Sarıkaya, “Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak da bu nedenle düzenledik futbol turnuvamızı. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki Yaz Kur’an Kursları arasında Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak futbol turnuvası düzenledik. Bu turnuvaya 24 tane takım katıldı. 24 takım içerisinde şampiyonluk maçını Şerefiye Camii ve Doğukent Camii yaptı. Doğukent Camimiz final maçını 4-2 kazandı ve kupanın sahibi oldu. Turnuvanın hakemliğini ise Doğukent Camii İmam Hatibi Fatih Balbaba üstlendi. Cami görevlilerimiz yeri geldi kendi arabalarıyla çocukları getirdi, bazıları otobüsler tutarak çocukları getirip götürdü. Çok heyecanlı bir turnuva oldu” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERDİK”

Öğrencilere çeşitli hediyeler verdiklerini anlatan Sarıkaya, “Turnuvada da birinci Doğukent Camii oldu. Maçlar sonrasında Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü birinci olan çocuklara krampon hediye etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile protokol anlaşmamız vardı, müdürlüğümüz çocuklara futbol topu ve madalyalarını hediye etti. Kupayı da yine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz temin etti. Büyükşehir Belediyemiz ise çocuklarımıza birer forma hediye etti, onun dışında çadırları Dulkadiroğlu Belediyemiz kurdurdu. Maçın sonunda da Dulkadiroğlu Müftülüğümüz dondurma ikramında bulundu çocuklarımıza” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz