Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları doğrultusunda, "Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli" ile açıkladığı, Ara Tatil uygulaması 18 Kasım itibarı ile başladı. Daha verimli ve dengeli bir eğitimin amaçlandığı yeni eğitim modelinde, 1 haftalık tatil süresi hem öğrencileri hem de velileri bir arayış içerisine girdirdi. Ara tatilde öğrencilere yönelik yapılacağı duyurulan etkinlikler ise birçok öğrenci ve velinin beğenisini topluyor. Öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edebilmesi aynı zamanda öğrencilerin sınav stresine kapılmamaları için ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Manşet Gazetesi olarak öğrencilerin ve velilerin kolaylıkla etkinliklere ulaşabilmesi amacıyla yaptığımız bu haberde, bütün kurum ve kuruluşların faaliyetlerini bir araya getirdik.

İşte ara tatilde Kahramanmaraş’ta yapılacak etkinlikler;

HACİVAT VE KARAGÖZ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ara tatil etkinlikleri kapsamında Hacivat ve Karagöz gölge oyunları sergilenecek.18-22 Kasım, saat 10.00 ile 14.00 arası Yedi Güzel Adam Müzesinde düzenlenecek olan etkinliğe sadece anaokulu ve ilkokul öğrencileri katılabilecek.

BİSİKLET YOLU

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından ara tatilde öğrencilerin iyi vakit geçirerek okul ve sınav streslerinden uzaklaşması için düzenlenen bu etkinlikten ise 1 öğrenci ve istediği 1 veli, Bisiklet yolunun olanaklarından 09.00 ile 17.00 arsı yararlanabilecek. Diğer etkinlikler gibi bu etkinlik de 18-22 Kasım tarihinde geçerli olacak.

YERLİ MASALLAR

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Çocuk Kütüphanesinde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılacak olan bu etkinlikte katılımcılara yerli masalların uçsuz bucaksız evreni aktarılacak ve etkinlik tatil günlerinde saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştirilecek.

AİLEMLE SİNEMADAYIM

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesinin gerçekleştirdiği etkinlikte ara tatil döneminde olan öğrenciler aileleri ile birlikte sinema keyfi yaşayabilecekler. Şehit Haşim Yenigül Bilgi ve Kültür Evi, Şehit Serkan Yılmaz Bilgi ve Kültür Evi, Şehit Duran Melemir Bilgi ve Kültür Evi, Şehit Mehmet Kaşık Bilgi ve Kültür Evi, Şehit İlhan Güleç Bilgi ve Kültür Evi ve Şehit Cengiz Engizek Bilgi ve Kültür Evi'nde düzenlenecek olan etkinliğe ara tatil günleri içerisinde saat 10.00 ve14.00 arası öğrenci ve velileri katılabilecek.

KÜTÜPHANELER

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, tüm öğrenciler Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesinde yer alan tüm kütüphanelerden yararlanabilecek. 18-22 Kasım tarihlerinde saat 08.00 ile 18.00 arası kütüphanelerin hizmete açık olacağı bildirildi.

HAYDİ YÜZMEYE

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Onikişubat belediyesinin birlikte hazırladığı etkinlikte, Onikişubat Belediyesine ait havuzların ilk iki seansına öğrenci ve velileri ücretsiz girebilecek.

SATRANÇ, MASA TENİSİ ve LANGIRT

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte organize ettikleri etkinlik Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinde 18-22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

AİLEMLE DOĞAYI TANIYORUM

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ara tatil boyunca Dulkadiroğlu Doğal Yaşam parkına öğrenci ve velilerini davet etti.

YEMEĞİMİ NASIL HAZIRLARIM

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Mutfak Müzesinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe saat 14.00'da tüm öğrenci ve veliler katılabilecek.

ŞEHRİMİZİN SANATLARINI ÖĞRENİYORUM

Dulkadiroğlu Konağında 18-22 Kasım da saat 13.00 da, Dulkadiroğlu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlediği etkinliğe tüm öğrenci ve veliler tatil süresince katılım sağlayabilecek.

TATİLDE SPORLA BULUŞUYORUZ

Ara tatil etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte düzenlediği etkinlikte Gençlik Spor İlçe Müdürlükleri Spor Salonları tatil boyunca tüm öğrencilere açık olacak.

HAYDİ YÜZELİM

Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl müdürlüğünün birlikte düzenlediği etkinlikte Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri Yüzme Havuzları saat 13.00 ile 15.00 arası tüm öğrencilere ücretsiz olarak hizmet verecek.

AİLEMİZ İLE SİNEMA GÜNLERİNDEYİZ

Kahramanmaraş Dulkadşroğlu Gençlik Merkezinde tatil süresince saat 10.00 ile 14.00 arsı ücretsiz öğrencilere sinema hizmeti verilecek.

AİLENLE BERABER HAYDİ MAÇA

24 Kasım saat 13.00'da tüm öğrenci ve velileri 12 Şubat stadyumunda oynanacak olan Kahramanmaraşspor - Karabük Demirspor futbol müsabakasına ücretsiz girebilecek.

BAHTİYAR YOKUŞUNDA GEÇMİŞİME YÜRÜYORUM

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte hazırladığı etkinlikte tüm öğrenci ve veliler Kurtuluş İlkokulundan Başlayarak Bahtiyar Yokuşunu yürüyecek.

BADMİNTON MÜSABAKASI

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ara tatil etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik Merkezinde 22 Kasım saat 19.30'da düzenlenecek.

HABER: ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz