Kahramanmaraş merkezde 3 yıldır hizmet veren Bilgin Anaokulu yeni yönetimiyle kalitesini daha da arttırdı. Çocuklar için ailedeki huzur ortamını oluşturan ve Koronovirüs salgını nedeniyle, ‘Yeni Normalleşme’ dönemine aldığı tedbirlerle hazır olan Bilgin Anaokulu,  sosyo-yenilikçi eğitim anlayışıyla, bilgin gelecek yetiştiriyor.

EN UFAK BELİRTİDE OKULA ALMIYORUZ

3 yıldır kentte faaliyetlerini sürdüren Anaokulunun yeni yönetimi Bilgin Çocuk Kreş Anaokulu Kurucusu Esra Verkaya konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Okulumuz 3 yıldır faaliyette Mart ayından itibaren biz devraldık. Zor bir sürecin başlangıcında okulu devraldı. Pandemi sürecinde okulumuz açık değildi, devletten herhangi bir destek alamadık. Şu an yaz okulumuz var devam ediyor, ne zamana kadar sürecek 21 Eylül’e kadar bu yaz okulumuz devam edecek 21 Eylül’den sonra ise normal eğitim öğretime geçilecek. Okulların açılmasıyla ilgili bize verilen bilgi şu yönde; anaokulları, 1,2, 8 ve 12. sınıflar için açılacak.  Pandemi döneminde sınıflarımızdaki öğrenci kapasitesi yarı yarıya düşürüldü, çocukların oturma düzeni arada birer sandalye boşluk bırakılarak yapıldı, oyun etkinliklerinde arada mesafeyi korumak için çocukları çemberlerin içlerine alıyoruz onun dışında çocuklarımızın ateşini ölçerek okullara alıyoruz. Herhangi bir nezle durumunda da dahi çocuklarımızı okula kabul etmiyoruz. Çocuk bu hastalığı atlattıktan okulumuza alıyoruz.

‘EVİNDEKİ AİLE ORTAMINDAN ÇIKIYOR TEKRAR AİLE ORTAMINA GİRİYOR’

Sabah okula girdiklerinde iki saatte bir elleri yıkanıyor kolonya sürülüyor. Lavabolarımız günde 3 defa yıkanıyor, okulumuz her gün dezenfekte ediliyor. Haricinde bir tane alan oluşturuldu, çocuk virüse karşı herhangi bir belirti gösterdiğinde çocuk o alana alınıyor ya da herhangi bir personel daha sonra ise sağlık ekipleri ile görüşülüyor. Bizim en büyük özelliğimiz burada aile olmamız. Herkes güler yüzlü, herkes aile ama çocuk evinden çıktığı zaman burada kapının içerisinden girdiği an buraya ait oluyor. Kısacası çocuk bu okula girdiği anda buranın evladı oluyor. Çok güvenli bir ortam en önemli özelliğimiz biz burada aileyiz. Evindeki aile ortamından çıkıyor tekrar aile ortamına giriyor. Burada çalışanların hedefi bütün çocukları topluma en iyi şekilde kazandırmak. Yani onları topluma en hazır hale getirmek, gelişim düzeylerini çok güzel ilerletmek, mutlu çocuklar olsun ki mutlu gelecek olsun. Bizim hedefimiz bu yönde.

YAŞ GRUPLARINA GÖRE SINIFLAR

Şu an yaz okulunda eğitim gören öğrenci sayımız 15, Eylül ayında yaş grublarına göre ayrılacak sınıf sayılarıda 13 kişiyi geçmeyecek durumda olacak. Pandemiden önce gezilerimiz oluyordu alan gezisi, sinema gibi çocukları eğlendirecek hem de gördükleri zaman bu buymuş diyecekleri, bilgilenecekleri yerlere gidiyorduk biz ama şu an pandemiden dolayı gidemiyoruz. Okul öncesi etkinliklerin haricinde haraketli oyun koyuyorum ki çocuklar hem sıkılmasın hem eğlensinler hem de etkinliklere tam anlamıyla katılım sağlasınlar diye. Hem yarım gün var hem de tam gün şeklinde var. sabah saat 08.00’de öğrencilerimiz gelmeye başlıyor, 18.00 gibi de bitiyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Şu an 21 Eylül’de başlayacak normal eğitim için kayıtlarımız daha dolmadı, kontenjanımız var kayıtlarımız devam ediyor. Velilerimizin bizim için tepkileri çok olumlu yönde. Temizlik olsun çocuklara verilen hizmet olsun, velilere verilen hizmet olsun hepsi çok memnun, biz hiçbir sorun yaşamadık velilerimizle. Özellikle biz burada bir aile olduğumuz için.  Bizim okulumuz için kayıt önemli değil, gelsinler bizlerle tanışsınlar, burada bir sohbet edelim kahvemizi içelim, çayımız içelim. Kayıt önemli değil çocuklar mutlu olsun, burayı sevsin okulumuz görsünler gezsinler, bizleri bir tanısınlar herkesi bekliyoruz biz okulumuza. Şu an başvurularımız hala devam ediyor.

HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Çocuk gelişimi mezunu Bilgin Çocuk Kreş Anaokulu Kurucusu Merve Verkaya Üçgül ise, “Çocuk gelişimi mezunuyum 3 yıldır bu işi yapıyorum. Şu an pandemi açısından hijyene, sosyal mesafe ve maske kuralına çok dikkat ediyoruz. Öğrencilerimize daha çok hangi konularda verimli olabilir veya öğrencimizin neye daha çok eğilimi var ise eğitimine o yönde devam ediyoruz. Bizim aile ortamında eğitim vermemiz herkesin ilgisini çekiyor” dedi.

HABER: ABDULSAMET İSPİR

Editör: Mahmut Beyaz