Kurulduğu günden bu yana eğitim vizyonuyla kısa sürede Kahramanmaraş’ın en çok tercih edilen eğitim kurumlarından biri olan Özel Beyza Eğitim Kurumları, 2000 yılında Akademik Lisesi’ni, 2005 yılında ise Fen Lisesi’ni hizmete sunmuştu. Eğitim vizyonunu milli-manevi değerlerini özümsemiş ve bununla birlikte modern dünyayı da çok iyi bilen nesiller yetiştirmek şeklinde belirleyen Özel Beyza Eğitim Kurumları, bugün on binlerle ifade edilen bir öğrenci potansiyelini bünyesinde barındırıyor. Uzun yıllardır Kahramanmaraş’ın gözde okullarından biri olan ve yaklaşık 20 yıllık eğitim tecrübesiyle öğrencilerin geleceğini aydınlatan Özel Beyza Eğitim Kurumları, başarılarını gerçekleştiren sınavlarda öğrencilerinin aldığı sonuçlarla pekiştiriyor. Sınavlarda alınan başarılarla adından söz ettiren Beyza Eğitim Kurumları, farkını LGS’de de gösterdi. LGS sınavında Beyza Eğitim Kurumları öğrencisi Rüveyda Çetin , Sudenaz Kabalcı , Hivay Altunpek tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu. Başarılı olan öğrenciler için Beyza Eğitim Kurumları Boğaziçi Kampüsü’nde ödül töreni düzenlendi.

KAHRAMANMARAŞ HALKINA HİZMET EDİYORUZ”

Törende açıklamalarda bulunan Beyza Eğitim Kurumları Koordinatörü Cevdet Kabakcı, 5 kampüs ile Kahramanmaraş’ın eğitimine büyük katkı sağladıklarını belirtti. Beyza Eğitim Kurumları olarak başarılı bir 23 yılı geride bıraktıklarına vurgu yapan Kabakcı, “Beyza eğitim kurumları Türkiye’nin zor yıllarında 1997 yılında 20 öğrenci ile çok mütevazi şartlarda eğitim ve öğretime başladı. İlk yıl 9 öğrencimiz vardı. 2000 yılında lisemizi açtık. Başarımız o yıllardan beri devam ediyor. Lisedeki çocuklarımız Türkiye 3. Oldu. Biz gözünüz arkada kalmasın sloganıyla yola çıkmıştık. 2005 yılında Fen lisemizi açmak için yola koyulduk. Bugün Beyza Eğitim Kurumları olarak 23. Yılımıza giriyoruz. Beyza Eğitim Kurumları bugün 5 kampüsüyle Kahramanmaraş halkına hizmet ediyor. Kendi çevresiyle barışık, sosyal ve kültürel donanıma sahip, yereli ve evrenseli bütünleştiren, hakikati özümseyen, erdemli nesilleri yetiştirmek bizim ana gayemizdir” şeklinde konuştu.

3 ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDU”

Beyza Eğitim Kurumları’nın eğitimin yanı sıra spor, sanat ve bilim alanında da önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Kabakcı, “Okulumuz eğitimin yanında, basketbol, okçuluk gibi spor dallarında Türkiye derecileri elde etti. Satrançta il derecemiz var, TÜBİTAK yarışmalarında ödüllerimiz var. Başarımız hem sanat, hem spor hem de eğitimde devam ediyor. Geçen yıl okullarımızdan mezun olan 27 öğrencimiz Tıp Fakültesi kazandı. 7 öğrencimiz Diş Hekimliği Fakültesi kazandı. 6 öğrencimiz hukuk, 18 öğrencimizde Mühendislik Fakültelerini kazandılar. 2019 LGS’de 3 öğrencimiz Türkiye 1.si oldu. Bunun yanında Türkiye’de yüzde 0 ile yüzde 0,9 diliminde 20 öğrencimiz, yüzde 1 ile 2 diliminde 55 öğrencimiz, yüzde 2 ile 3 diliminde 90 öğrencimiz bulunmaktadır. Beyza Eğitim Kuramlarının en büyük özelliği herkesi bir yerlere taşımaya çalışıyor olmasıdır. Biz öğrencilerimizle guru duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

HAKLI GURUR YAŞIYORUZ”

Başarının haklı gurunun yaşadıklarını dile getiren Kabakcı, “Bugün mutluyuz, gururluyuz. LGS’de 3 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Bugün bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Eğitimde başarımızı daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz. Başarıyı ödüllendirmekteki amacımız başarıyı teşvik etmektir. Öğrencilerimizin başarısında emeği geçen başta öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bize emanet edilen yavrularımızı bugün üstün bir başarıyla sizlere teslim ediyoruz. İnşallah bundan sonraki hayatlarında da yavrularımızı bizlere emanet ederseniz Beyza Fen Lisemizde okutmaktan gurur duyarız” dedi.

Program sonunda okul bünyesinde Türkiye geneli başarı elde eden öğrencilere plaket takdim edildi.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz