İlçesine kazandırdığı sayısız yatırımın yanı sıra eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başarılı çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.  İlçesinin bütün mahallelerine kazandırdığı Bilgi ve Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri ve diğer bütün imkanlarını öğrencilere seferber eden Başkan Mahçiçek, tamamen ücretsiz bir şekilde öğrencilere açtığı hazırlık kurslarıyla kentin eğitimdeki başarısını da artırıyor. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başarı tablosunda lise takviye gruplarında ilk dört binde 1 öğrenci, ilk On Binde 29 öğrenci, elli binde 120 öğrenci, yüz binde 206 öğrenci, yüz elli binde 362 öğrenci ve iki yüz binde 427 öğrenci derece alarak, %70 oranında başarı sağlanmıştı. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul takviye gruplarında ise ilk %5’lik dilime 33 öğrenci, ilk %10’luk dilime 184 öğrenci, ilk %15’lik dilime ise 260 öğrenci girmeyi başararak, %81’lik bir başarı oranı yakalanmıştı. Başkan Mahçiçek bu kez ise eğitim faaliyetleri kapsamında memur olma hayali kuran gençlere önemli bir müjde verdi verdi.

“TÜRKİYE’DE İLKLERİ YAPIYORUZ”

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında Türkiye’de ilkleri yaptığına vurgu yaparak, “Biz çalışmalarımızı her zaman yaptıktan sonra açıklıyoruz. Bu dünya projesiyle beraber gerçekten sosyal belediyecilik alanında Onikişubat Belediyesi Türkiye’de ilkleri yapıyor. Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’muz Türkiye’de bir model oldu ve çoğu belediyelerden orayı görmeye, örnek olarak projeleri almaya gelenler var. Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde her yıl ortaokul ve lise olmak üzere öğrencilerimize ücretsiz olarak eğitim veriyoruz. Özellikle dar gelirli ailelerimizin çocukları için yaptığımız bütün ücretlerini belediyemizin ödediği eğitim merkezleri ve üniversite hazırlık kurslarını geliştirerek yeni dönemde de devam ettireceğiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE KPSS EĞİTİMİ DE VERECEĞİZ”

Öğrencileri geleceğe hazırlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, yeni dönemde hazırlık kurslarına Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı da eklediklerini söyledi. Başkan Mahçiçek, “Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak ve hayata atmak istedikleri adımda bir basamak görevi görerek, onlara en iyi imkânları sunmaya çalışıyoruz. Eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda aktiviteler gerçekleştirerek, onların nitelikli bireyler haline gelmesini sağlıyoruz. 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin çok şükür meyvelerini aldık. Biz istiyoruz ki, geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimiz kendilerini en iyi şekilde yetiştirsin ve bu ülkeye faydalı bireyler haline gelsin. Bu dönem o projelerimizde bir aşama daha kaydedeceğiz. Sadece üniversite hazırlık kursları değil, üniversiteyi ya da liseyi bitirdikten sonra öğrencilerimizin KPSS imtihanlarını kazanmaları için yardımcı olacağız. KPSS noktasında eğitimler vereceğiz” şeklinde konuştu.

“ONİKİŞUBAT DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT OLACAK”

Diğer sosyal çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Mahçiçek, yeni dönemin sonunda Onikişubat’ın daha yaşanabilir bir ilçe olacağını söyledi. Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Dört tane hamam yapacağız, bunların bir kısmında çalışmalar başladı. Özellikle dar gelirli ailelerimizin o konudaki eksikliklerini gidermek için bir kart vereceğiz, 15 günde bir çocuklarıyla beraber hem hamam kültürünü yaşatacağız hem de ücretsiz hamamlarımızı kullanacağız. Havuz çalışmalarımız devam edecek. Yazın tabi ki havuzlarımızı çocuklarımıza ayıracağız. Onikişubat ilçemizde 7 tane havuzumuz oldu, onları çocuklarımıza tahsis edeceğiz, artık şişme havuzları kaldırdık. Bilgi ve Kültür Evleri’mizde adabı muaşeretten Kur’an-ı Kerim ve musiki derslerine kadar yazları kurslarımız olacak. Hanımefendi kardeşlerimiz için el becerileri kurslarımız olacak ki bunların bir kısmı devam ediyor. Böylelikle toplumun her kesimine ulaşmış ve dokunmuş olacağız. Dönemin sonuna kadar İnşallah Onikişubat daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olacak İnşallah.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz